Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Стартер, маховик( венец на маховика) на Pajero 2,5 автоматик?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Стартер, маховик( венец на маховика) на Pajero 2,5 автоматик?

Имам един бендикс за смяна ,но днес се хванах за главата!??! Как най-лесно да стигна до стартера???
    Паджеро 1998год. дизел ,100к.с.
    EX Toyota Land Cruiser 120
    Деньги - зло! И тем большее, чем их меньше

До: Pajero -стартер?!!?!?

Според инструкциите - нищо сложно - какъв е проблема?

https://htftp.offroad-bulgaria.com/M...LLATIO1.htm#T1

https://htftp.offroad-bulgaria.com/M...ACEMENT.htm#T1
    Subaru Legacy Outback '98 2.5 AT

Коментар

Най-вероятно са го уплашили двете гайки за свалянето му, които действително са на "терсене място". Иначе отгоре се свалят интеркулер с перка и маркучи, за да се осигури достъп до него, а самите гайки се отвиват от канал или подемник от страната на съединителя с помощта на удължител и каренце на тресчотката. Някои се хвалят, че правят тази операция за 15 минути. Аз не съм стигал още до там. Само четох за да помогна на човека ако мога. А, и първо се откачва минуса от акумулатора за да няма фойерверки

Коментар

Требва да махнеш и левия акомулатор - от там с тънка ръка се бърка за свалянето на на кабелите на стартера. Пак оттам придържаш каренцето на тресчотката, както е казал колегата, тъй като верно стартера е на егати местенцето.
        Don't hunt IF you can't kill
        първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

На колко болта се държи стартера на 2 или 3

Коментар

Най вероятно проблема няма да ти е от бендикса. И аз минах по този път. Оказа се, че са износени зъбите на венеца на маховика. Набутах се със 100лв. излишно. За ремонта на този венец майстора каза, че като дойде време за смяна на съединител, ще сменим и венеца. Не знам дали може да се обръща на Паджерото 2 дизел 2.5 мотори дали някой го е правил?
            Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
            Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Свалянето на стартера е направо ужас,аз го свалях близо 3 часа.
              [SIGPIC][/SIGPIC]

3.0 v6 24

Коментар

Имам и стартер и маховик с венец! 0898532785-КИКО Дупница.
                0898532785-КИКО

Коментар

Ужас и то голямМайстора оправи майките на всички Японци докато го свали,а гидорията я наставя докато стигна отзад до диферинциала.
                  [IMG]http://store.picbg.net/pubpic/B2/4C/dd3f0e843d6fb24c.gif[/IMG]

Коментар

Първоначално публикуван от ianko Преглед на мнение
                    Ужас и то голямМайстора оправи майките на всички Японци докато го свали,а гидорията я наставя докато стигна отзад до диферинциала.
                    Колега,такъв ти е майстора.Сваля се за 10 мин. и то като се разкачат и интеркулера и др.

Коментар

Първоначално публикуван от asen_dp Преглед на мнение
                      Колега,такъв ти е майстора.Сваля се за 10 мин. и то като се разкачат и интеркулера и др.
                      Верно, ама зависи колко ти е тънка и гъвкава ръката.
                      Don't hunt IF you can't kill
                      първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

Първоначално публикуван от hammer Преглед на мнение
                        Верно, ама зависи колко ти е тънка и гъвкава ръката.
                        Е да,и ако са рацета само за чесане,пак не става.

Коментар

аз не че се хваля ама моя стартер го свалям за 15 мин.... имах подобен проблем и се оказа че зъбите на маховика са заминали ... разкачих скоростите дръпнах ги назад без да ги свалям свалих маховика нагреях го обърнах венеца и един "нов-стар" стартер и до сега вече близо 6 месеца няма грижи...само така може да решиш проблема без да даваш много пари Pajero 2.5 TDI syper select...

Коментар

От: Pajero -стартер?!!?!?

Колегата, дето сваля стартера за 15 минути да не се казва Астор!? Или може би на бензиновите версии е по-лесно? Щото на 2,5 дизел, авт.скорости, точно върху горния болт минават тръбите за охлаждане на маслото в ск.кутия+ маркучите за парното, а отдолу-карданчето и т.н. Та всичи тези неща(изключвам интерколера с перката, дето се демонтират за 2 минути) се свалят + гъвкава( ама мн. слабичка и гъвкава ръка за горния болт на стартера)...3 часа!Според мен-оптимално време!!!Другото е може би рутина или...лъжа!!!

Коментар

От: Pajero -стартер?!!?!?

Както е споделил колегата от пост 6- и при мен се оказаха износени част от зъбите на венеца на маховика! Точно в тези сектори,разположени срещуположно- където обикновено спира мотора.Смяната на този венец(или обръщането му) ми се виждат доста сериозна офанзива! Нека някой от колегите, който я е предприел да сподели!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X