Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Препоръка за гуми

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Препоръка за гуми

Ето ти гуми 31/10.5/15 перфектни на кал,неутъпкан сняг утъпкан.На всякакъв терен 170 лева/МЕДВЕД/
    Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от krasitotkov Преглед на мнение
      Ето ти гуми 31/10.5/15 перфектни на кал,неутъпкан сняг утъпкан.На всякакъв терен 170 лева/МЕДВЕД/
      Имат ли 33-ки или 32-ки ?
      Последно редактирано от barzashki; 09-02-12, 20:50.
      GSM 0877 08 99 19
      Jeep Grand Cherokee 5.2 V8

Коментар

Първоначално публикуван от krasitotkov Преглед на мнение
        Я!? Сподели моля от къде това.
        Те Тука има нещо за гумите.
        Последно редактирано от Стоян Боюков-Sariones; 09-02-12, 20:54.
        Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
          Я!? Сподели моля от къде това.
          Те Тука има нещо за гумите.
          Тези които съм показал е наи новият медвед има ги само в размер 31/10.5/15 сега карам с тях страшни са.Предимството на тези е че не бучат на асвалт.Карал съм и със онзи старият но теса в размер само 235/75/15 и на асвалт все едно вият всичките лагери.

Коментар

Колега според мен гумите за дълбок сняг трабва да са с по-голям грайфер. Така те изгребват снега. Пример е Малатеста Кобра тя е добра на кал и дълбок сняг, но за отъпкан е много твърда и се пързаля.

Коментар

Първоначално публикуван от venkabg Преглед на мнение
              Колега според мен гумите за дълбок сняг трабва да са с по-голям грайфер. Така те изгребват снега. Пример е Малатеста Кобра тя е добра на кал и дълбок сняг, но за отъпкан е много твърда и се пързаля.
              Вярваи ми не говоря на изуст карам ги от есента и всички дървари от моя град като закъсат на мен звънят за помощ.

Коментар

Ще се самоцитирам от една друга тема, за да не пиша всичко наново:
                Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
                Аз си оставам на мнението, че съвременните зимни гуми са мислени за едни определени "зимни" условия - леко заледен асфалт, твърд утъпкан сняг, пресен пухкав сняг, но не повече от 10-15см и евентуално киша/тежък размекнат сняг, но отново не повече от десетина сантиметра. Статистически това са най-често срещаните зимни "затруднения" по 90% от пътната мрежа, пък ако случайно стане по-зле има "код червено"
                Вчерашният ден тук го доказа на 100% - навят на плътни преспи (20 и повече см) сняг по улицата, която има лек наклон (не повече от 3-4%) се оказа непреодолимо препятствие за 90% от возилата, като всички закъсали бяха със зимни гуми. Както писах по-горе, за двата "паркетника" се наложи дори да се опъва лебедка.
                В случая отбелязвам и факта, че Бриджстонското АТ на Диското се държи в пъти по-добре в снега от Гудрича на Паджерото, особено като става дума за странично хлъзгане.
                И в допълнение - миналата зима Паджерото си я изкара със Супер Суомпърите (33х12.5) и с изключение на спирането по нанадолнище върху лед, други ядове не съм имал. Истината е, че почти няма гума, която през зимата да е едновременно добра и на пътя и извън него, с може би едно-две изключения - споменатия по-горе Медвед, GoodYear Duratrac и евентуално Nokian Vattiva. Ама първите се предлагат само в един размер, вторите почти не се внасят в Европа, а и цената им не е приятна, пък третите си ги продават само във Скандинавските страни. Остава въпрос на приоритети - или караш с "едно на ум" по пътищата, или имаш два комплекта гуми с джанти и ги въртиш при необходимост, или се примиряваш, че няма да минеш навсякъде където ти се прииска, или си караш друга кола през повечето време, или ... или ...
                Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

да ви кажа, при много дълбок и сравнително утъпакн сняг големият грайфер е нож с 2 остриета - закопаваш се за секунди... после и назад неще... Ако не са прекалено рошави, сякаш по-остава време да върнеш газта, да излезеш назад и да се засилиш... Ама нали знаете, сняг със сняг не си прилича, особено като го напече слънцето става тежък и лепкав...

