Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ Паджеро 2 - Максимална скорост

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Помощ Паджеро 2 - Максимална скорост

Още веднъж ще обясня как работи при мен АСК, понеже съм със същите диференциали като на колегата с проблема. Тук искам да отбележа, че оборотите на двигателя при една и съща скорост се влияят и от размера на гумите. Но чак такива големи разлики от гумите трудно ще се получат. Може би затова дотук никой в темата не засяга този въпрос. Но въпреки това искам да уточним и този въпрос, за да сме напълно точни. Моят размер гуми си е стандартния 265/70 R15.
    И така - при изключен Over Drive (на таблото свети лампата OD Off) автомата превключва до трета скорост (след потегляне на 1-ва прави още две превключвания), като при това положение при 100 км/ч оборотите са над 4000. При включен Over Drive превключванията са четири - т.е. ако го броиш като скорости стигаш до 5 (пета скорост). Тогава при мен оборотите при 100 км/ч са около 2300. Разбира се 5-та скорост при тези кутии няма, затова си мисля, че последното "превключване" е именно задействането на Lock Up-а, но пак ще кажа, че при мен точно то е най-осезаемо. Намаляването на оборотите тогава е най-голямо. При колегата при включване на OD, СК превключва още веднъж, но само толкоз. А трябва да "превключи" още два пъти.
    За съжаление аз не мога да кажа от къде идва проблема, но мисля, че 90% от успешното лекуване на едно заболяване идва от правилното диагностициране. Затова се надявам да съм бил полезен! Поздрави и успех!

Коментар

Първоначално публикуван от radikyokushin Преглед на мнение
      Още веднъж ще обясня как работи при мен АСК, понеже съм със същите диференциали като на колегата с проблема. Тук искам да отбележа, че оборотите на двигателя при една и съща скорост се влияят и от размера на гумите. Но чак такива големи разлики от гумите трудно ще се получат. Може би затова дотук никой в темата не засяга този въпрос. Но въпреки това искам да уточним и този въпрос, за да сме напълно точни. Моят размер гуми си е стандартния 265/70 R15.
      И така - при изключен Over Drive (на таблото свети лампата OD Off) автомата превключва до трета скорост (след потегляне на 1-ва прави още две превключвания), като при това положение при 100 км/ч оборотите са над 4000. При включен Over Drive превключванията са четири - т.е. ако го броиш като скорости стигаш до 5 (пета скорост). Тогава при мен оборотите при 100 км/ч са около 2300. Разбира се 5-та скорост при тези кутии няма, затова си мисля, че последното "превключване" е именно задействането на Lock Up-а, но пак ще кажа, че при мен точно то е най-осезаемо. Намаляването на оборотите тогава е най-голямо. При колегата при включване на OD, СК превключва още веднъж, но само толкоз. А трябва да "превключи" още два пъти.
      За съжаление аз не мога да кажа от къде идва проблема, но мисля, че 90% от успешното лекуване на едно заболяване идва от правилното диагностициране. Затова се надявам да съм бил полезен! Поздрави и успех!
      Напълно съм съгласен с теб ,и мойте скорости работят по същиа начин ,и аз съм с същия размер гуми ....затова казах по горе колегата да пробва дали му работи Lock Up-а,и колко скорости сменя с и без OD.....иначе само си пишем тук ...
      MITSUBISHI PAJERO 3000 V6 Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор
      MAZDA 323 1.6 16V 4X4 ...150 ps+...Турбото е болест, която трови кръвта във вените ти

Коментар

-Колеги това че описахте как работят вашите кутии е смисала на темата, точно това ми трябва, нямам друг такъв под ръка за да го пробвам.
        -Целта ми е не да напрвя сам ремонт на кутията, а просто диагностика на проблема. В нашия град няма майстори или аз поне не съм намерил. Но предполагам сте го изпитвали: Най-лошото нещо е майстор да ремонтира без диагноза. Рзглобява за едно, па после почва друго ... трето ...

