Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пажеро 2.8 проблем с двигателя

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Пажеро 2.8 проблем с двигателя

Първоначално публикуван от НИКОЛАЙ РАЙЧИНОВ Преглед на мнение
    -Пробва ги 1 "маистор" на "стенд" (състоящ се от казанче за нафта помпа и барометър),
    ... какво има да им се регулира и незнам какво налягане треа да подържат ако некои ме светне ще съм му много благодарен .
    Става, ако майсторът е добър и с този стенд ще се оправи. С манометър е обаче.
    Регулира се началото на отваряне с шайби. Трябва да започват да отварят при около 155 атм. за твоя двигател.

Коментар

От това което разбрах досега поправете ме ако греша некаде ,като кача дюзите на стенда(объркал съм се знам че е манометър) и в зависимост от това как са натегнати 2-те тела 1-но за друго(демек как е натегната пружината) се променя и налягането при което пръскат дюзите .А те трябва да почнат да пръскат при 155 атмосвери така ли е ?

Коментар

Така е, ама гледайте да не пипате разпръсквачите много много с голи пръсти.
        Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Колеги знам че темата е стара но има "някакво" развитие , така :
          1- проблема не е от дюзите .
          2- след по внимателен преглед залегане ходене по канали се установи че чукането идва от скоростите не самите скорости а в началото кадето са захванати за двигателя. Чукането се появява по следния начин(след като го паркирам на канала премествам лоста примерно на N(P) и при първото или 2-рото натискане на педала на газта запозва да чука от както вече казах 1100до2000 оборота така примерно вече след 3-4 натискания и форсиране спира да чука,след което ако тръгна напред(или назад)дори 1 метър и пак същото упражнение "N и при първото или 2-рото" ..... А при каране с много малко гас едвам едвам да се гали педала нема никакви проблеми или при студен мотор.
          3-маслото в скоростите като го погледна ми се явява много доста над хот сигурно 5 см,
          Колко литра сабира в скоростите(2.8 автоматик).евентуално да го източа да вида колко е и какво може да тропа точно при зглобката с двигателя

Коментар

Точно там е хидроусилватела ,а масло събира около 7 литра .А това за 5 см.над максимума ...как го мериш при запален двигател или не ...маслото се мери при запален двигател и топла кутия .
            MITSUBISHI PAJERO 3000 V6 Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор
            MAZDA 323 1.6 16V 4X4 ...150 ps+...Турбото е болест, която трови кръвта във вените ти

Коментар

Мера го при топла и студена кутия обаче не при запален мотор ще пробвам утре , а този "хидроусилвател" какво функция изпълнява и какви са признаците че не е както трябва
              п.п забравих да спомена нещо много важно баща ми преди време напраил следната беля-при движение с около 80 км да пуска по инерция и със сичката си простотия да натисне палчето на лоста и да иде на "R" при което задните колела блокирали веднага и тои върнал на N ,сичко треало 2-3 секунди но маи от там иде сичко.

Коментар

Хидроусилвателя ,върти маслото вътре в него и го вкарва в кутията с високо налягане ,а това дето казваш за задна скорост ,по добре закарай колата на човек дето разбира или сервис ,защото проблема може да е точно от тази интервенция
                MITSUBISHI PAJERO 3000 V6 Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор
                MAZDA 323 1.6 16V 4X4 ...150 ps+...Турбото е болест, която трови кръвта във вените ти

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X