Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разход на гориво на Паджеро 2,8 дизел автоматик.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Разход на гориво на Паджеро 2,8 дизел автоматик.

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
    Това е добре, ако винаги тубата се изпразва цялата и в същото време си налял до капачката.
    Когато обаче си налял до капачката, а в тубата има 5 пръста под гърловината, как знаеш точно колко си сипал?
    Ми да догоре пълниш естествено .... а аз го казвам от опит ,в туба от минерална вода10л. (нова)зареждам 10 литра и ми остава не 5 пръста а повече така че не са само 200-300мл.
    А преди време съм пробвал и още нещо (също сипвано в туба )при стиснат пистолет докрая зарежда по малко ,а при леко стиснат пистолет зарежда повече или точно (лично изпробвано и доказано ) преди години на една бензиностанция петрол колежката отвътре излезе на каратеда ми се кара че съм зареждал бавно (а аз останах учуден защо ли ???)...а на мен тръбатами се беше прецакала и исключваше пистолета ако е на макс.и все си зареждах бавничко ...Та от там с един познат от дума на дума ,и той ми разказа как имало разлика с количеството ,при зареждането ...и като пробвах в туба разбрах защо толкова ми се караха
    П.П. сега се сетих и друго (пак изпробвано ) зареждане по 1л. от всички бензиностанций ,колата изгасва за гориво ,сипване по един литър ,каране докато не загасне с всеки литър ,при топъл двигател ,в един ден ,и разликите бяха доста различни ,от разход 8-9 градско стигна до 12-13 л. ха сега кажете колата ли е виновна или нещо друго...
    Последно редактирано от Красимир Гошев; 13-12-11, 22:33.
    MITSUBISHI PAJERO 3000 V6 Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор
    MAZDA 323 1.6 16V 4X4 ...150 ps+...Турбото е болест, която трови кръвта във вените ти

Коментар

Това за бързо и бавно при старите колонки на Петрол може и да е така, но мисля новите са доста прицизни от към отчитането.
      Проблема е, че прецизно ги настройват да те цакат!
      Не съм много сигурен, но по памет: по закон имат +-5% отколонение (сещате се че +5% никога няма да заредите), проблема е когато ви цакат към -10% отклонение.
      Biagini Passo Powered By VW Syncro

Коментар

Ми то 5% си е много ,да не говорим за 10 % ...при мойто бензин събира 90 л -5% си е 4,5 л.това си е доста литри и акто пари и като изминати километри пък после колите ги съсипваме от ремонти за малък разход
        MITSUBISHI PAJERO 3000 V6 Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор
        MAZDA 323 1.6 16V 4X4 ...150 ps+...Турбото е болест, която трови кръвта във вените ти

Коментар

Много си зависи и от стила на каране. Ако си карал "бегачка" до сега, е това не е бегачка. Имам приятел със 2,8 автоматик - американска мечта. А той кара така - газ до ламарината, после се изправя целия на спирачката, после пак така... на завоите гумите почти винаги пищят.... и вика "много ми гори"...
          Имам и друг приятел само, че с 2,5 ТД автоматик, англичанка - ами казва, че гори по-малко от моето (2,5, ръчни), ама той е голяма циция и само гали газта.
          Don't hunt IF you can't kill
          първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

Първоначално публикуван от Borizanov Преглед на мнение
            Много си зависи и от стила на каране. Ако си карал "бегачка" до сега, е това не е бегачка. Имам приятел със 2,8 автоматик - американска мечта. А той кара така - газ до ламарината, после се изправя целия на спирачката, после пак така... на завоите гумите почти винаги пищят.... и вика "много ми гори"...
            Имам и друг приятел само, че с 2,5 ТД автоматик, англичанка - ами казва, че гори по-малко от моето (2,5, ръчни), ама той е голяма циция и само гали газта.
            Ми да карал съм бегачка ,но сега джипа го карам лекичко галя му гаста ... бензин харчеше градско 16-17 ,сега газ 18-19 лятото сега вдигна с около 1.5 л.

