Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мигащи лампи за преден мост и диференциал -проблема решен /за сега/

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Мигащи лампи за преден мост и диференциал -проблема решен /за сега/

Първоначално публикуван от tihony Преглед на мнение
    Ето още две изображения на датчиците /изгледа е отгоре/ - вляво е предницата на автомобила (образно казано) , вдясно - задницата
    От втората снимка мисля, че става по-ясно

[ATTACH=CONFIG]373824[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]373825[/ATTACH]

Не мога да се ориентирам кой е датчик с номер 3 в този линк и да го намеря като номер ? Трябва ми датчика за блокиране на междуосовия диферинциал (оранжевата лампа посредата).

http://www.auto-parts.spb.ru/cat/mi/...gZc7D2Mr9LZt0=

Този ли е като номер ?
    MB896029

Коментар

Здравейте колеги, имам проблем с предния мост на Паджеро 3 - 3,2 дид. При включване на предния мост мигащите лампички си мигат около 30 сек и след това раздатката минава в авариен режим ( мигаща оранжева лампичка на централния дифернинциал). Проверих вакуумните маркучета и клапанчета - работят, но ми направи впечатление, че постоянно им се подава напрежение без значение на какво положение е лоста за задаване на режимите, което е и причината за да не включва предния мост. Когато разкача буксите моста се включва, но не дава индикацията на таблото. Датчика за положение сработваше от веме на бреме - раздвижих го и го почистих. Като го развих от там прикапа малко масло - около 30-40 мл. което според мен е попаднало там през някой семеринг. П.П. също така преди около месец свалях всички датчици по раздатката и ги раздвижих и след това нямаше проблеми със всички режими за около 3 седмици. Ако някой се е сбъсквал с такъв проблем нека да ме насочи какви мерки да предприема.

Коментар

Ако раздатката е с електромотор за превключване и с 5 ключета на вилките - някое ключе не потвърждава преместването на съответната вилка.
        Електромотора бута/дърпа вилките и компа чака потвърждение за преместване на съответния избирач. Ако не се случи - мига лампата на авария.

Добре е с тестер да видиш кое как се случва. После сменяш само нужното.

Не оригиналните са сравнително евтини, но рядко тръгват без преработка.
        Оригиналното е херметично и няма как да му почистиш контактите.
        Тока през датчиците е сравнително голям и съпротивление на контактите по-голямо от 3-4 Ома е проблем.

Коментар

Раздатката е с електомоторче, което работи. Не съм сигурен дали ще го обясня правилно, но проблема е в предвижването на релсата задвижваща вилките. От там пъкна доста ръжда, раздвижи се, но пак системата работи когато си поиска. Някакви препоръки?

Коментар

• stefsab
            stefsab коментира
            Редактиране на коментар
            "Релсата" завърта 2 зъбни колела, които предават движение на вилките.
            Положението на всичко това се следи с 5 ключета, като всяка позиция се потвърждава от 2 ключета едновременно.
            С тестер може да се зададе пълен ход на електромотора/релсата от край до край и да се види кое как се движи/ превключва.

За да го оправиш :
            - трябва да познаваш добре системата;
            - да имаш уреди за мерене на датчиците и захранване с измерване и ограничение по ток за електромотора.
            - да си осигуриш удобно за работа място за мерене на датчиците;
            - да имаш възможност да "отпуснеш" надолу раздатката, за да сваляш датчиците.
            - приспособление да измериш датчиците при какъв ход включват/изключват и с какъв хистерезис.

Ако намериш другарче с тестер да помага - нещата стават доста по-бързо.
            По-често контактното съпротивление на някой датчик е по-голямо и нестабилно, като тази повреда е достатъчна да спре превключването, защото компа "не сигурен" кое как превключва.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X