Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за Алтиметър.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос за Алтиметър.

Първоначално публикуван от radikyokushin Преглед на мнение
    винаги е по добре да имаш някаква информация, отколкото да нямаш никаква
    Мда, тук може да се отвори полемиката - за някаквата информация, и за вярната информация, и за ползата от едната от двете информации, и вредата от другата..

Да, аз също си ремонтирах и хренометъра, и си смених подсветката на компаса...

За да и е по-удобно на навигацията, залепена отгоре

Коментар

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
      Здравейте колеги...Върти ми се една идея в главата...Да сложа 3те уреда от Паджеро, на Нивата..Добре, но Алтметъра, скалата ми идва малка, само до 1050 надморска височина, а там където карам, ми идва малка скалата, всмисъл, закакво ми е до 1050 надморкса височина, като на 5 километра от града вече е над 1000 метра??Та мисълта ми е да я доразграфя, тази скала дали ще може???Или има отделен уред разграфен до повече??Вие какво мислите??Може ли да стане такова нещо или това са възможностите на уреда??-До 1050??
      Мерси предварително..!
      Ти какъв уред си гледал ?
      Тези уреди може да се регулират. Скалата се върти и се получава правилното деление.Все пак зависи от уреда.

Коментар

Какво да снимам - джиповия дълбокомер? Не се подигравай, това е секретен военен прибор. Военните тайни, както е известно, не се издават безплатно!
        Барометъра си е барометър, и ако е изправен, и с висотомерна скала, си е напълно полезен уред. За който умее да го използва. Има и по-полезни, например барографите, но там и парите са други.

Коментар

[QUOTE=Стефан;1459575]Какво да снимам - джиповия дълбокомер? Не се подигравай, това е секретен военен прибор. Военните тайни, както е известно, не се издават безплатно!
          Еееее сега не се подигравам ,ама ти джипа за подводница ли го ползваш....
          MITSUBISHI PAJERO 3000 V6 Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор
          MAZDA 323 1.6 16V 4X4 ...150 ps+...Турбото е болест, която трови кръвта във вените ти

Коментар

Този уред аз го ползвам така :преди изкачване го нулирам,качвам някой проход и горе долу показва колко е денивелацията,но това е най-точно, не днес го нулираш и след два дена се качваш.
            Ползвам го и за барометър,знам къде показва при хубаво време,показва ли че съм се качил някъде а пък аз не съм, значи времето се разваля.
            Mitsubishi Delica 4x4 / Renault Clio III

Коментар

Аз другите щуротии ги нямам, имам си само "креномер"-а, но така и не виждам смисъл от него (в движение е напълно неизползваем) освен когато возя някой дет` не го е виждал и почне да цъка с език и да вика: "Брей, ти си имаш въздушен хоризонт на таблото" и аз кат` взема и `почна да се надувам - колко важен и специален уред е, к`ви градуси, к`ви ъгли ...то е цяла драма.
              п.п. Даже вече и на сина ми (10м.) не му е интересен докато се клати ...поне няк`ви звуци да издаваше - да се заинтригува детето, а то...
              PAJERO I, 2.5 TDI, 90г., къса база, "палатка"
              Mercedes-Benz E250 Diesel, 95г., комби, автоматик

Коментар

Курс за бомбета:
                Не умеете да четете приборите - не им се смейте.
                Барометъра е неточен висотомер - факт. Но ако не бягате пред ураган, каквито има само на Юпитер, то промяната на показанията на прибора от изменението на времето, са няколко порядъка по-бавни, отколкото измененията от движението ви по профила на местността. Така че тая стрелка може да ви върже за картата поне приблизително, при загуба на ориентация. Ако не сте буксували три дни на едно място, и ако знаете какво е карта. Не тая в ГПСа. За моряците и за авиацията прибора е изключително точен, но по други причини.
                Авиохоризонта, както е известно от геометрията за четвърти клас, има и някои гадателски функции, досущ врачка. Ако се катерите/спускате с някакъв си ъгъл на диферента (или тангажа, кой с каквото е свикнал), значи в момента, в който започнете да завивате, ще имате същия ъгъл на крена. Или обратното. Остава да решите, дали вие, или колата ви, могат това. Само трябва да мислите бързо. Ако карате много бързо - нямате тази информация, но тя не ви и трябва. Тогава не е трябвало да карате там и така, ако не усещате колата.
                Като за проста неваляшка, и прост барометър - не е малко. Другото струва много пари, или пък е дълго 780 мм и пълно с живак.
                Последно редактирано от Стефан; 03-03-11, 04:47.

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                  Ами да, интересни са споделените впечатления след момента- какво е показвал хреномера секунди, преди да се е превърнал в част от скрапа.
                  Поддържам Tramp.
                  Интересно е какво по-точно поддържаш, Вени. Обидното отношение към колеги от форума или споделената коректна техническа информация? Аз на твоя не съм видял да си му залепил лепенка. Всеки има право да си гледа или не уредите. Каква информация извлича - друг въпрос. Утре някой друг технически гений ще ми каже и да не гледам работната температура на двигателя - ще го нарече бабешки уред. Интересно, какво ще покаже в момента преди двигателя да хвърли водата. Може би червено?

Коментар

Първоначално публикуван от Павлов Преглед на мнение
                    ... Утре някой друг технически гений ще ми каже и да не гледам работната температура на двигателя - ще го нарече бабешки уред. Интересно, какво ще покаже в момента преди двигателя да хвърли водата. Може би червено?
                    Всъщност, термометърът на двигателя е единственият полезен уред и всяко сравнение с останалите красоти по таблото е, меко казано, неуместна.
                    Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                    Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от Павлов Преглед на мнение
                      Интересно е какво по-точно поддържаш, Вени. Обидното отношение към колеги от форума или споделената коректна техническа информация? Аз на твоя не съм видял да си му залепил лепенка.
                      Явно не сме се разбрали..
                      На моя не само не съм му залепил лепенка, но и преди време му смених течността, защото беше протекла мембраната.
                      Това го направих изключително от позицията, че в колите ми не трябва да има нещо, което да не работи.
                      Е, сега работи.
                      Какъв е смисъла от това ?
                      Ами никакъв - аз и преди не го ползвах тоя уред, и след ремонта - тоже.

Стефан малко витиевато, ама верно, е рецензирал устройството.
                      Аз лично не бих се доверил на него в който и да е критичен момент - за тая цел си има навигатор.
                      В некритични моменти...

И понеже от доста време обмислям да си поставя бууст-метър, просто точно мястото на хренометъра ще бъде заето от полезния уред.

А хренометър - това е за превод от руски

Коментар

Хрен на руски означава друго
                        Хипопотамът е интересно животно- колкото по-затъва в калта, толкова по-голяма уста отваря.
                        0878226696; 0876927507

Коментар

Първоначално публикуван от ahead70 Преглед на мнение
                          Хрен на руски означава друго
                          Да де, аз знам какво означава

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X