Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо 2.5ТДИ на Паджеро е слаб мотор ?!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Защо 2.5ТДИ на Паджеро е слаб мотор ?!

Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
    От три години имам късо Паджеро, а преди години карах Л300 и съм стигнал до извода, че над 80км./ч. с колкото караш, толкова гори!!
    100 - 10
    120 - 12
    140 - 14
    Хм има нещо вярно в това колега.
    Сузуки Витара 1,6 и лодка в морето от мечти.

Коментар

Първоначално публикуван от valio_stoilov Преглед на мнение
      Много се бях размечтал за едно дизелово 2.8...Понеже цял живот съм карал на бензин (газ), а имаме и една служебна дизелова тойотка, дето мърка много приятно бях решил да сменям моя дзвер за някоя по- запазена печка. Сега обаче като чета преките Ви наблюдения за разход и динамика сериозно се размислих. Тъй като карам основно по нормални пътища и обикновено бързам, газта май в моя случай е по- добрата алтернатива.
      Често минавам пловдивската магистрала и до момента наблюденията ми са следните:
      Скорост около 130, с пет човека и много багаж- 15/100 газ, оборотите са около 3800 (при 140 са точно 4000).
      Скорост около 150, с пет човека и много багаж- 18/100 газ, оборотите са около 4400.
      Софийско градско - 18/100 газ.
      Пенсионерско каране (около 90 км) с използуване на инерцията около 12.5/100 газ.
      Естествено че газта е наи добрата алтернатива колега .Аз съм твърдо на това мнение.

Коментар

Първоначално публикуван от STEF BMW Преглед на мнение
        Колега, това вярно ли е?Би ли споделил какво точно искаш да кажеш?
        И на мене 9 среден разход ми се струва твърде оптимистичен...

Правил съм 8.25, но с абсолютно и целенасочено икономично каране, което е малко изнервящо. Дряново - Русе - Дряново - 300 км, 24,72 л., пълнене на една и съща колонка до ръба на гърловината, след съответното изчакване да се махне пяната на нафтата.

Иначе моя среден разход за времето, откакто го имам ( септември, 2008 ) е между 11 и 11,5. Записвам си всяко зареждане. До септември 2010 имам 33385 км. с 3672.20 литра. СмЕтайте сами...

Карането ми е горе-долу 70/30 градско/извънградско
        Колата - къса база
        Гуми - щатните 235/75/15
        Последно редактирано от denislav; 01-01-11, 21:45.

Коментар

при мен с гуми 31 АТ на дълго до 90 км/ч около 10,но гледам по уредите.За къса база си е добре двигателчето,не блести като спортен автомобил,но си е добре.За пикак се качи и пробваи.На бавните си има мощ,да си мъкне г.за по баирите.Добра машинка е,още повече с супер селекта,досега само парт тайм джипове имах/карах,но фул тайма е голяма благинка особенно зимата.

Поздрави

Коментар

Мнение на STEF BMW
            Колега, това вярно ли е?Би ли споделил какво точно искаш да кажеш?
            Първо ЧНГ на всички
            Второ: аз от 3,5 години карам тоз` катраник и разход 9/100 съм постигал единствено при 2 извънградски пътувания без багаж, без състезания(скорости до 90-100км/ч), в идеални климатични условия (приятно топло и сухо време през деня!!!)
            През останалото време го карам в не точно "градски" условия, но на сравнително къси разстояния(не добре загрял, особено зимата) и разход под 10/100 не съм видял, а зимата под 11,5/100, кракът ми не е "тежък" не съм фен на спортното каране.
            Нафта сипвам от туби, винаги по 60л.: лятото свършват за 560-580км., зимата - за 500-530км. Сметките нататък може всеки да си ги направи!
            Относно състоянието на мотора, смея да твърдя че е в цветущо състояние - не гори масло, не "чади" без причина, не се тресе и на -17 пали от четвърт оборот(още е с оригиналните свещи, а те са на 20+ години) ...сменям си филтрите навреме и по-рано, маслото ми е полусинтетика, антифриза ми е свеж, центровки и настройки му се гледат на всеки 6 мес., помпата ми е още заводски пломбирана и не е "куландрисвана" - така че реалният радход си е това ...колегата със средния разход 9/100, мога много смътно да му повярвам, но все пак неговата кола е 98г. и помпата му май има няк`ва електроника, която вероятно му сваля разхода
            PAJERO I, 2.5 TDI, 90г., къса база, "палатка"
            Mercedes-Benz E250 Diesel, 95г., комби, автоматик

Коментар

Колегата с 9/100 съм аз и твърдо разхода ми е такъв,извън градско пада и под 9 .Също не карам бързо 80-90 км....Става въпрос обаче за Hundai Galloper 2 с 2.5 TDI ....235/75/15 гуми....4D56 Което си е паджеро...ето снимка на моя двг.

