Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо 2.5ТДИ на Паджеро е слаб мотор ?!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Защо 2.5ТДИ на Паджеро е слаб мотор ?!

Много добре си е машинката като се кара умерено всяка кола се скапва рано или късно аз сум страшно доволен

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
      С гуми за тротинетка (235/70/15), с които се кара масово, ще си ги поддържа и по баирите. Аз там съм с 90 и то ако се позасиля на предното нанадолнище.
      Много верно колега и аз съм с такива гуми и по баирите няма омаляване. А на 3000 об.мин. с ръчна скоростна кутия държа 110 може би щото гумите са ми към края и все пак външния диаметър е понамалял.
      Последно редактирано от traper2504; 26-12-10, 08:57.
      Сузуки Витара 1,6 и лодка в морето от мечти.

Коментар

Първоначално публикуван от traper2504 Преглед на мнение
        Много верно колега и аз съм с такива гуми и по баирите няма омаляване. А на 3000 об.мин. с ръчна скоростна кутия държа 110 може би щото гумите са ми към края и все пак външния диаметър е понамалял.
        Аз съм с 31" и пак си ги държи.

Коментар

Малко извън темата, ама напоследък все повече и повече са заглеждам в Л-200, 2500сс.Луднал съм за пикап и тъй като никога не съм притежавал дизелов автомобил ... имам два-три въпроса относно /вече по темата/ 2,5Д - мотора на "Мицубиши".
          Пикапа може би е по лек от щатното "Мицубиши", а 2,5Д мотора според мен ще си мъкне нормално железата?
          Бихте ли споделили какъв среден разход бих могъл да очаквам от въпросния 2,5Д ... примерно с 31" гуми?

Коментар

Първоначално публикуван от STEF BMW Преглед на мнение
            Малко извън темата, ама напоследък все повече и повече са заглеждам в Л-200, 2500сс.Луднал съм за пикап и тъй като никога не съм притежавал дизелов автомобил ... имам два-три въпроса относно /вече по темата/ 2,5Д - мотора на "Мицубиши".
            Пикапа може би е по лек от щатното "Мицубиши", а 2,5Д мотора според мен ще си мъкне нормално железата?
            Бихте ли споделили какъв среден разход бих могъл да очаквам от въпросния 2,5Д ... примерно с 31" гуми?
            Нямам си идея колко тежи L200, но едва ли е по-леко от късо Паджеро. Важно е и колко е старо, понеже по-новите (след 2001) са вече с електронно управление на помпата и 115 к.с. и е логично да са малко по-икономични. Аз не бих очаквал разход под 11,5 в града и 9 извън при крайцерска скорост 90 км/ч.
            Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Първоначално публикуван от STEF BMW Преглед на мнение
              ..... какъв среден разход бих могъл да очаквам от въпросния 2,5Д ... примерно с 31" гуми?
              Извънградско под 10л/100км, миналата неделя до София и обратно с 30л изминах точно 340км с леко каране( до 2500 об.или 100км/ч) и без никакво натоварено движение по пътя и в София. Градско- зависи от града, при мен е малко над 10л. Дали е товарен или празен почти няма разлика

Коментар

Благодаря за светкавичните отговори!Година на производство от 96-99г.

Коментар

Да моя е '99 и е 99 к.с. не е с електронна помпа, за щастие.

Коментар

Около 9/100 км. Среден разход !
                    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                    Анатолий Пейчинов o8875о9815
                    https://dvrbg.com/

Коментар

Около 9/100 км. Среден разход !
                      ...с бутане може и да се постигне като "СРЕДЕН" разход
                      PAJERO I, 2.5 TDI, 90г., къса база, "палатка"
                      Mercedes-Benz E250 Diesel, 95г., комби, автоматик

Коментар

Първоначално публикуван от a.hristov Преглед на мнение
                        ...с бутане може и да се постигне като "СРЕДЕН" разход
                        Колега, това вярно ли е?Би ли споделил какво точно искаш да кажеш?

Коментар

Колега аз го карам от почти една година ! А и не съм разбрал някой да ме бута ! Пък и с бутане май няма да стане,бая тежи !
                          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                          Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                          Анатолий Пейчинов o8875о9815
                          https://dvrbg.com/

Коментар

При мен разхода (къса база) е при 80-90км/ч - 8/100км, градско(софийско на 2Н) 11-12/100км. Над 110км/ч, разхода вече отива към 11-12/100км.
                            M57D30T1
                            W450

Коментар

От три години имам късо Паджеро, а преди години карах Л300 и съм стигнал до извода, че над 80км./ч. с колкото караш, толкова гори!!
                              100 - 10
                              120 - 12
                              140 - 14
                              Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
                              Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Много се бях размечтал за едно дизелово 2.8...Понеже цял живот съм карал на бензин (газ), а имаме и една служебна дизелова тойотка, дето мърка много приятно бях решил да сменям моя дзвер за някоя по- запазена печка. Сега обаче като чета преките Ви наблюдения за разход и динамика сериозно се размислих. Тъй като карам основно по нормални пътища и обикновено бързам, газта май в моя случай е по- добрата алтернатива.
                                Често минавам пловдивската магистрала и до момента наблюденията ми са следните:
                                Скорост около 130, с пет човека и много багаж- 15/100 газ, оборотите са около 3800 (при 140 са точно 4000).
                                Скорост около 150, с пет човека и много багаж- 18/100 газ, оборотите са около 4400.
                                Софийско градско - 18/100 газ.
                                Пенсионерско каране (около 90 км) с използуване на инерцията около 12.5/100 газ.
                                08седемшест5едно513четири

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X