Коментар

Че,ни цакат по безиноколонките с литража и качество е факт особено с газта става най голямото цакане.Всичко е стил на каране и за това има разлика в разхода другото което се сетих дневния километраж на англичаните в мили или км.отчита??.Колегата да погледне въздушния филтър може да е за смяня .
              Pajero 2.8 tdi GLS къса база

Коментар

Първоначално публикуван от strugarev Преглед на мнение
                ... другото което се сетих дневния километраж на англичаните в мили или км.отчита??.
                Ако е Shogun, най-вероятно ще е в мили (поради английския стандарт)

П.С. ... аз съм с японско Pajero и при мен е в км (даже си го пише)
                Прикачени файлове
                HONDA CR-V RD1 126 hp Auto JDM
                Mitsubishi Pajero 2.5 intercooler turbo EX

Коментар

Че,ни цакат по безиноколонките с литража и качество е факт особено с газта става най голямото цакане.Всичко е стил на каране и за това има разлика в разхода другото което се сетих дневния километраж на англичаните в мили или км.отчита??.Колегата да погледне въздушния филтър може да е за смяня .
                  Я колега кажи ,как ни цакат с газта ,и къде най много и къде най малко ????

Коментар

Първоначално публикуван от Красимир Гошев Преглед на мнение
                    Я колега кажи ,как ни цакат с газта ,и къде най много и къде най малко ????
                    От настройката на колонките при пускане на пистолета за момент брояча продължава да върти и зарежда повече от колкото е реално.Така и не разбрах моята газова бутилка колко газ побира по документ беше 40л.имал сам случай на ОМВ да побира 47л. на друга газстанция 52 л.Направи си някой път експеримент.

Коментар

От настройката на колонките при пускане на пистолета за момент брояча продължава да върти и зарежда повече от колкото е реално.Така и не разбрах моята газова бутилка колко газ побира по документ беше 40л.имал сам случай на ОМВ да побира 47л. на друга газстанция 52 л.Направи си някой път експеримент.
                      Е да това съм го забелязал но мойта е 60 л. и събира 52-54,зависи какво е времето ... Говорил съм с газаджий и са ми казвали че зависело от времето (топло, студено ) и още колко газ имало в балона на газстанцията ако е пълен си зареждало както трябва ,а ако е към края повече въздух

Коментар

Преди съм карал обикновенна газова, бутилката беше 35л.:
                        -ако е празна събираше около 40
                        -ако има 10 литра вътре, събираше най-много още 15-20

Зареждах 40л в Сливен и тръгвах за София, около 350 с градското, на излизане от София зареждам около 10-15 (повече не можеше да събере), прибирам се в Сливен и събира 40. Така се случваше винаги.
                        Biagini Passo Powered By VW Syncro

Коментар

За това говоря не можеш да им хванеш края и при другите горива е така от вътрешен човек знам че колонките може да се манипулират от тези който ги подържат и при газта най много се бие в литража.

Коментар

Познавам двама настройчици на колонки, и митничар може да им завиди!!
                            Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
                            Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
                              Познавам двама настройчици на колонки, и митничар може да им завиди!!
                              Да така е .

Коментар

Привет,въпросното паджеро,от първият пост е ляво,2.8тди,с гуми 265/15,на джанти 10'',без да са му правени никакви подобрения,сменен му е семерига на помпата,главата /нова/ и както там се полага всички филтри и масла.....извън града от софия до варна например на авто пилот дава около 10,обаче в града е страшно-50лв-20литра-от80-105 км от лампа до лампа.Иначе на вапроса дава ли му се гас,да даваму се,смисъл нали е 2.8 редно е да му се дава....но ми се струва,че други джипове далга база с мотори около 3-те литра тди,харчат по малко маи?
                                Yamaha T max 500i/ABS/2007/50hp
                                Zander 3.80m,Johnson 2T/8hp
                                Vw passat 6/2.0TDI-CR/DSG6/140hp/2009
                                Toyota Hilux/2KD-FTV/102hp/Double Cab/2005

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X