Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Някой пробвал ли е да кара с откачено жило на кик дауна?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Някой пробвал ли е да кара с откачено жило на кик дауна?

Ще се поправя 90км 2200об ,а за дифовете не знам какви са.
    Mitsubishi Padjero 2, 2.5
    тел 0898-31-о8-41

Коментар

Е пак си добре, аз при 2500 оборота съм на 95 км/ч.
      HONDA CR-V RD1 126 hp Auto JDM
      Mitsubishi Pajero 2.5 intercooler turbo EX

Коментар

И аз преди бях така,и сега не знам от къде дойде тази разлика.
        тел 0898-31-о8-41

Коментар

Първоначално публикуван от ledenia1973 Преглед на мнение
          И аз преди бях така,и сега не знам от къде дойде тази разлика.
          Колега, да не си откачил локъпа?Защото от кикдауна няма логика да се получи това.
          MITSUBISHI MONTERO 3.0 V6
          (А1+)
          О877ООО98О

Коментар

Е знам какво съм откачим,жилото няма как да се обърка.
            тел 0898-31-о8-41

Коментар

Първоначално публикуван от ledenia1973 Преглед на мнение
              Е знам какво съм откачим,жилото няма как да се обърка.
              Може без да искаш да се е откачила буксата на (май се казва)соленоид.Той включва локъпа и стои от страни на кутията.Провери го за всеки случай.
              Поздрави.
              (А1+)
              О877ООО98О

Коментар

Първоначално публикуван от tihony Преглед на мнение
                Днес и аз откачих жилото за проба. Покарах малко. Направи ми впечатление, че при подаване на повечко газ, не се връщат веднагически предавките надолу, а някак си турбото "надува" повече на съответната предавка и така докато достигне определеното налягане за превключване на следващата . Съжалявам, ако не може да ме разберете ! Все едно е като при ръчната кутия, даваш повечко газ и си набира - не ти връща веднага предавка надолу(което е всъщност работата на това жило). За сега ще го оставя така, понеже ми харесва как върви. Ще видим дали ще има икономия на гориво, понеже при мен си е тромава история, но сега при изкачване на дълги наклони си карам на 4-та,a преди при натискане на газта съм слизал на 3-та и съм се влачил. На мен също няма да ми липсва kick-down-a, понеже съм си спокоен и не се "навирам" много в изпреварванията.

П.С. Само ако може колегата ledenia1973 да сподели преди на 2000 оборота с колко е бил, защото при мен си е същото както преди с 2000обр. съм на 70-75км/.
                Ако може да каже и с какви дифове е, понеже си мисля, че разликата идва от там. Преди време бях питал колегата Паджеровод, та той провери по VIN-a и мойте май бяха 4.900.
                Икономия не очаквай-бъди сигурен.Някой зададе ли си въпроса защо е сложен кикдауна!
                0886685545-Влади- ОФ-РОУД КЛУБ"НОВИ ИСКЪР 4Х4 ЕКСТРИЙМ"

Коментар

Първоначално публикуван от vladyas Преглед на мнение
                  Икономия не очаквай-бъди сигурен...
                  Е икономия, може да няма, но поне за сметка на това кеф да има !
                  HONDA CR-V RD1 126 hp Auto JDM
                  Mitsubishi Pajero 2.5 intercooler turbo EX

Коментар

Кика вече не ми трябва,набира доста добре .
                    тел 0898-31-о8-41

Коментар

Първоначално публикуван от ТониМонтеро Преглед на мнение
                      Може без да искаш да се е откачила буксата на (май се казва)соленоид.Той включва локъпа и стои от страни на кутията.Провери го за всеки случай.
                      Поздрави.
                      Тони аз откачих жилото от ГНП.
                      тел 0898-31-о8-41

Коментар

Колеги, чета темата с голямо любопитство от началото.
                        Аз това с моето жило го направих преди 5-6 години, още като взех джипа. Ефекта и при мен беше същия - по-добра, плавна работа на автомата, понижаване на оборотите на работа на двигателя във всички скоростни диапазони.
                        Но досега съм си мислел, че имам някакъв проблем с автомата и затова нищо не съм писал по въпроса. Сега като чета колко хора са усетили същия ефект при откачането на това жило, започвам да си мисля, че по принцип има нещо "нередно" с него.
                        Трябва да кажа, че цял живот съм карал автоматици (веднъж си купих кола с ръчни скорости и след няколко месеца и бях насадил АСК) и определено знам как трябва да се държи един автоматик. Затова като взех Паджерото нещо не ми "допадна" в работата на кутията и започнах да регулирам жилото. Първо го регулирах по познатия и известен начин показан тукНатиснете снимката за да я уголемите

Име:cickdown%20cable%20copy.jpg
Прегледи:4
Размер:90.1 КБ
ID:5353240,но резултата не ми хареса и започнах да експериментирам. Установих, че колкото по-натегнато е жилото толкова по-ясен е "проблема" и обратното, като го разхлабя докрай, нещата се подобряват. Накрая го откачих и всичко си дойде на мястото.
                        Обаче при изпреварване или въобще при някаква нужда от рязко ускоряване, дори при пълно натискане на педала на газта, ако двигателя е над определени обороти няма превключване на предавка надолу и това определено не ми хареса. Затова удължих жилото и нещата "заспаха". Сега при каране, ефекта е все едно жилото е откачено, но при пълно натискане на педала на газта кикдауна си сработва и автомата сваля една предавка.
                        Пробвайте да удължите това жило и ще се убедите, че проблема ще се реши изцяло!
                        Поздрави и успех! Дано съм бил полезен!

Коментар

Е как да не си полезен,и аз го мислих това!Но си мисля че OD копчето ще свърши тази работа.Но ще пробвам и твоя начин,благодаря.
                          тел 0898-31-о8-41

Коментар

Оver Drive-а ще реши въпроса, само когато искаш от 4-та да отидеш на 3-та. При останалите предавки няма да влияе.
                            От 3-та на 2-ра, например не можеш да превключиш с копчето, докато кикдауна затова е измислен!

Коментар

При изпреварване може да се включи и втора скорост и трета, но тогава автомата за какво ви е?
                              Нали това му е предимството пред ръчката, да не ръчкаш лоста а всичко да е АВТОМАТИЧНО.
                              (А1+)
                              О877ООО98О

Коментар

Първоначално публикуван от ТониМонтеро Преглед на мнение
                                При изпреварване може да се включи и втора скорост и трета, но тогава автомата за какво ви е?
                                Нали това му е предимството пред ръчката, да не ръчкаш лоста а всичко да е АВТОМАТИЧНО.
                                Така де!И аз това казвам.
                                Като откачиш жилото на кикдауна, ако искаш да свалиш предавка надолу, при нужда от рязко ускорение, трябва от копчето OD или с лоста, ама това не ме кефи и затова е добре да си работи кикдауна и автомата сам да си сваля предавката като го сръчкаш !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X