Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Не мога да намеря втулки на преден горен носач за П2 3.0

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Не мога да намеря втулки на преден горен носач за П2 3.0

Едно към едно с оригиналните като вид не мога да ги докарам. Като геометрия - никакъв проблем. Просто се взима един читав оригинален (да не е крив), по него се прави станок, чертае се на 3D програма, втулките за тампоните на струг, другото на лазер и огъване, после заваряване, и толкоз. Е, не става за 2 дена. По-реалистично е месец-два за първия комплект, додето се изчистят грешките. После може по комплект на седмица (все пак не си изкарвам хляба с това.)

Тампони се намират подходящи от нещо - паджеро, терано и прочие. Чиста работа е ако има читави афтърмаркет за вашата си джипка. Те обикновено просто са без външен метал, а само вътрешна втулка.

Не знам за полиуретана. При мен не ми хареса. Бях сложил навсякъде и го махнах.

Не знам и дали имате проблем с носачите като здравина. Тераното има такъв проблем, и затова е добър вариант да се сменят и носачи.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

ОК, мерси за инфото ! Ще проуча още малко въпроса с полиуретана /ако някой кара Паджерото с такива нека пише/
      2015 KTM EXC 450 six days Argentina
      Toyota Land Cruiser KDJ 125

Коментар

От тампоните на СуперПро дето бях внесъл преди време, най-бързо се продадоха точно тези за горния носач на Паджерото, при все, че цената им не беше кой знае колко атрактивна - към 130 лв за четирите броя (тогава кучата марка по "Симеон" вървяха по 10-12 лв/бр). От останалите още ми се търкалят разни уж по-"ценни" неща, като кастор-китове за Патрол или 80-ка, например. На моето Паджеро тия тампони не са мръднали вече две години, случва се понякога да поприскърцат - обикновено като не съм го карал дълго време. По принцип тук мненията за полиуретана са в двете крайности - или се възхвалява, или се отрича тотално.
        Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

При мен - по-стегнато поведение на предницата (бях с полиуретан на горния носач, задните на долния, и на стаби щангата). Но за да не скърцат искат смазване поне на 3 месеца. А според мен и шарнирите страдат повече. Сега съм отново с гумени, оригинални.

Накратко - комфорт срещу поведение. Според мен полиуретана е за джипки с интензивна експлоатация извън пътя или за състезателни такива. Моя случай не е такъв и стигнах до извода че за мен гумените са по-доброто решение.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            При мен - по-стегнато поведение на предницата (бях с полиуретан на горния носач, задните на долния, и на стаби щангата). Но за да не скърцат искат смазване поне на 3 месеца. А според мен и шарнирите страдат повече.
            На Паджерото за долния не се правят, поне от по-сериозните фирми - сигурно има защо. За смазването - някои фирми го препоръчват по този начин, СуперПро твърдят, че е достатъчно да се направи добре при монтажа. Моите наистина са скърцали само след дълъг престой и след това за 10-ина километра се оправяха.
            Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

То и за тераното за долния носач се правят само задните. Предния си е оригинален и обикновено живее докато джипката започне да се разпада. Не са скърцали тия (на долния носач). Скърцаха тия на горния. Общо 3 пъти са монтирани, демонтирани и смазвани. Единствено последния път изкараха около половин година.

На самите тампони им нямаше нищо след 2 годишна експлоатация. Никакви следи от деформация или износване. Просто скърцаха. 2 години мое каране са около 30000км. Излизанията ми по черно са рядки и софт с много малко заигравки.

Коментар

А някой слагал ли е тайвански тампони на горните предни носачи ?
                2015 KTM EXC 450 six days Argentina
                Toyota Land Cruiser KDJ 125

Коментар

Първоначално публикуван от Vladislav Kostevski Преглед на мнение
                  А някой слагал ли е тайвански тампони на горните предни носачи ?
                  Ти па... Тайвански.... аз където и да питам сИчко е "Японско"... оригинално ...
                  Don't hunt IF you can't kill
                  първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

Здравейте, аз съм нов във форума и до сега не съм писал. Имам Паджеро 2.5 TDI 97г. и смених всички тампони по окачването с полиуретанови. На горните носачи съм със Super Pro купени преди две години от колегата ''stargazar'', защото първо те се разбиха и като разбрах как стоят нещата с оригиналните с много ровене в нета видях че това е по-евтин и по-здрав вариант според мен. Вече 35 000км. ги карам и не са мръднали. Преди 5месеца реших да сменя всички останали тампони по окачването и също с много ровене установих че полиуретановите тампони за долните носачи ги няма за Паджеро, а трябва да ги търся за L200. Носачите са еднакви. Има разлика само в предните долни и видях че моите са като на L200 след 96г. В тази криза малко се стиснах да купя на Super Pro и поръчах от Англия на MilnerOFFRoad. Предните долни както казах са от L200 96-2006г. и съм много доволен от тях, защото са като на Super Pro. Задните не стават защото за 3000км. се разбиха и сега съм решил да ги сменя със Super Pro понеже видях че са на цената на читавите гумени. Дано да съм помогнал поне малко.

Коментар

Да полезна информация само кажи на какви цени ги пазаруваш
                      Pajero 2.8 tdi GLS къса база

Коментар

Извинявам се и ще се поправя. Нали ми е за първи път. За тампоните на предните горни носачи Super Pro 4бр. съм дал 120лв. Тях обаче ги купих преди две години. Тампоните от MilnerOFFRoad - за долните носачи 4бр. 31 лири. За задния мост (носачи и щангата от моста към купето) 10бр. 66 лири. Доставка от Англия 29 лири. с DHL. Пиша ги в лири защото не зная какъв е курса в момента. Само че не съм доволен от тампоните на задния мост, само от тези големите дето държат моста защото за 5 месеца се разбиха и сега тропа доста неприятно, а съм карал само по (пътищата) на България . Тези на предницата за долните носачи си заслужават според мен защото не са мръднали все още. Но на долния носач предните тампони мисля че имат някаква разлика в диаметъра, понеже за L200 излизат два размера. Единият размер е ф36, а другият е ф40. Мойто Паджеро е 97г. и размера е ф36. от L200 след 96г. От вън с шублер не може да се измери защото на вътре се скосява.

Коментар

Много внимавайте с Милнер защото аз получих няколко грешно изработени тампона/грешен вътрешен диаметър/. И не си признаха и не приеха рекламацията.
                          I get High by going Down

Коментар

Ами то и на задния мост тампоните са два размера. Единия е ф65мм. за произведени до 96г. ако не се лъжа. а другия е ф60мм за произведени след 96г. Затова е най добре да се премери преди да се поръчва. Но MilnerOFFRoad е компромисен вариант в тази криза. А тези конусовидните тампони на задните носачи към шасито обаче са им доста здрави за сега.

Коментар

Първоначално публикуван от mitsubishi pajero Преглед на мнение
                              Ами то и на задния мост тампоните са два размера. Единия е ф65мм. за произведени до 96г. ако не се лъжа. а другия е ф60мм за произведени след 96г. Затова е най добре да се премери преди да се поръчва. Но MilnerOFFRoad е компромисен вариант в тази криза. А тези конусовидните тампони на задните носачи към шасито обаче са им доста здрави за сега.
                              Аз говоря за грешно изработени - тоест преди това съм премерил и съответно поръчал каквото трябва, дошло е с правилния каталожен номер,но детайла е с грешен вътрешен диаметър.
                              I get High by going Down

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X