Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Oт трън та ...на Паджеро.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Oт трън та ...на Паджеро.

Днес най-сетне си взех така дълго мечтания джип.Между многото избрах Паджеро 1996г,2.8 супер селект.Приобщих се и аз към вас.Представа си нямам от джипове и 4X4,затова казвайте кое лостче за какво е?С купуването възникнаха и няколко малки надявам се несъществени проблема.На екранчето на супер селект непрестанно мигат в зелено предните колела.А когато тръгна от първа скорост се чува странен шум и скоростния лост изведнъж изключва.Доста често агресивно и неприятно.Какво ли е това?Странно е изведено и копче за подгряване на свещите.След като дам на контакт трябва да натисна копчето за около 8 сек и след това да запаля.СПоделете моля!Благодаря!

От: Oт трън та ...на Паджеро.

Първоначално публикуван от tozzidozzi Преглед на мнение
    Днес най-сетне си взех така дълго мечтания джип.Между многото избрах Паджеро 1996г,2.8 супер селект.Приобщих се и аз към вас.Представа си нямам от джипове и 4X4,затова казвайте кое лостче за какво е?С купуването възникнаха и няколко малки надявам се несъществени проблема.На екранчето на супер селект непрестанно мигат в зелено предните колела.А когато тръгна от първа скорост се чува странен шум и скоростния лост изведнъж изключва.Доста често агресивно и неприятно.Какво ли е това?Странно е изведено и копче за подгряване на свещите.След като дам на контакт трябва да натисна копчето за около 8 сек и след това да запаля.СПоделете моля!Благодаря!
    Честито колега-със здраве да си го караш,обаче преди да го подкараш май ще се наложат сериозни ремонти.Поне от нещата,които пишеш оставам с впечатление,че положението с джипа хич не е розово.

Коментар

Здрасти колега!Имам същия джип като твоя само че къса база,мигането означава че датчика,които показва дали предния мост е активен е отказал.Не се знае работи ли или не.проверката става ръчно.Обаче странния шум е притеснителен ако е свързан с това.Най-добре отиди веднага в сервиз да не стане нещо по-лошо.Виждам,че си от София така,че не мога да помогна.Такова чудо като отделно копче за подгрев при мене няма,май е слагано допълнително.Аз съм страшно доволен от моя.дано и ти след като го постегнеш се порадваш на твоя.Успех!

Коментар

Баси. Аз таман ти написах да вземеш някой който познава модела на огледа. Слагай Панчеревото само на заден мост и го карай в някой от сервизите на колегите. Дано имаш късмет.

Честито и със здраве да си го караш.
        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
        Съединител - долен, ляв педал.
        Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i

Коментар

Колега много инфо незнам дали ще получиш, аз също се наиграх и си купих дълга база 2.5 англичанка, колегите почти нищо не ми написаха като инфо.

За мигането ще ти кажа: Ако си на 4х2 и мига - не ти изключва муфата на предния диф, управлява се с вакуми (доколкото аз го видях идеята е следната: понеже супер селекта няма хъбове, при 4х2 предния кардан е изключен от раздатката но тази муфа изключва и предния диф)

А при мен имах въпроси и за автомата, там е като табу, пишат тези които не са много запознати, тези които са наясно си пазят сигурно хляба ... губи се смисъла на форума.
          Biagini Passo Powered By VW Syncro

Коментар

Честито, колега. Радвам се, че се присъединяваш към нас - ще помагаме с каквото можем Пък ще чакаме пътеписи и с Паджерото.
            Засега се ориентирай към компетентен сервиз.
            Това за подгрева определено е някаква ТНТМ доработка.
            Ако имаш нужда от обяснения кое за какво е и как се ползва, драсни на лични.

Първоначално публикуван от bat_vanko Преглед на мнение
            Колега много инфо незнам дали ще получиш, аз също се наиграх и си купих дълга база 2.5 англичанка, колегите почти нищо не ми написаха като инфо.

