Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за разлика на двигатели

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос за разлика на двигатели

Мързи ме да пиша и за това ще се цитирам:
    Първоначално публикуван от Sariones Преглед на мнение
    Аз да взема да вметна нещо за мощност и въртящ момент. Мощността е общо взето теоретично понятие. Имам пре вид следното. Един ДВГ чисто теоретично се изчислява при максимална мощност (демек максимални обороти). Такива обороти примерно за бензинов двигател са 6000 об/мин., а за дизелов примерно 4000 об/мин. Това са обороти, които по принцип не се достигат при нормална експлоатация. Така, че максималната нощност наистина продава автомобила. Сега за въртящия момент. Той е максимален за бензинови двигатели примерно към 3000 об/мин., а за дизел около 2000 об/мин. Това е нещото, което всеки водач на МПС усеща. Тоест, ако много се се превиши двигателят повече "бръмчи" отколкото да върви. Това много грубо, ама се надявам горе долу да сте ме разбрали. Та за мен по-добре въртящ момент, отколкото мощност.
    Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от madmimi Преглед на мнение
      Че на Ево-то от колко оборота започва червената зона на оборотомера. На моето 3,5 започва от 6000.
      От 7000

Коментар

Първоначално публикуван от Sariones Преглед на мнение
        Мързи ме да пиша и за това ще се цитирам:
        На 3,5 мивек, и въртящият момент е с 50Нм повече.
        Да допълня колегата дето се самоцитира-когато подминем оборотите, при които е максимален въртящия момент, не е лощо да има и мощност, иначе двигателя започва да "тъпче" и спира да тегли.Който е карам 1,9ТДИ на ФВ/Ауди знае какво казвам.Който е карал БМВ с трилитровия дизел пък знае как трябва да се правят двигатели.
        Да мощноста продава колата и винаги ще я продава!
        Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X