Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо 2.5ТДИ на Паджеро е слаб мотор ?!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Защо 2.5ТДИ на Паджеро е слаб мотор ?!

Първоначално публикуван от genadi.tsvetkov Преглед на мнение
    Какви са тия зверове та им търсите VIта,бе хора,да не карате на бавните?
    Къси са му скоростите. На 50-60 си вече на пета. На 110 моторът рИве, та се къса и иска 6-а
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Някой колеги споменават за спукани глави,има ли конкретно място дето ги пука този мотор 4D56 ,или всичко е индивидуално!?
      Последно редактирано от ivonta; 01-03-12, 22:37. Причина: правопис

Коментар

Първоначално публикуван от ivonta Преглед на мнение
        Някой колеги споменават за спукани глави,има ли конкретно място дето ги пука този мотор 4D56 ,или всичко е индивидуално!?
        По-често е само гарнитурата. От това което съм виждал, най-често гарнитурата прегаря между цилиндрите. Там има два отвора мисля Ф 4 мм или нещо такова, и тесен процеп, като само те охлаждат там гарнитурата. И за запушват с разни гадости и ръжда и...
        А иначе Чавдар е много прав - търсят 6-та. На дълъг път е ужас... от към скорот де, особено с диф ~5.3... Та хич не обичат скорости...
        Don't hunt IF you can't kill
        първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

За пробата съм стигал до към 150 км.Оборотомера е в червеното,както каза колегата гардероб лети с 150 км. и ако не издуха гарнитура ще се разпадне двигателя .При мен обаче слабост не се усеща,скоро ме вади едно дискавъри от един канал и трябва да кажа че галопера с лекота въртеше и четирите гуми почти без газ за разлика от дискъвърито в същата ситуация !Слаб двигател е дачия дъстър бензин,на сняг няма сила да развърти гумите при буксуване !
          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
          Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
          Анатолий Пейчинов o8875о9815
          https://dvrbg.com/

Коментар

Това, което аз съм забеляза е, че на 4D55 и 4D56 сътветно 2.3 и 2.5 ТД ,са им с много плитък профил зъбите на ангренажните ремъци. При по-хлабав от нормалното ремък, е достатъчно едно неволно изпускане на съеденитела, /да загасне/ и прехвърля зъби. Всеки знае, какво значи прехвърлен повече от един зъб на к. вал - чупи кобилички, пети на разпред. вал, респективно - глава. Веригата при по-големите, донякъде спестява тези главоболия и при тях съм виждал скъсана верига,но е по-надеждна.
            Силата е нищо без контрол.

Коментар

Първоначално публикуван от ivonta Преглед на мнение
              Здравей колега! При мен главата се беше спукала на три места; помежду бренер и клапан на 3-ти и4-ти цилиндар и между клапаните на 4-ти.
              Всичко това стана от 150км. по магистрала Хемус от Яна до Ябланица и запушен радиатор.

Коментар

Не мислете че другите марки автомобили го нямат този проблем с спукването на глави но трябва да се има предвид че без навремена подръжка на този двигател и газ до метала на тези километри нормално е да спука глава не че 4D56 е хлабав мотор
                Pajero 2.8 tdi GLS къса база

Коментар

Първоначално публикуван от dakat... Преглед на мнение
                  Здравей колега! При мен главата се беше спукала на три места; помежду бренер и клапан на 3-ти и4-ти цилиндар и между клапаните на 4-ти.
                  Всичко това стана от 150км. по магистрала Хемус от Яна до Ябланица и запушен радиатор.
                  Пукнатините м-у клапаните предполагам сте ти ги видели като сте избили бренерите,или греша!?

Коментар

Първоначално публикуван от strugarev Преглед на мнение
                    Не мислете че другите марки автомобили го нямат този проблем с спукването на глави но трябва да се има предвид че без навремена подръжка на този двигател и газ до метала на тези километри нормално е да спука глава не че 4D56 е хлабав мотор
                    Просто някои го имат по-често, а други - по-рядко. Статистически погледнато чугунените глави страдат на порядък по-рядко от тоя проблем, което е много просто обяснимо - чугунен блок с чугунена глава значи много по-малки натоварвания на топлинно разширение, просто защото главата и блока са от материали с еднакви коефициенти на топлинно разширение. Съответно и "стреса" върху гарнитурата и върху болтовете между главата и блока е по-малък. Като добавим и значително по-високата температура на топене на чугуна и особеностите му като материал (при положение че дълги години издържа на температурите като материал за изходящ колектор например), работата съвсем се изяснява. Недостатъка на чугуна при предкамерен дизел е само един - по-голямото тегло. По-ниската топлопроводност (пак казвам - в случая с предкамерен дизел) дори е плюс.