За мигането ще ти кажа: Ако си на 4х2 и мига - не ти изключва муфата на предния диф, управлява се с вакуми (доколкото аз го видях идеята е следната: понеже супер селекта няма хъбове, при 4х2 предния кардан е изключен от раздатката но тази муфа изключва и предния диф)

А при мен имах въпроси и за автомата, там е като табу, пишат тези които не са много запознати, тези които са наясно си пазят сигурно хляба ... губи се смисъла на форума.
            Мигането може да се дължи и на различен диаметър гуми предни/задни...
            Смисъла от форума е, ако някой може и иска да помогне - да го направи. Тук никой не седи или пише по задължение.
            Зима иде

Коментар

с копчето някой си е спестил пари за реле......... другите неща са по-притеснителни, бягай в сервиз...... всичко се оправя, но боли по джоба, дано да е малкия дявол

Коментар

Добре дошъл в групата. Не мога да добавя нищо повече от това,което са казали колегите. И аз подгрявам така(временно),но другото е за сериозен преглед.

Коментар

......Представа си нямам от джипове и 4X4,затова казвайте кое лостче за какво е?......
                  Звънни, пък ела. Каквото мога ще обясня. На живо ще е по-лесно.
                  0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

...А когато тръгна от първа скорост се чува странен шум и скоростния лост изведнъж изключва.Доста често агресивно и неприятно.Какво ли е това?...
                    Това може да е сериозен проблем в скоростите - зъбни колела, муфа, фиксатор и др. За съжаление без да се разглоби скоростната кутия нищо не може да се каже със сигурност.

Коментар

Здравей и честито.За подгряването не знам,но за мигането на лампите съм почти сигурен че проблема е малък.Мой приятел имаше същия проблем и се започна вакуми не знам какво и тн.Оказа се ,че проблема е съвсем нищожен,породен от едни филтърчета (или нещо такова),които се намират в маркучите на вакума, тези които са горе в коша мисля че бяха в дясно.Той колегата май е писал по въпроса в темите за мицубиши.

Коментар

Честито колега!

Относно проблемите ти и разрешаването им съм сигурен,че ще ти бъде помогнато от хората тук. Има много добри и знаещи момчета,които са винаги на линия за помощ.

Все пак, би било по-добре ако беше взел някой със себе си,който има или е имал подобна джипка,но стореното сторено.

Искам да ти кажа само 1 нещо- Автомобила е супер и много здрав. Тези проблеми са най-разпространените тук. Почти всеки 2-ри има или е имал подобни,така че не си сам!
                        Когато ги отстраниш,ще се радваш че имаш подобна кола.

Коментар

Подгряването не го мисли,нямаш реле и аз така карах 2 години,пет секунди подгяване са достатъчни и при минусови температури.Мигането на зелените лампи за предния мост най-вероятно се дължи на неработещ датчик,ако си включва и ти работи предния мост нормално и него не мисли,малко дразнещо е но аз му бях свикнал,но тава дето казваш за шума и ти изключва първата,обърни се към сарвиз,най-добре при някой колега от форума.Да ти е честит и дано го оправиш бързо !

Коментар

Започнаха и малко текущи ремонти.Накладки,маслен датчик и термостат.Нямах парно и се наложи смяна на термостата.След като го замених положението е с 5-10 градуса по- добре.Съвсем символична темпратура.Споделете къде да търся проблема?Че прогнозитена Емо Чолаков не са добри.УФ–УФ

Коментар

Първоначално публикуван от teopajero Преглед на мнение
                              Честито колега!

Относно проблемите ти и разрешаването им съм сигурен,че ще ти бъде помогнато от хората тук. Има много добри и знаещи момчета,които са винаги на линия за помощ.

Все пак, би било по-добре ако беше взел някой със себе си,който има или е имал подобна джипка,но стореното сторено.

Искам да ти кажа само 1 нещо- Автомобила е супер и много здрав. Тези проблеми са най-разпространените тук. Почти всеки 2-ри има или е имал подобни,така че не си сам!
                              Когато ги отстраниш,ще се радваш че имаш подобна кола.
                              Благодаря ,надявам се да усетя от емоцията на новото возило.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 287,789 в 18:08 на 26-08-26.

Зареждам...
                              X