Понеже имам проблем с богата смес и миризма на суров бензин реших да почистя ЕГРто и дросел клапата. Също така имам и забавяне като подам газ при ниските обороти което е показателно за дросел клапата. Направиха ми диагностика и ламбда сондата както и дебитомера са ОК. Сега искам да тръгна от евтино към скъпо докато разреша проблема. Стъпките са почистване на дросела, ЕГР, смяна на температурния датчик който подава информация към компютъра и на края свещи и кабели. След една от горните стъпки би трябвало проблема да се оправи ми се чини
Чета си аз тук как се чисти дросел клапа: http://www.4x4wire.com/mitsubishi/tech/throttle_body/
Общо взето от статията разбрах, че не е нужно да се разглобява напълно и също така до колкото разбрах, че е нужно да се свали само стъпковото моторче и въздуховода който влиза в дросела. В дупката на въздуховода имало дупка където трябва да пръсна със спрей за почистване на карбуратори и дросели и всичко трябва да излезе през дупката на стъпковото моторче. Правилно ли схвашам или се бъркам? Как е най - хубаво да действам, за да я изчистя? Какъв спрей за почистване бихте ми препоръчали?
Следващия въпрос е къде се намира ЕГРто на този мотор и как се почиства? Бях чел някъде, че някакъв човек го накиснал за 12 часа в нафта и после било ок. Как да го намеря и как да го почистя? Също така какви са минусите ако го запуша?
Чета си аз тук как се чисти дросел клапа: http://www.4x4wire.com/mitsubishi/tech/throttle_body/
Общо взето от статията разбрах, че не е нужно да се разглобява напълно и също така до колкото разбрах, че е нужно да се свали само стъпковото моторче и въздуховода който влиза в дросела. В дупката на въздуховода имало дупка където трябва да пръсна със спрей за почистване на карбуратори и дросели и всичко трябва да излезе през дупката на стъпковото моторче. Правилно ли схвашам или се бъркам? Как е най - хубаво да действам, за да я изчистя? Какъв спрей за почистване бихте ми препоръчали?
Следващия въпрос е къде се намира ЕГРто на този мотор и как се почиства? Бях чел някъде, че някакъв човек го накиснал за 12 часа в нафта и после било ок. Как да го намеря и как да го почистя? Също така какви са минусите ако го запуша?
Толкова много изчетох за дизел, че мога сигурно със затворени очи да я запуша, но за бензиновите не намирам нищо
Дайте съвети!
Диагностика ми правиха на 3 места. Първо в bosh, а след това приятеля на Стоян, който наистина направи много хубава диагностика. Спираше ми инжекторите дори един по един. Всичко излизаше като работещо. След това търсейки датчика за температура който исках да сменям по път за ратола обърках пътя и без да искам минах покрай Рубин. Там си говорих с хората и началник приемчика ми каза, че дросел клапата ми е разцентрована. Направи и той диагностика и ми настрой дросела. Всичко добре, но разлика при сместа няма
Коментар