Иначе хубави гуми за сняг + офроуд са Good Year DuraTrac

помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                    ... да върнеш газта, да излезеш назад и да се засилиш... Ама нали знаете, сняг със сняг не си прилича, особено като го напече слънцето става тежък и лепкав...
                    Все пак изхождаме от презумцията, че задкормилното си има идея какви ги върши... ако не е така и гумите нямат никакво значение

Мен лично в снега най-много ме притеснява, че не знам какво се крие отдолу. Пример от тази сутрин - огазвах си една купчина в Драгалевци, за да си направя място за паркиране и отвътре изскочи 50 сантиметров камик. Добре че огазвах внимателно и го нацелих с гумата, че Диското още не е готово за такива срещи.
                    Последно редактирано от stargazer; 10-02-12, 12:07.

Коментар

Все пак е добре и да уточним за КОЛКО дълбок сняг иде реч. Една илюстрация - Шевролет Събърбън с 46" Maxxiss Mudzilla - гума, която по всички възможни ревюта се твърди не само, че е зле за зимата, но и че въобще не става при температури под 10 градуса целзий...

Коментар

Днес ,тъй като спуках главата на Паджерото,взех една витара назаем.Беше обута с GENERAL GRABBER M/T ,на 40 см сняг по стръмно изкачване така вървеше сякаш нямаше сняг.Сега се чудя дали проблемът ми е в гумите или джипа.Единствения нещо дето затрудняваше Витарата бяха пряспите.И сега съм пред дилемата дали да купя гуми подходящи за сняг или да сменя марката.За сега се спирам на goodyear wrangler mt r,но немога да намеря моя размер.
                        0878535960-Боби
                        YAMAHA WR 400
                        MITSUBISHI PAJERO 3,0 V6
                        SUZUKI GRAND VITARA 1,6 16V 04

Коментар

90% от проходимостта е в ПРАВИЛНИТЕ гуми!
                          Ама не случайно съм написал "правилните" с главни букви!

Коментар

Първоначално публикуван от radikyokushin Преглед на мнение
                            90% от проходимостта е в ПРАВИЛНИТЕ гуми!
                            Ама не случайно съм написал "правилните" с главни букви!
                            Ради, ти хубаво си го написал с главни букви, ама за съжаление такива, като "универсално" решение за зимата (еле па в България!) просто няма. Е, освен ако не сменяш и МПС-тата по няколко пъти на ден, съобразено с различните "пътни" условия. Аз например, ако трябва да карам винаги с "ПРАВИЛНИТЕ" гуми, трябва или всеки ден на излизане и на прибиране да минавам през Голди да ми ги сменя, или да държа една кола на околовръстното и да се прекачвам.

Коментар

Напълно съм съгласен с теб.
                              Аз точно това имах предвид, че Витарата е минала през снега, защото е била с правилните гуми за този сняг и не е нужно да сменя марката, а гумите, ако иска и той с Паджерото да мине от същото място.
                              А иначе идеален вариант за гуми, ако ще се кара на разнообразен терен просто няма. Както съм писал по-нагоре, може би "идеалният компромис" са едни хубави АТ гуми, които се държат прилично навсякъде, но никъде отлично.

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                                да ви кажа, при много дълбок и сравнително утъпакн сняг големият грайфер е нож с 2 остриета - закопаваш се за секунди... после и назад неще... Ако не са прекалено рошави, сякаш по-остава време да върнеш газта, да излезеш назад и да се засилиш... Ама нали знаете, сняг със сняг не си прилича, особено като го напече слънцето става тежък и лепкав...

Иначе хубави гуми за сняг + офроуд са Good Year DuraTrac

Тази ми е втората зима с такива гуми - е нема такива гуми за зимата честно ви казвам.Изпитал съм на утъпкан сняг-неутъпкан сняг - кал+сняг.За леда всеки знае какво помага.Който ги има знае за какво говоря.Това е моят избор.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X