Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Препоръка за гуми

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Препоръка за гуми

В момента карам Mitsubishi pajero 2,5 super select къса база със зимни гуми LASSA,но проходимоста на дълбок сняг е много малка.Взех да пробвам друго Паджеро на колега съфорумник с нови гуми General allterain,оказа се малко по-проходимо,но не задоволително.Взех да се замислям дали причината е в гумите или в проходимоста на Паджерото на сняг.В момента обмислям покупката на goodyear wrangler mt/r.Харесах ги на една toyota hilux 2,4d,докато ме дърпаше в преспите.Какви точно гуми са най-подходящи за дълбок сняг и имали начин да направя Паджерото по проходимо?
    0878535960-Боби
    YAMAHA WR 400
    MITSUBISHI PAJERO 3,0 V6
    SUZUKI GRAND VITARA 1,6 16V 04

От: Препоръка за гуми

Няма как да ти снимам в момента през каква поляна минах, преди да се приберем със сина ми. Снега се качваше по предния капак. Проблема ти е във височината на гумите. Не е и за подценяване шарката на гумата.
    GSM 0877 08 99 19
    Jeep Grand Cherokee 5.2 V8

Коментар

Аз в момента карам с Малатаста Кайман 31-ци и съм доволен,но разхода се повдига.
      Помогни си сам,за да могат и другите да ти помогнат.
      АСК Ален Мак

Коментар

Първоначално публикуван от barzashki Преглед на мнение
        Няма как да ти снимам в момента през каква поляна минах, преди да се приберем със сина ми. Снега се качваше по предния капак. Проблема ти е във височината на гумите. Не е и за подценяване шарката на гумата.
        Коя е максималната височина на гумите за Паджеро и коя шарка е подходяща за дълбок сняг?
        0878535960-Боби
        YAMAHA WR 400
        MITSUBISHI PAJERO 3,0 V6

Коментар

Първоначално публикуван от Венци В Преглед на мнение
          Аз в момента карам с Малатаста Кайман 31-ци и съм доволен,но разхода се повдига.
          Целта оправдава средствата Всяко удоволствие се заплаща. При мен се получи същото след като смених "гамашите" с Кобри
          HONDA CR-V RD1 126 hp Auto JDM
          Mitsubishi Pajero 2.5 intercooler turbo EX

Коментар

Дааа,с мойте кобри Цирозата гори 20/100 газ, но никъде не закъсва.Днес минах 150 км с 60-80 км/ч без никъде да поднесе.Другата ми голяма изненада е малкия спирачен път в чист сняг.Нарочно пробвах няколко пъти(по принцип винаги пробвам спирачния педал малко след тръгване) и останах много доволен.Мерцедеса ми е със зимни гуми отпред Мишлен ,задни Клебер,ама ходи като дебалансиран куршум.Пързаля се ,буксува ,а гумите имат голям ресурс.Тук е нужна гума с масивни блокчета,с много широки и дълбоки канали+патента на геоландер за средния канал(който много фирми имитират при регенератите).
            МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Аз не се оплаквам,просто споделям
              Помогни си сам,за да могат и другите да ти помогнат.
              АСК Ален Мак

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
                Дааа,с мойте кобри Цирозата гори 20/100 газ, но никъде не закъсва.Днес минах 150 км с 60-80 км/ч без никъде да поднесе.Другата ми голяма изненада е малкия спирачен път в чист сняг.Нарочно пробвах няколко пъти(по принцип винаги пробвам спирачния педал малко след тръгване) и останах много доволен.Мерцедеса ми е със зимни гуми отпред Мишлен ,задни Клебер,ама ходи като дебалансиран куршум.Пързаля се ,буксува ,а гумите имат голям ресурс.Тук е нужна гума с масивни блокчета,с много широки и дълбоки канали+патента на геоландер за средния канал(който много фирми имитират при регенератите).
                Доколкото знам кобрата са за кал,не са ли твърди за сняг?
                0878535960-Боби
                YAMAHA WR 400
                MITSUBISHI PAJERO 3,0 V6

Коментар

Колега за гумите има изписани томове в този форум. Разрови се малко и ще си отговориш на повечето въпроси! Но пък сигурно ще възникнат нови и трябва още ровене, и още четене, и така!
                  За утъпкан сняг и лед най-добрата гума е зимната шосейна гума. Всичко останало е компромис.
                  За дълбок сняг и кал най-добра е М/Т "калната" гума. И тука всичко друго е компромис.
                  "Идеалният" компромис е А/Т гумата, обаче... и т.н., и т.н. ...абе трябва си четене!

