Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помогнете колеги проблем със зареждането на Паджеро1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Помогнете колеги проблем със зареждането на Паджеро1

Първоначално публикуван от ivonta Преглед на мнение
    като закача акумулатора,алтернатора почва да грее и за няколко часа скапва батерията.Явява се като консуматор ,мисля че някъде има някакво реле за алтр. дето ме бъзика,но не знам къде?Поразрових насам ,натам по инсталацията но отвсякъде изпадат релета и бушони без никакви означения,шок отвсякъде!
    Някой може ли да ме насочи къде да търся,или някакви схеми да даде?Аз имам някаква схема,дето излезе че има реле м-у контактия ключ и алтр. ,но е схематична и няма никави подробности като цветове на кабели и места на релета.Разчитам на помощ,и предварително блaгодаря на отзовалите се,че веч ми е дошло до гуша и ми иде да му спретна е една ритуална клада!
    Има пробили диоди на изправителя в самия алтернатор. Може да се ремонтира със смяна на диодна плочка, но обикновено е по-лесно направо с цял друг втора ръка.

Коментар

Ами симптомите с лампите по таблото, щото не угасна само тази за акумулатора,ами и другите,или са свързани!?

Коментар

Нямам обяснение за лампите, но за този ефект са се оплаквали и други със същия проблем. Има го някъде из темите...
        И една схемичка, но няма да ти отговаря на цветовете на жиците, иначе по принцип е същата.
        Последно редактирано от Паджеровод; 15-06-12, 22:07.

Коментар

При пробили диоди ще зарежда ли,па макар и по слабо!?
          Сега пак чопля и при 3000-3500 оборота зарежда 13,8 волта ,но щом падне на малки обороти пада и напрежението,искам да съм сигурен че е от алтернатора,щото ич не е лесно да се извади!

Коментар

Същия проблем го имах миналата година. Проблема беше диодната плочка. Сменяй и карай.
            GSM 0877 08 99 19
            Jeep Grand Cherokee 5.2 V8

Коментар

Благодаря за отговорите,вчера се консултирах и с майстор на такива джвъчки(алтр. и стартери),и той също потвърди поставената от вас колеги диагноза-че сигурно имам пробил диод на плочката!
              Така че за да не си износваме повече клавиатурите от писане,отивам да събарям алтернатора на земята!

Коментар

Така,преди малко се обади майсторчето ,от трите диода само един е здрав!Новата плочка ще ми струва 60 лв,предполагам с труда цената за ремонта ще отиде към 80-90лв не е много приятно,но мисля че е по добре от втора употреба алтернатор в неизвестно състояние!
                И пак да благодаря на колегите които се отзоваха в темата!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X