А алуминиеви глави пукат и нисански, и тойотовски, и двигатели на мицубиши, тъй че не е изолиран проблем, а по-скоро технологичен. Още повече че масово тук се карат автомобили на над 200-300 хиляди колометра. При средностатистическ българско каране, ако си си го купил от магазина това значи 20 годишна експлоатация. Ама пак ако си си го купил от магазина, едва ли след 20 години ще е все още твой, или ще си си купил по-новия модел. Та, аз не мога да кажа че двигател, издържащ 300000км е калпав. Въпроса е какво получаваш като качества срещу това, а то в случая с двигателя, който кометираме е - нищо. Нито има някакви изключителни параметри, нито е по-тих, нито върви по-мазно (като случая с 2.8 на нисан - все пак е шестак). Проблема с ремъците - отделно. Затова и в по-късно време масово балансиращите валове са зацепени със зъбни колела, а ремъка е заменен с верига, при това изкарваща доволно голямо количество километри. Затова и при паджеро - ако някога проимам такова и искам дизел, ще го търся с 2.8. Поне получавам нещо срещу потенциалните проблеми.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Не колега като свалих главата и то си се виждаше.

Коментар

Паджерката ми прави 1 година откакто е при мен. Миналата година на 25 Март си купих подарък по случай рожденият ми ден . Взех го от един приятел който има автокъща. Обажда ми се и ми казва : "Имам ненормален джип точно като за теб". При това обаждане палнах колата и веднага отидох при него. Гледам едно паджеро 93-4година и викам брейй. Тръгнах към него и приятеля ми вика не тва бе ела тука. Отивам аз и гледам тоя таралясляк :X , викам му тоя джип не е за мене. Приятелят ми възкликна как да не за тебе бе , я го пални го изкарай да видим дали не е за теб. Аз се учудих палнах джипката и я изкарах. Отидехме на 1 права отсечка около 1км. Стигнахме тама и ми вика айде дай му, давам газ и се учудих за годините си колко бързо набира. За секунди стигнахме 100км/ч и го гледам и се смея, той вика айде па ти дай му бе. При това натиснах гаста и стигна някаде около 140км/ч и не ми стигна пътя
                        Тогава разбрах че джипката си е огън в отношение на двигатела, по отношение на външния вид имаше забележки тва онова по веждите (нищо сериозно). Отгодава през тази 1 година съм ходил извън Враца ту по лов, ту по работа. С тоя каде ми даде джипа сме ловци и 2мата и се редуваме ту аз карам ту той с Дефендъра си. И ми вика абе мисла си го зема от тебе.
                        Много върви и много му се кефа. По магистралата спокойно си задминавам Теранота, Ниви, Тойоти и така...
                        Тези който имат Педжерка 1ца трябва да са много горди че имат такова. Мисля че старите паджерки са с много по здрави двигатели от по новите. Поздрави на всички

Коментар

Първоначално публикуван от cvetoslav.baurene Преглед на мнение
                          Паджерката ми прави 1 година откакто е при мен. Миналата година на 25 Март си купих подарък по случай рожденият ми ден . .............
                          Поздрави на всички
                          Поздрави и на теб. Имаш шанс да станеш същински droba.
                          п.с. В "Бисерите" си да знаеш.
                          Последно редактирано от Стоян Боюков-Sariones; 05-03-12, 20:18.
                          Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от cvetoslav.baurene Преглед на мнение
                            По магистралата спокойно си задминавам Теранота, Ниви, Тойоти и така...
                            Тези който имат Педжерка 1ца трябва да са много горди че имат такова.
                            Ето кой е бил!Аз се чудя карам си аз около Враца ту с моите Тойоти,ту с служебната Нива и току прелети покрай мене някоя "Паджерка 1ца" та чак тръгвам да слизам в движение,брееееееейййййй.
                            Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
                            Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
                            Враца

Коментар

Ако колегата е случил на 3.5 има да му се кланете !
                              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                              Анатолий Пейчинов o8875о9815
                              https://dvrbg.com/

Коментар

Паджерката е огън. Днес и обух маратонките
                                Мисля още 2-3 годинки да го карам и да зимам нещо може и терано 2.7, може паджерка 2.8 може и диско.
                                Незнам като стане време шш прегледам всичките теми за тези автомобили
                                Поздрави

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X