На Паджеро 31-ците са си почти стандартен размер. С много малко повдигане стават и 33-ки. По-големи не е "здравословно" да му се слагат, а пък и само 3,5 има сили да ги развърти качествено. И т.н., и т.н. ...

Какъв компромис да направиш във вида и размера на гумите, зависи най-много от това къде и как се кара джипа.

Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от borkir Преглед на мнение
                    Доколкото знам кобрата са за кал,не са ли твърди за сняг?
                    Аз малко подвеждам нещата.Гумите са някакъв италиански регенерат с профил като на кобри.По тях има нарисувани някакви скачащи котки и надпис супертракшън,пума и т.н.Нищо твърдо няма в тях,каучука е мек,грайфера е 10-15 мм и нямам абсолютно никакъв проблем в кал,камъни,сняг и вода.Единствено шум и повишена вибрация на сух асфалт.
                    МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Първоначално публикуван от radikyokushin Преглед на мнение
                      Колега за гумите има изписани томове в този форум. Разрови се малко и ще си отговориш на повечето въпроси! Но пък сигурно ще възникнат нови и трябва още ровене, и още четене, и така!
                      За утъпкан сняг и лед най-добрата гума е зимната шосейна гума. Всичко останало е компромис.
                      За дълбок сняг и кал най-добра е М/Т "калната" гума. И тука всичко друго е компромис.
                      "Идеалният" компромис е А/Т гумата, обаче... и т.н., и т.н. ...абе трябва си четене!

На Паджеро 31-ците са си почти стандартен размер. С много малко повдигане стават и 33-ки. По-големи не е "здравословно" да му се слагат, а пък и само 3,5 има сили да ги развърти качествено. И т.н., и т.н. ...

Какъв компромис да направиш във вида и размера на гумите, зависи най-много от това къде и как се кара джипа.

Поздрави!
                      Всичко е казано много точно. Някой колега от форума казваше ЧЕТЕНЕ МУ Е МАЙКАТА
                      GSM 0877 08 99 19
                      Jeep Grand Cherokee 5.2 V8

Коментар

Колега, и 39-ки да сложиш пак ще ти дойдат малки и пак ще те дърпат така, че по добре си сложи оригинален размер. За дълбок сняг - кална гума /лятна/
                        Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
                        Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

На мен паджерото ми е единствена кола и по съвет на Голди си взех Инса Турбо Рейнджър 31-ци. За сега съм предоволен от избора. Материала на гумата е мек, като за една година изибщо не се е втвърдил. Улиците тук са постоянно заснежени а още не съм включвал на междуосов - карам само на задно все едно карам по чист асфалт. В над половин метър сняг съм влизал - на места съм боксувал, другаде съм минавал като на сухо... и така... Но на първо място си определи приоритетите - т.е. за какво ползваш джипа. Друг вариант е да покараш джипове с различни модели гуми и да разбереш коя е твоята гума.
                          Don't hunt IF you can't kill
                          първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

Абе ора. Има цЕл раздел за гуми и джанти. Що никой не чете бе?
                            Ето.
                            Ама чукчата к'во казал? "Чукча писатель, чукча не читатель". Кални гуми са за КАЛ, не са зимни. За неутъпкан сняг Да, ама за утъпкан НЕ. За лед е ясно,че няма гума (с изключение на шипове, ама са забранени). Всесезонни гуми също няма (все нещо не е като хората), ама е по-добре зимата от кална. Ако може да не са регенерат обаче.
                            п.с.Ааа между другото със АТ гума можеш да ходиш на повечето места дето ти се прииска.
                            Последно редактирано от Стоян Боюков-Sariones; 09-02-12, 19:38.
                            Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

На мен Кобрите ми вършат работа.Не съм състезател(карам най много с 80 ),ходя по баири и камънаци(най-вече зимата),влизам в ниви и калотии постоянно,джипа ми не е с много изящен външен вид и не става за пред Мола(не е мит от 1-2 години,...добре че сега снега го поизми),за други цели си имам перфектна кола -Мерцедес.Идеална и полифункционална кола няма.Но за разходка по междукварталните улички джип няма да си купя.Откак съм ловец съм имал УАЗ-Буханка,Нива и сега Цирозата.Малко е тесничка но е куче марка, но с харни гумки -Кобри.Другите глезотии зимни но за асфалт,летни ама за кал са ташак глупости.Пълно щастие няма и в това бедствия агресивния грайфер е само от полза.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X