Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Трудно палене

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #46
    От: Трудно палене

    Първоначално публикуван от vasss Преглед на мнение
    Имам чувството,че тука сме се събрали една каруца неграмотници,които ама хал хабер си нямаме.. не изобщо по оффроуда,ами и по принцип .Тава,че поради некаква причина сме се качили на джип ,абцелютно нищо не означава.Единствения човек който верно разбира нещата е ясен.
    Баси прочетох темата късно и верно се нервирах,нафти,парафини,щуротии,въхдух...Или е релето,или са отишли поне две свещи,НЕМА друг вариант.Малко е вероятно и въздух,но тогава освен трудното палене ще тресе и в последствие
    Ако живеехме в нещо, дето поне малко може да се нарече държава, никой нямаше да размишлява за "нафти,парафини,щуротии". Понеже моето Паджеро го карам (донякъде и от мързел) без подгряване вече втора зима имам бая сериозни наблюдения по отношение на това как пали в зависимост от околната температура и как не пали при "гадна" нафта (зареждам в 90% от случаите на една и съща бензиностанция, дори и на една и съща колонка).

    Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Ще тресе, ама друг път. Дори моеж да не го усетиш по нищо друго, освен леко падане на оборотите.

    И да, има друг вариант - например кофти стратер. Уж върти достатъчно бързо, а няма сила в сюблимния момент (когато буталото е близо до ГМТ). И това ми се е случвало.
    А въздуха, при Паджерото поне, е като турски сериал. Ефектът от малко въздух в системата първоначално се проявява дори като самоволно покачване на оборотите на празен ход до към хиляда. Така се случва поне при малкия мотор, но разликите м/у двата не са толкова големи. За да "тресе и в последствие" трябва да има бая сериозен теч някъде.

    Понеже някъде по-нагоре прочетох нещо за подгряване на ръчната помпа, един неволен експеримент от по-рано тази зима показа, че при загряване на филтъра до около 35-40 градуса, колата пали нормално дори при околна температура под -10 и НЕработеща подгревна система.
    Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

    Коментар

    Активност за темата

    Свий

    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

    Зареждам...
    X