Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Паджеро 2 предно предаване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с Паджеро 2 предно предаване

Благодаря за съветите ви!
    В четвъртък смятам да отида на плажа и там на пясъка да тествам дали предните колела са зацепени.А иначе нямам позиция "N" на лоста, тъй като Паджерото е III, може би е моя грешката, че пуснах поста си тука, но ми се сториха сходни проблемите на съфорумниците.
    Mitsubishi Pajero 3.2 DID --> VW Golf IV 1.9TDi

Коментар

Крик нямаш ли бе човек? Какви "плажове", "хлъзгави участъци"! Остава да чакаш догодина и сняг да завали.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
        Крик нямаш ли бе човек? Какви "плажове", "хлъзгави участъци"! Остава да чакаш догодина и сняг да завали.
        Андро, ше претрепеш човека!!!

Коментар

Не очаквах че трябва да се обяснява, ама...
          Паджеро 2 трябва да има едно маслено крикче. Та това крикче го бутаме под задния мост, по към едната гума и отлепяме гумата от земята. Айде по натам се сети какво правим и как точно ще "претрепя" човека?

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
            Не очаквах че трябва да се обяснява, ама...
            Паджеро 2 трябва да има едно маслено крикче. Та това крикче го бутаме под задния мост, по към едната гума и отлепяме гумата от земята. Айде по натам се сети какво правим и как точно ще "претрепя" човека?
            Човека говори за Паджеро 3, ама както и да е.
            Поздрави!

Коментар

ОК, Паджеро 3. Моя грешка.
              Тия които съм виждал са с твърд блокаж на задния мост и супер селект. Без тракшън. Че даже и малкото крикче си го имат.
              Дори и да предположим, че може да е с ЛСД, никой няма да претрепем. Само на 2H ще падне джипа от крикчето и ползата е, че ще знае, че има работещо ЛСД.

Коментар

Паджеро 2 или 3 май е все едно. Що не вдигне човека само едно предно колело. Като го запали без да включва на скорост да види при превключване на раздатката какво се случва (колелото се върти на ръка). Мигането обикновено означава, че системата показва включен преден мост при изключен такъв.
                Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

При мене като чели проблема изчезна вече не ми чига предния мост и всички блокажи си работят.
                  Вчера ходих в един сервиз и казаха, че всичко е наред в колата. Според вас ако така карам колата дали може да възникне някакъв проблем който да е фатален за блокажите?

Коментар

При мен всички лампи - за предния и задния мост светват както трябва (при положение 4 Н на лоста на раздатката), но след около 20 сек. или 100-ина метра угасват рязко, а започва да мига лампата за централния диф, без да съм го включвал. При преместване на лоста на раздатката от 2Н на 4Н се чува характерния звук за зацепване, предния

Коментар

продължение...предния мост също се зацепва - като гледам отдолу виждам, че вакумът изтегля джаджата. Отпред клапаните щтракат щом превключа.....Мисля, че проблемът е в някой датчик, но не знам кой, нито как да го проверя. Може да е окъсяване, а може и лоша маса....Честно казано не мога да се доверя много на някого, който не се е сблъсквал с такива проблеми, затова искам първо да се консултирам с хора от форума, поправяли подобни неща, а после да търся някой майстор. Днес свалих ЦД-то (оригиналното) и констатирах, че е свързвано в час по ръчен труд от някой първолак - рязани кабели, снаждани и прочее, а отгоре на всичко гьотере вземани тоци за ГСМ - инсталация и кабелите - доволно оплетени. Махнах тая инсталация и като свалих ЦД-то, дисплея за климатроника, часовника и т.н. тръгна :-))))) Т.е. не всичко е толкова лошо, но.....с две думи - трябва ми човек, който да разбира от тия неща и да се занимае със загадката около инсталацията на джипката ми.

Коментар

Ами не знам колега, както ти писах и преди - според мен проблема е електрически. Лошото е, че това от клавиатурата трудно се оправя.
                        Трябва ровене, гледане по кабелите и така!
                        Успех!

П.П. И като откриеш проблема, напиши какъв е бил! Поздрави!

Коментар

Колеги ще бъда многа благодарен, ако ми препоръчате при кой да отида да ми погледне дали блокажите ми работят нормално, защото имам подозриние, че не функционират както трябва, особено задния който се включва с копче.Предварително благодаря.

Коментар

Ми виж подписа на Andro 160, или Дядо Владо. Все ще ти свършат работа ( гаранция).
                            За по- удобно Дядо Владо-0877170727; Andro 160-0888319614.
                            П.с. Дядо Владо обича "Лимонени резанки", а за Андро не знам.
                            Последно редактирано от Стоян Боюков-Sariones; 02-05-11, 21:18. Причина: Аз да допълня
                            Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

според някои, които са се сблъсквали с такъв проблем като моя, причината е в неправилното боравене с лоста на раздатката, което е довело до неправилно зацепване на привода вътре в самата раздатка. За целта трябвало тя да се свали, да се снеме капака и и да се нагласят зъбните колелца, които движат муфите при различни режими. Дали е така - не се знае още, но смятам да отида до сервиза, тъй като оттам получих уверение, че са се сблъсквали с този проблем. Дано успеят и то на приемлива цена с приемливи методи:-)

Коментар

Проблема при мен беше спукан маркуч на вакумите.Благодарение на Дядо Владо и колегата му(за съжаление не му запомних името) най-вече на колегата му отстранихме проблема.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X