Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помогнете колеги проблем със зареждането на Паджеро1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Помогнете колеги проблем със зареждането на Паджеро1

ЗАРАБОТИ Колеги заработи сменихме диодната плочка и тръгна побърках се и всички около мен.Невероятни аномалии с тоя алтернатор чак месния автоеладжия дето смени тези работи се чуди. Не го обиждам и не казвам нищо лошо за него,за него било чудна работа за нас голям ..... Ама той не замери диодите на време и ние смъкни сложи безброй пъти бая трудничка операция.Специални благодарности на ПАДЖЕРОВОДА за оказаната помощ и на всички колеги които се отзоваха на моя зов!
    896635544

Коментар

Има една машина ... много сложна, голяма и скъпа!
      Нарича се осцилоскоп.
      Ако, има и одушевен предмет пред нея ... тоя проблем се хваща за 3 СЕКУНДИ!!!!!
      Дори се вижда от кой вид е изгорелия диод - "положителен" или "отрицателен".
      Това се учи в Основи на автодиагностиката.

А, на майстора ти, му прати една дългосвиреща от мене .....
      Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Мисля си че заработи както трябва,ама само за един ден.Сега пък след като се стартира мотора и поработи малко на място,въпросните 3 лампи започват да мижат- едно реле под таблото и релето за свщите в коша при двигателя започват да цъкат постоянно докато работи на обороти(около 750-800).След подаване на газ нещата идват на себеси.Вече не знам.Може ли след като позагрее алтернатора да прави този проблем,след подмяната на посочените части с някакви изглеждащи като оригиналните или от запоиките при сглобката?????Май предстои нов(пореден) демонтаж и даи боже последен монтаж на алтернатора.
        896635544

Коментар

Гадно, но може да има и пробили намотки. Май си за "нов" алтернатор

Коментар

А масата на алтернатора дали е свързана добре към купето?
            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
            Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
              А масата на алтернатора дали е свързана добре към купето?
              СЪС СИГУРНОСТ ДА.
              896635544

Коментар

Добре де,не ти ли писна вече!?Смени майстора!!
                088пет722пет99
                http://www.hydropompi.com/

Коментар

Като следя темата и на мен ми писна смени майстора първо или вземи един алтернатор втора ръка и реши проблема.Успех.
                  Pajero 2.8 tdi GLS къса база

Коментар

Първоначално публикуван от strugarev Преглед на мнение
                    Като следя темата и на мен ми писна смени майстора първо или вземи един алтернатор втора ръка и реши проблема.Успех.
                    Прави сте с колегата"REGULATOR" - но и аз вече мисля да сложа употребяван алтернатор.
                    Последно редактирано от M.P.S.; 09-03-12, 21:48.
                    896635544

Коментар

В наше село избора на майстори е ограничен на 1 и добре че ние сами си демонтираме и монтираме динамото щото ако трябваше да плащам всяка операция трябваше да им оставя колата подарък .Май ще си купим друг алтернатор ама до тук 10лв.четки, 25лв. реле регулатор с четки, 35лв. диодна плочка и разни други и пак бедствено положение.От къде да си поръчам друго динамо и дали ще е читаво.Май трябва пак да стрелям в тъмното.
                      896635544

Коментар

Провери тук да ли има втора ръка алтернатор 0899559565.

Коментар

Провери тук да ли има втора ръка алтернатор 0899559565.
                          Проверих имаше,имах и късмета да работи както трябва(поне за сега).Стария и проблемен алтернатор + старите му части които ги замених за повредени,е пратен на истински доктор за диагноза и лечение(ако е възможно все пак).
                          896635544

Коментар

Първоначално публикуван от M.P.S. Преглед на мнение
                            Проверих имаше,имах и късмета да работи както трябва(поне за сега).Стария и проблемен алтернатор + старите му части които ги замених за повредени,е пратен на истински доктор за диагноза и лечение(ако е възможно все пак).
                            но
                            Е на тоя доктор трябваше първо да пратиш алтернатора преди да се товариш с части но нищо важно че си оправил проблема а и един резервен алтернатор винаги ще ти е от полза.Успех.

Коментар

но
                              Е на тоя доктор трябваше първо да пратиш алтернатора преди да се товариш с части но нищо важно че си оправил проблема а и един резервен алтернатор винаги ще ти е от полза.Успех.
                              Благодаря за помоща Ви,но дано не се наложи,ако го ремонтират(стария),ползването му.За него искам да разбера с какъв проблем ме отрови толкова..... мен,и приятели съпричастни от самото начало с проблема.
                              896635544

Коментар

Така да се разпиша и в тази тема ,не с кеф разбира се!
                                "Панчарево"-то спре да зарежда,симптомите са много странни,освен лампата за зареждането на таблото изгаснаха и индикациите на горивния филтър,подгряването(то си работи иначе) и лампата за дълги светлини!?
                                Мерих с уред,има някакви наченки да зарежда но слаби,качва най много до 12.6 волта.Предполагам че алтернатора си работи,щото преди известно време ми прави такива ядове,но след почистване и пръскане със контактен спрей на главния му бушон си проработи.
                                Озадачава ме това че е с три кабела алтр.,има един син на цвят кабел по който има постоянен + в момента,а май не трябва да има ,защото като закача акумулатора,алтернатора почва да грее и за няколко часа скапва батерията.Явява се като консуматор ,мисля че някъде има някакво реле за алтр. дето ме бъзика,но не знам къде?Поразрових насам ,натам по инсталацията но отвсякъде изпадат релета и бушони без никакви означения,шок отвсякъде!
                                Някой може ли да ме насочи къде да търся,или някакви схеми да даде?Аз имам някаква схема,дето излезе че има реле м-у контактия ключ и алтр. ,но е схематична и няма никави подробности като цветове на кабели и места на релета.Разчитам на помощ,и предварително блaгодаря на отзовалите се,че веч ми е дошло до гуша и ми иде да му спретна е една ритуална клада!
                                Последно редактирано от ivonta; 15-06-12, 20:42. Причина: малограмотност

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X