Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странно несъвпадение на скорост и обороти

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Странно несъвпадение на скорост и обороти

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
    Цитирам pajerofen:
    "...скоростта я казвам по гпс а не по километраж защото километража ми показва с грешка ..."
    Това не съм го видял ... Извинявам се!
    Щеше да е добре, ако колегата го беше уточнил още в първият си пост и тогава пак нямаше да се изпишат тези две страници1
    Ако е така значи километража си е верен - на 4000 оборота - 150 км./ч и всичко е наред, но се получава някакво "редуциране" на реалната скорост, което наистина може да дойде само от диф или гуми.

Коментар

Първоначално публикуван от Borizanov Преглед на мнение
      ..........дифове 5.285 и на 3000 оборота съм с 90 км/ч... едвам.... .....
      Лелее, ама ти си гоУем охлюв с тия дифове бе. А иначе пак да кажа . Правилно или не с тези обороти се достига тази скорост.
      Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от Borizanov Преглед на мнение
        И аз така мисля, но явно Насакото Яката не е мислил така. Аз съм с Паджеро 2,5 тди, дифове 5.285 и на 3000 оборота съм с 90 км/ч... едвам.... какво да кажа... извънградско е мъка....

И твоите са много ,при мен 100км-2600,2700 оборота ,моето е дълго.
        Mitsubishi Padjero 2, 2.5
        тел 0898-31-о8-41

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
          Лелее, ама ти си гоУем охлюв с тия дифове бе. А иначе пак да кажа . Правилно или не с тези обороти се достига тази скорост.
          Ами, при гега с малък двигател хавата е общо взето същата, ако не и по-зле.

При терано дифовете са 4.375. На 4000 оборота сигурно ще съм с реални към 150км/ч.

Просто си вижте предавателното число на 5-та, умножете го по предавателното число на диференциала, и това умножете по оборотите на двигателя, умножени по 60. Полученото умножете по обиколката на гумата, и ще получите при какви обороти каква ще е скоростта. 5.28 е ужасно бавен диф. Евентуално с 35-ци ще върви както трябва, стига двигателя да може да ги върти. Или по-скоро с бензинов бързооборотен двигател.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            Ами, при гега с малък двигател хавата е общо взето същата, ако не и по-зле.

При терано дифовете са 4.375. На 4000 оборота сигурно ще съм с реални към 150км/ч.

Просто си вижте предавателното число на 5-та, умножете го по предавателното число на диференциала, и това умножете по оборотите на двигателя, умножени по 60. Полученото умножете по обиколката на гумата, и ще получите при какви обороти каква ще е скоростта. 5.28 е ужасно бавен диф. Евентуално с 35-ци ще върви както трябва, стига двигателя да може да ги върти. Или по-скоро с бензинов бързооборотен двигател.
            Забрави предавателното число на раздатката. Надали е 1 към 1.
            За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
              Забрави предавателното число на раздатката. Надали е 1 към 1.
              На бързи е точно 1:1.

А целта е - каквато и на директна предавка на скоростите - минимални загуби в трансмисията. При бързи на парт тайм раздатка практически от коляновия вал до изхода на на раздатката се получава един единствен, наставен на няколко места прав вал. Съответно единствените загуби са по лагерите.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

При бързи на парт тайм раздатка практически от коляновия вал до изхода на на раздатката се получава един единствен, наставен на няколко места прав вал..
                И всичко това само на четвърта скорост, защото пета е повишаваща. При ръчни скорости.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                  И всичко това само на четвърта скорост, защото пета е повишаваща. При ръчни скорости.
                  Да, точно.

Коментар

Моля всички колеги да ме извинят за отсъствието от темата,но се случи нещо непредвидено(но навреме открито) с автомобила.Наложи се да сменям демферната шайба на коляновия вал и така не можах да запиша номера на дифа.
                    Утре ще го направя

Коментар

На бързи е точно 1:1.

А целта е - каквато и на директна предавка на скоростите - минимални загуби в трансмисията. При бързи на парт тайм раздатка практически от коляновия вал до изхода на на раздатката се получава един единствен, наставен на няколко места прав вал. Съответно единствените загуби са по лагерите.
                      Хитро. Не знаех.
                      За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

И така колеги единствеьното което успях да открия е щампата от предния край на дифа 6L20.А отзад табелката на кожуха е тотално заличена и е невъзможно да се открият нито числа нито букви.Дано това което открих да е от полза.

Коментар

Първоначално публикуван от pajerofen Преглед на мнение
                          И така колеги единствеьното което успях да открия е щампата от предния край на дифа 6L20.А отзад табелката на кожуха е тотално заличена и е невъзможно да се открият нито числа нито букви.Дано това което открих да е от полза.
                          Колега, я огледай алуминиевите табелки под предния капак. На мен има една отдолу на капака и там пише. Или беше лепенка... Требва да вида.... Нещо от сорта на "Trans Axle 5.285" пише на моя. А май и на табелката дето е на щита към купето май пишеше.
                          Don't hunt IF you can't kill
                          първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

Първоначално публикуван от pajerofen Преглед на мнение
                            Я не се мъчи, а дай номера на рамата.
                            Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
                              Хихи,охлюФ...аз какво да кажа,като съм с дифове 6,79:1Искаш ли да се бЕгнеме с Паджерото?
                              Поздрави!
                              0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                                Явно колегата се е поОбъркал, че стана ракиено време.
                                Аз съм се пообъркал.Мисли преди да пишеш за ракия.Когато говорим за обороти на дв. спрямо км. по километраж /неговия/ какво значение имат гумите и дифовете.Аз мисля преди да пиша а ти виж първия пост на pajerofen .Остани със здраве.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X