-Без ОД превключва до 3-та, с пуснат ОД още веднъж (около 250 об. разлика). В този ред на мисли ... по-горе съм ви писал, че на положение "Д - Драйв" една скорост 1-ва или 2-ра не се усеща, при пълна газ не сваляше предавка надоло. Днес разместих жилото от ГНП-то към кутията - скъсих го. Ефекта беше:
        -- започна при пълна газ да слиза една предавка надоло
        -- на положение "Д - Драйв" се усещаха вече две певключвания до 3-та (след това си превключваше и за ОД)

Ще се обърна към вас с два въпроса:
        -кое все пак е след 3-та, ОД или Лок-ъп?
        -на колко оборота превключва 2-ра и 3-та, и на колко превключва за ОД?

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
        Ми ето го отговора. Кой я е разглобявал и защо?
        Точно заради същия проблем, отвори я един приятел и подмени два диска и още нещо си (счупеното ми мязаше на нещо като втулка или черупка). След ремонта и смяната на маслото си работи по същия начин. Единственната разлика е че при наклон обратен от предавката, когато е без газ и стои на място преди тресеше леко сега го няма.

ПП
        Незнам какво е Лок-Ъп и незнам кога трябва да се включи, следователно незнам и как да разбера дали се включва.
        Последно редактирано от bat_vanko; 13-02-11, 16:20. Причина: ПП
        Biagini Passo Powered By VW Syncro

Коментар

Това е добре че стои на място ,а не трагва назад или напред ,на наклон ...
          Lock Up-а е след 4 та скорост ,сваля около 250 об.,това е направено за икономия на гориво и запазване на мотора ,при каране по магистрала ,с постоянна скорост ...Искарваш го на дълга права и трябва да го усетиш като включи 4 та . (ще гледаш оборотомера )трябва да свали оборотите няколко секунди след като включи 4 та ...
          А за кик-дауна (понижаването на скорост или две )....Някаде(натиснат) до средата на педала на гаста сваля една ,а до долу сваля 2 скорости (но само ако си на 4 та или 3 та .
          OD го исползваш (изключваш-изключваш 4 та скорост )само като катериш наклон (планински път) и кутията превключва 3 та - 4 та през много кратко време ,това е направено пак да се пази кутията .
          А за оборотите коя на колко превключва (аз съм 3000 V6 бензин и може да има разлики ) но зависи с каква скорост си и колко си настъпил педала на гаста ,превключването ще го усетиш като го покараш малко повече и му свикнеш ,колкото повече си натиснал педала превключва на по високи обороти ...
          Последно редактирано от Красимир Гошев; 13-02-11, 18:17.
          MITSUBISHI PAJERO 3000 V6 Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор
          MAZDA 323 1.6 16V 4X4 ...150 ps+...Турбото е болест, която трови кръвта във вените ти

Коментар

Ще се обърна към вас с два въпроса:
            -кое все пак е след 3-та, ОД или Лок-ъп?
            -на колко оборота превключва 2-ра и 3-та, и на колко превключва за ОД?

След трета, включва OD (т.е. четвърта скорост), когато разбира се е разрешен (включен) от малкото копченце на скоростния лост. И чак тогава се "заключва" кутията (Lock Up). При мен, някъде малко преди 80 км/ч - и оборотите падат рязко. Това, по което се различава много, поведението на автомобила при "заключена" кутия, е че при по силно натискане на педала на газта, няма това първоначално увеличаване на оборотите и последващо увеличаване на скоростта, т.е. почти няма приплъзване (загуби на въртящ момент) в скоростната кутия. Предаването на въртящ момент към колелата става някак "по-твърдо", почти като при ръчна СК.
            Относно оборотите, на които се сменят предавките те зависят от много неща. Като настрайки на конкретната СК (жилата например и др.). Най-вече, от това, колко си натиснал педала на газта. Също така дали изкачваш или спускаш наклон - т.е. колко е натоварен двигателя, респективно кутията. И други такива. Също така смятам, че с течение на времето и на работата всяка АСК си изработва нещо като свой собствен "характер на работа", така че е много трудно да се сравняват дори еднакви скоростни кутии на по 20 години работа и 300 - 500 и повече, хил. км. пробег. Разбира се тези разлики са в малки граници и въобще не може да става дума за случай като твоя.
            Ще се опитам по спомен (защото все пак в момента не съм в автомобила, за да засека точно) да ти кажа приблизително при какви километри и обороти става смяната на предавките на моето Паджеро. Уточнявам че става дума за празен автомобил, равен терен и натиснат на 1/3 до 1/2 педал на газта.
            2-ра почти веднага след потегляне при доста под 20 км/ч.
            3-та при малко под или около 40 км/ч.
            4-та при малко под или около 60 км/ч.
            И "5-та"(Lock Up), както вече казах при малко преди 80 км/ч.
            Оборотите, при които става всяка смяна при дадените по-горе други условия се колебаят от 2000, 2200 - 2300 до 2500 - 2600 об/мин.
            Така е при мен. При теб не трябва да е много по-различно - гарантирам!
            Надявам се да съм бил полезен! Поздрави!

