Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Паджеро 2 предно предаване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с Паджеро 2 предно предаване

Днес като шофирах само на задно предаване при натискане на спирачката се чу странен шум под мен след, което на таблото започна да ми премигва предното предаване.Продължих да карам и спрях, за да включа предния диференциал и спря да мига светна както трябва да си е изключвам го продължава да мига.Продължих да шофирам и изгасна след 20 километра пак натискам спирачка и същия шум и отнова започна да премигва.Моля дайте съвет какъв може да бъде проблема или най-малкото някой компетентен колега да го погледне.Предварително благодаря.
    Последно редактирано от papirion1; 08-04-11, 21:47.

От: Проблем с Паджеро 2 предно предаване

Има писано и снимки ,но провери първо вакумите и клапаните за предния мост ,намират се под предния капак ,на десния подкалник ,и аз имах подобен проблем ,оказаха се филтрите на клапаните ...
    П.П. и кажи каква е колата ,каква скоростна кутия ,супер селект ли е???
    А ето и темата намерих http://www.offroad-bulgaria.com/show...94#post1352594
    Последно редактирано от Красимир Гошев; 08-04-11, 22:08.
    MITSUBISHI PAJERO 3000 V6 Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор
    MAZDA 323 1.6 16V 4X4 ...150 ps+...Турбото е болест, която трови кръвта във вените ти

Коментар

Паджеро 2 Супер селект 3000 бензин 1998 година.

Коментар

Да не би да се получава при отпускане на гаста а не при натискане на спирачката ? Все пак спирачките са отделна система ит тази за блокиране на моста .

Иначе е хубаво освен калпаните както е написал Красимир да си прегледаш и маркучетата които стигат до тях . Може да има извадено , спукано , прещипано и т.н.

Поздрави и успех
        [SIGPIC]http://www.offroad-bulgaria.com/signaturepics/sigpic68289_4.gif[/SIGPIC]

Коментар

Същия проблем и аз го имах ,филтрите бяха запушени (отстраних ги ,в темата дето съм я дал съм писъл ) ,провери си и вакумните маркучи ,а най лесно е като извадиш някой от тях и чуеш ли засмукване на въздух ,значи няма спукан или изваден,прищипан ...
          MITSUBISHI PAJERO 3000 V6 Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор
          MAZDA 323 1.6 16V 4X4 ...150 ps+...Турбото е болест, която трови кръвта във вените ти

Коментар

Днеска му навъртях около 250 км и нямах абсолютно никакъв проблем предния мост даже не мигаше.Незнам може би след време пак ще се появи в понеделник ще я закарам да я видят все пак.Благодаря за постовете ще пиша какво е станало след понеделник.

Коментар

Ми да може ,и на мен ми се появяваше само в градски условия ,като го карах извън града нямаше проблем ...за мен проблема е много малак ,мисля че е от филтрите на клапаните ...

Коментар

Може да са филтрите, ама може да е вакуум помпата. Този шум се появява, когато при движение изгасиш двигателя. Тогава предния мост опитва да включи. Нормално предния мост беше включен при изгасен двигател комай. Това, ако не бъркам, ама май не бъркам.
                Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Колеги, и аз изревах сега с тия вакуми :-)
                  При мен се случва друго - като включа предния мост (4Н), лампите мигват, после светват и ОК, но като покарам 15 сек. и всички лампи угасват, остава да мига само лампата на централния диф. И започнах с проверки - всички датчици - на предния мост и на раздатката ги разкачих, почистих с WD 40 клемите, свалих и клапаните, пусках им напрежение, където се съмнявах, че може да има разхерметизация в щуцерите на клапаните - намазах с двукомпонентното лепило. След толкоз манипулации реших, че ако и да е имало проблем, вече не трябва да го има. Но неее - по закона за всеобщата гадост, щом запалих и включих предното, лапите премигната, после светнаха и.....хоп, пак угаснаха, а лампата на централния диф си мига. За да угасне се налага да изключа предния мост, да загася колата, след което да запаля пак. Тогава си светят само лампите за задното. Джипа е Паджеро ІІІ, 3.2 ДИД.
                  Ако имате нещо предвид, моля за съвет. Смятам другата седмица да проверя всички маркучи отново за разхерметизация.
                  П.С. Характерния шум при включването си го има, като се наведа отдолу - вакумното устройство работи - придърпва си стержена на предния мост, но допускам, че вакум не стига към раздатката.
                  Mitsubishi Pajero 3.2 DID --> VW Golf IV 1.9TDi

Коментар

Шума се чу, когато намалих скороста и натисках спирачката след, което започна да мига.Първо мисля да проверя тея филтри пък ще видим

Коментар

Първоначално публикуван от Sariones Преглед на мнение
                      Може да са филтрите, ама може да е вакуум помпата. Този шум се появява, когато при движение изгасиш двигателя. Тогава предния мост опитва да включи. Нормално предния мост беше включен при изгасен двигател комай. Това, ако не бъркам, ама май не бъркам.
                      Да така е не бъркаш ! Предния мост е заепен при изгасен двигател . След като се стартира системата си прави вакуум и го отцепва .
                      Вакуум помпа имат само дизелите при бензиновите има едно маркуче което свързва системата с колекторите от където се взема вакуума .
                      [SIGPIC]http://www.offroad-bulgaria.com/signaturepics/sigpic68289_4.gif[/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от marciano Преглед на мнение
                        Колеги, и аз изревах сега с тия вакуми :-)
                        При мен се случва друго - като включа предния мост (4Н), лампите мигват, после светват и ОК, но като покарам 15 сек. и всички лампи угасват, остава да мига само лампата на централния диф.
                        При това положение колега подава ли си въртящ момент към колелата ? В смисъл като си на скорост и натискаш гаста какво става движиш ли се или се форсираш ?

Коментар

Да, движа се, но нямам представа дали само на задно или и предното е зацепено....Защото допускам ( не мога да съм сигурен, а и не съм навътре в нещата - признавам си ), че именно от невъзможността да се зацепи предното предаване мига лампата. От друга страна, като е изгасен мотора, предния кардан не се върти, т.е. предния мост е зацепен.
                          Mitsubishi Pajero 3.2 DID --> VW Golf IV 1.9TDi

Коментар

Да, движа се, но нямам представа дали само на задно или и предното е зацепено....Защото допускам ( не мога да съм сигурен, а и не съм навътре в нещата - признавам си ), че именно от невъзможността да се зацепи предното предаване мига лампата. От друга страна, като е изгасен мотора, предния кардан не се върти, т.е. предния мост е зацепен.
                            Относно кардана към предния мост - при изгасен двитател предното винаги е зацепено.
                            Пробвай на хлъзгав участък, дали работи предното! Някой да стои отвън и да види дали ще ти буксуват предните гуми!
                            Ако работи значи проблема най-вероятно ти е чисто електрически (или в таблото, или кабели, датчици) - там търси!
                            Успех!

Коментар

Това , че се движиш е добре . Аз не случаино те попитах понеже тази индикация ми напомня на една друга . А имено на неутрална " N " намиращ се между 4HLc и 4LLc ! Ако имаш време вкючи на нея и виж каква индикация ще светне.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X