Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за Алтиметър.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за Алтиметър.

Здравейте колеги...Върти ми се една идея в главата...Да сложа 3те уреда от Паджеро, на Нивата..Добре, но Алтметъра, скалата ми идва малка, само до 1050 надморска височина, а там където карам, ми идва малка скалата, всмисъл, закакво ми е до 1050 надморкса височина, като на 5 километра от града вече е над 1000 метра??Та мисълта ми е да я доразграфя, тази скала дали ще може???Или има отделен уред разграфен до повече??Вие какво мислите??Може ли да стане такова нещо или това са възможностите на уреда??-До 1050??
    Мерси предварително..!
    За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
    Honda Dominator 650
    088ЧЧ93979-->Борис
    0878956Ч38-->Борис

От: Въпрос за Алтметър.

Вземи си ЖПС и не се занимавай с детски играчки. Това при всяка промяна на времето показва различно.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
      Вземи си ЖПС и не се занимавай с детски играчки. Това при всяка промяна на времето показва различно.
      Това е най-доброто решение, верно, но къде са 20-30 лева, къде са 300-400 за Гармин.. Пък да купя един, ЖПС, специално за надморската височина...Малко не си заслужава.. Та затова, да питам, може ли така, да се направи..
      Honda Dominator 650
      088ЧЧ93979-->Борис
      0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
        Здравейте колеги...Върти ми се една идея в главата...Да сложа 3те уреда от Паджеро, на Нивата..Добре, но Алтметъра, скалата ми идва малка, само до 1050 надморска височина, а там където карам, ми идва малка скалата, всмисъл, закакво ми е до 1050 надморкса височина, като на 5 километра от града вече е над 1000 метра??Та мисълта ми е да я доразграфя, тази скала дали ще може???Или има отделен уред разграфен до повече??Вие какво мислите??Може ли да стане такова нещо или това са възможностите на уреда??-До 1050??
        Мерси предварително..!
        Колега нещо си в грешка. Скалата за надморската височина на алтиметъра е вътрешната и е много над 1050 метра, само че трябва да умножиш цифричките по 100 (то си го пише на самия уред)!!! Тази, която ти гледаш е външната и е за атмосверно налягане и си е напълно достатъчна като големина.
        А между другото случайно имам едни такива уреди от Паджеро за продаване (и разни други неща ). Виж тук: http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=114056 !!!
        Поздрави!
        Последно редактирано от radikyokushin; 26-02-11, 12:22.

Коментар

Първоначално публикуван от radikyokushin Преглед на мнение
          Колега нещо си в грешка. Скалата за надморската височина на алтиметъра е вътрешната и е много над 1050 метра, само че трябва да умножиш цифричките по 100 (то си го пише на самия уред)!!! Тази, която ти гледаш е външната и е за атмосверно налягане и си е напълно достатъчна като големина.
          А между другото случайно имам едни такива уреди от Паджеро за продаване (и разни други неща ). Виж тук: http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=114056 !!!
          Поздрави!
          Ааа, то какво било... Мерси колега..Ще помисля за уредите..
          Honda Dominator 650
          088ЧЧ93979-->Борис
          0878956Ч38-->Борис

Коментар

Ако толкова не ти стигат разграфените височини на уреда от паджеро, няма проблем да сложиш алтиметър от самолет-все още се намират за 20тина лв. или някое шише , и са много по прецизни

Коментар

Първоначално публикуван от sparow Преглед на мнение
              Ако толкова не ти стигат разграфените височини на уреда от паджеро, няма проблем да сложиш алтиметър от самолет-все още се намират за 20тина лв. или някое шише , и са много по прецизни
              Ехее, ако намеря от Самолет, направо ще е супер, но къде да намеря от самолет, все пак самолети на части не продават туку така
              Honda Dominator 650
              088ЧЧ93979-->Борис
              0878956Ч38-->Борис

Коментар

Работата се отече - утре ще търсиш уред за нощно виждане, после - тръба на Пито...

Коментар

Намират се ,от разни фатмаци и военни складове,при вас ги има повече. А и пред нас има един МиГ на фундаменти

Коментар

Първоначално публикуван от sparow Преглед на мнение
                    Намират се ,от разни фатмаци и военни складове,при вас ги има повече. А и пред нас има един МиГ на фундаменти
                    Колега, ако ти изпадне, свиркай Ще черпя..
                    Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                    Работата се отече - утре ще търсиш уред за нощно виждане, после - тръба на Пито...
                    Ееее, закакво ми е нощно виждане?? Малко пернишки туниг, ама това с Алтметъра си е бая хубава придобивка
                    Honda Dominator 650
                    088ЧЧ93979-->Борис
                    0878956Ч38-->Борис

Коментар

хубава придобивка е - за да се кефиш, като констатираш, че работи..

Редовно си го гледам, и редовно се кефя, че работи.

И в момента, в който ми е необходимо да се информирам за надморската височина - си поглеждам навигацията..
                      А ако ме интересува атмосферното налягане.. - ми не знам - в къщи си гледам барометъра, ама в джипа никога не съм се сетил..

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                        хубава придобивка е - за да се кефиш, като констатираш, че работи..

Редовно си го гледам, и редовно се кефя, че работи.

И в момента, в който ми е необходимо да се информирам за надморската височина - си поглеждам навигацията..
                        А ако ме интересува атмосферното налягане.. - ми не знам - в къщи си гледам барометъра, ама в джипа никога не съм се сетил..
                        Тя навигацията показва най-точно, но има бая разлика в цената между двете Иначе и аз съм навитак за навигация, но трябва малко да поработим за да има навигация
                        Honda Dominator 650
                        088ЧЧ93979-->Борис
                        0878956Ч38-->Борис

Коментар

Сумата, която отделиш за тоя уред, ще те отдалечи с точно толкова пари от полезния Гармин

Коментар

Здравейте ,я кажете ка работи точно този уред "алметъра"...значи за надморската височина знам как става но за атмосферното налягане ,не го разбирам ,там има два циферблата единия се върти на единия е надморската височина а другия ????
                            И как точно става меренето ???
                            MITSUBISHI PAJERO 3000 V6 Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор
                            MAZDA 323 1.6 16V 4X4 ...150 ps+...Турбото е болест, която трови кръвта във вените ти

Коментар

Първоначално публикуван от Красимир Гошев Преглед на мнение
                              Здравейте ,я кажете ка работи точно този уред "алметъра"...значи за надморската височина знам как става но за атмосферното налягане ,не го разбирам ,там има два циферблата единия се върти на единия е надморската височина а другия ????
                              И как точно става меренето ???
                              Уредът е барометричен. Като всеки барометър си мери атмосферното налягане.
                              Идеята е че при определена промяна на надморската височина имаш определена промяна на атм. налягане. И готово - сверяваш надморската височина на която си в момента с копченцето на въросния уред, по вътрешната скала и после уредът си работи "сам" . Когато се изкачваш, да речем, с намаляването на атм. налягане той увеличава пропорционално показанията си за надморската височина.
                              Най добре е да се сверява надм.вис., когато атм. нал. е в границите на нормалното за определения период от годината и за мястото, където се намирате. Така показанията на алтиметърът ще са максимално точни.
                              Не знам дали го обясних достатъчно ясно? Надявам се, да сте разбрали!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X