П.П. И пиши, като разбереш от какво е бил проблема при теб!

Коментар

Колеги като събера постовете ви излиза че: Не ми включва 4-та, но при включено бутонче на ОД ми прави Лок-Ъп.

Благодаря за инфото, обезателно ще пиша при развитие или ново инфо, или пък с нови въпроси.

Коментар

А може ли и да обясните трите положения на копчето зад лоста. Зависимост на къде е натиснато също има разлика в превключването.
                GSM 0877 08 99 19
                Jeep Grand Cherokee 5.2 V8

Коментар

Първоначално публикуван от barzashki Преглед на мнение
                  А може ли и да обясните трите положения на копчето зад лоста. Зависимост на къде е натиснато също има разлика в превключването.
                  Кое копче? Има едно с три положения за окачването е нещо но не виждам разлика в режимите.

Коментар

Щом усещаш че имаш Lock Up,значи имаш и 4 та . Lock Up-а е само след 4 та скорост ,при другите ниама ...
                    А това копче при мен е за амортесиорите има три положениа на твърдост ...

Коментар

Първоначално публикуван от barzashki Преглед на мнение
                      Това копче ,не играе никаква роля при превключването ,а само натискането на педала на гаста ,зависи колко си натиснал педала ...колкото повече е натиснат толкова при по големи обороти превключва ..

Коментар

Зад лоста би трябвало да има и копче A/T mode. При режим от него HOLD, автоматът тръгва от втора скорост, прескача първа. При PWR превключва на по-високи обороти. Обичайният режим е NORMAL.
                        Ето и графика на превключванията

Коментар

Благодаря на Паджеровод. Точно за него питах.
                          GSM 0877 08 99 19
                          Jeep Grand Cherokee 5.2 V8

Коментар

Първоначално публикуван от bat_vanko Преглед на мнение
                            Колеги като събера постовете ви излиза че: Не ми включва 4-та, но при включено бутонче на ОД ми прави Лок-Ъп.

Благодаря за инфото, обезателно ще пиша при развитие или ново инфо, или пък с нови въпроси.
                            Точно това се опитваме да ти обясним вече 2 страници.
                            Съветът ми е да да отидеш при хора които знаят какво правят.Има вероятност да се разминеш с лек ремонт на управляващия блок,но по вероятно е да сваляш кутия.Ако е така,иди при проверени майстори и прави цялостен,а не частичен ремонт и искай съответната гаранция.

П.П Този проблем от веднъж ли се появи или стана постепенно?
                            ТЕЛ:0886301378

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                              Зад лоста би трябвало да има и копче A/T mode. При режим от него HOLD, автоматът тръгва от втора скорост, прескача първа. При PWR превключва на по-високи обороти. Обичайният режим е NORMAL.
                              Ето и графика на превключванията
                              Това на практика е:зимен,нормален и спортен режим.
                              ТЕЛ:0886301378

Коментар

Тази система съм я виждал само на дизелови паджера,а на безин 3000 V6 има ли ,защото аз не съм виждал на нито едно .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X