От известно време при блокиране на централния диф лампата почваше да мига и след километър два светваше за постоянно ,по сходен начин се държаха и лампите за включен преден мост. А напоследък вече лампата на дифа си мигаше без да светва постоянно. Използвайки методиката за диагностициране на един приятел който се води от максимата "не е това много е скъпо" реших да проверя датчиците които са по раздатката .Освен това при завиване джипа си се държеше като да му е включен блокажа .И двата датчика не даваха верига. При замасяване на кабелите лампите на таблото започнаха да мигат , а когато преместих лоста на раздатката така че да е включен блокажа светнаха постоянно .Напръсках датчиците със спрей и ги раздвижих ,единия се предаде бързо и започна да контактува но другия го киснах бая време докато заработи и той. След сглобяването лампите вече светват веднага.

Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Мигащи лампи за преден мост и диференциал -проблема решен /за сега/
Свий
X
-
От: Мигащи лампи за преден мост и диференциал -проблема решен /за сега/
Браво колега ,много полезна информация ... но дано не ни потрябва занапред ...
MITSUBISHI PAJERO 3000 V6 Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор
MAZDA 323 1.6 16V 4X4 ...150 ps+...Турбото е болест, която трови кръвта във вените ти
-
На раздатката.Първоначално публикуван от Vladislav Kostevski Преглед на мнениеКолега, би ли споделил къде точно се намират всички тези датчици ?Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....
тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...
Коментар
-
Този за предния мост е при предния диф до вакуумната муфа, която го включва.Първоначално публикуван от Sariones Преглед на мнениеНа раздатката.
Коментар
-
намират се в задния десен край на раздатката от горната и страна. задния е за лампи преден мост, а другия е пред него по дължината на джипа,Първоначално публикуван от Vladislav Kostevski Преглед на мнениеКолега, би ли споделил къде точно се намират всички тези датчици ?емил златков
паджеро 2.5тд
ве стром 650
Коментар
-
най вероятно взима информация от две местаПървоначално публикуван от radikyokushin Преглед на мнениеТози за предния мост е при предния диф до вакуумната муфа, която го включва.емил златков
паджеро 2.5тд
ве стром 650
Коментар
-
Днес забелязах, че лампичките на предния мост светнаха чак като включих бавните.Отдавна не го бях включвал и сигурно са клеясали. Ще проверя тези датчици. Благодаря.GSM 0877 08 99 19
Jeep Grand Cherokee 5.2 V8
Коментар
-
На мен при замасили датчици де що имаше да свети по мостове и блокажи ми светна (и това пътувайки за морето късно вечерта на Нова Загора само със сина, тогава беше 2 клас). Даже и ABS-а светна. Детето доста се притесни (първоначално и аз, докато не разбрах, че само лампите светят). Смених датчиците и всичко е ОК. А предния мост трябва да се включва от време на време, за да е в ред всичко.Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....
тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...
Коментар
-
Не съм сигурен къде (май в някоя книжка) бях чел, че е хубаво да се пуска предния мост и да се кара около 15-20 км. на месец /за профилактика/ точно за да не се образува това "клеясване"
HONDA CR-V RD1 126 hp Auto JDM
Mitsubishi Pajero 2.5 intercooler turbo EX
Коментар
-
Предварително се извинявам за тъпия въпрос, но може ли едно кратко обяснение за последователността на демонтиране на въпросните датчици? Откъм купето ли, под скоростия лост? Намерих тази схема - това от последните две снимки ли са въпросните датчици ?2015 KTM EXC 450 six days Argentina
Toyota Land Cruiser KDJ 125
Коментар
-
За да се демонтират датчиците човек трябва да се завре под колата , от горната задна страна на раздатката са буксите на датчиците .При мен бяха кафява и черна ,буксите се откачат трудно .Веднъж са на тясно място и втори път имат щипка която трябва да се стисне .Датчиците ги развих с лула 23 , може и звездогаечен . С гаечен не става защото двата датчика са много близо един до друг.На предпоследната схема 30676S и 30676Темил златков
паджеро 2.5тд
ве стром 650
Коментар
-
HONDA CR-V RD1 126 hp Auto JDM
Mitsubishi Pajero 2.5 intercooler turbo EX
Коментар
-
Снощи ходих на една спасителна акция. Минавам покрай разклона за м.Българка от Сливен и едно момче маха, спирам и ......... едно Пежо 306 скокнало малко в дерето на около 3км. от града. Станало е на последния завой със сняг и лед. Изваждам ги набързо и реших да пробвам снега със калните гуми. Дебел и мокър, абе порових се яката и ми угаснаха лампите на мостовете. Днес пак не светят сутринта, но като идвах на работа в една дупка малко по бързо и си светнаха.Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR
Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!
Коментар
-
Утре ще търся дупка, че нямам време да лягам от долу.Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнениеСнощи ходих на една спасителна акция. Минавам покрай разклона за м.Българка от Сливен и едно момче маха, спирам и ......... едно Пежо 306 скокнало малко в дерето на около 3км. от града. Станало е на последния завой със сняг и лед. Изваждам ги набързо и реших да пробвам снега със калните гуми. Дебел и мокър, абе порових се яката и ми угаснаха лампите на мостовете. Днес пак не светят сутринта, но като идвах на работа в една дупка малко по бързо и си светнаха.GSM 0877 08 99 19
Jeep Grand Cherokee 5.2 V8
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Коментар