Ползвам го основно за разходки далече по балкана (разбирай нормално каране не оффроуд) и задължително карам пълен-пълен ! Електроника има ,има и тема с много снимки на моята помпа ,но дали се различава от на паджеро незнам.
              Преди коледа навъртях около 630 км. + 14-15 часа работа на място в първия сняг ,работих на открито 3 дни и се топлих в джипа и разхода беше 11/100 л.
              Последно редактирано от Roninn; 02-01-11, 00:01.
              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
              Анатолий Пейчинов o8875о9815
              https://dvrbg.com/

Коментар

А според Вас колеги, струва ли си да бартеросам моята "Тойота 4Рънър"3000 шестак-бензин, за детската ми мечта "Мицубиши Л-200" - 2500Д?

Коментар

Зависи от от още много други неща , оффф относително колега.

Коментар

струва си. все пак имаш почти 800 кг. полезен товар на л200

Коментар

Да посъбудя темата, но малко по-аргументирано.
                      Понеже се глася да пускам моето Паджеро за продажба и не искам следващият му собственик да ме псува, реших да се заема с малко по-задълбочена профилактика и отстраняване на забележки, за които все не намирах мотивация, откакто купих Диското и лека-полека спрях да карам Паджерото ежедневно.
                      Понеже темата е за двигателя и неговата "слабост"/склонност към дефекти, да видим за какво иде реч: колата е на малко под 200 000 км (склонен съм да вярвам, че са наистина толкова), от тях аз съм навъртял около 40-45хил. Преди това е била в Швейцария - от няколкото опции навремето избрах швейцарката, с презумцията, че тя има най-малки шансове да е пострадала от неразумно магистрално каране. В моите ръце също не е тормозена с такова и рядко е виждала над 3000 оборота, поради факта, че с 33-ките не се налага да го правиш, за да се движиш с нормална скорост на дълго.
                      Но... се разбълбукаа...
                      С оглед на това, че съм уверен, че колата никога не е прегрявана, основният заподозрян беше гарнитурата и така и се оказа, но има някои странни съвпадения, над които ми се иска да поразсъждаваме. Гарнитурата беше сдала между първи и втори цилиндър, но откъм първи - съответно той беше "давен". Интересните съвпадения са, че изпускателният клапан точно на първи цилиндър, беше с износена ролка на кобилицата и износена гърбица на разпределителния вал. Ясно е, че двата проблема са свързани, но кое е причината и кое - следствието?
                      С оглед на експлоатационния режим на колата, спокойно бихме могли да направим извода, че между 150 и 180 000 км е добре да се направи профилактика на главата, независимо дали сме забелязали проблем или не. Но дали, ако отворим капака на клапаните и забележим износени ролки на кобилиците трябва (задължително) да подозираме потенциален проблем с гарнитурата?
                      Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Охлаждането и мазането не са еднакви по реда на цилиндрите. В случая е възможно първи цилиндър да с най лошо охлаждане и мазане. От там прегряване и по лошо мазане на РВ.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                          Охлаждането и мазането не са еднакви по реда на цилиндрите. В случая е възможно първи цилиндър да с най лошо охлаждане и мазане. От там прегряване и по лошо мазане на РВ.
                          Факт - пътят на охлаждащатата течност е най-"къс" при първи и най-"дълъг" при четвърти. В смисъл, че входът и изходът на охл. течност са от двете страни на първи, което би следвало да значи, че той се охлажда най-добре. За мазането - не съм задълбавал. Запушвания също не открих. Интересното е, че говорих с няколко души, които са отваряли глава на 4d56 - всички свидетелстват за повече или по-малко износен вал, независимо от състоянието на самата глава.

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
                            ... Интересното е, че говорих с няколко души, които са отваряли глава на 4d56 - всички свидетелстват за повече или по-малко износен вал, независимо от състоянието на самата глава.
                            Потвърждавам. Двигателят на Галопера (копие на паджеровския) също имаше нарушена циментация на 2 от гърбиците на разпределителния вал и на 2 пъти троши ос на кобилиците. Предполагам, че е имало някакъв проблем с мазането.
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
                              Факт - пътят на охлаждащатата течност е най-"къс" при първи и най-"дълъг" при четвърти. В смисъл, че входът и изходът на охл. течност са от двете страни на първи, което би следвало да значи, че той се охлажда най-добре...
                              Не е задължително Димо. Мерил съм температурата на различни двигатели, но с вход и изход от към първи. В единия случай най горещ е последния, в другия случай първия. Според мен това си зависи от конструкцията и сеченията вътре в двигателя.
                              Същото може да важи и за мазането.

За температурата - може да се ориентираме къде е най топло по разположението на датчика. Слага се на най горещото място.
                              Последно редактирано от Аndro 160; 12-06-11, 10:20.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                                Не е задължително Димо. Мерил съм температурата на различни двигатели, но с вход и изход от към първи. В единия случай най горещ е последния, в другия случай първия. Според мен това си зависи от конструкцията и сеченията вътре в двигателя.
                                Същото може да важи и за мазането.

За температурата - може да се ориентираме къде е най топло по разположението на датчика. Слага се на най горещото място.
                                Е, ако това е логиката - датчикът е до първи, точно м/у него и изхода към радиатора.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X