Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо 2.5ТДИ на Паджеро е слаб мотор ?!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Защо 2.5ТДИ на Паджеро е слаб мотор ?!

Мисля, че пряка връзка между надрана ролка и охлаждане няма. Сигурно обаче има с мазането. И износването на вала също. На Паджерото не съм го правил, но на един друг двигател направих експеримента - запалих го без капак на клапаните за да видя дали пръска през всички отворчета за мазане и дали е достатъчно силно.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
      Мисля, че пряка връзка между надрана ролка и охлаждане няма. Сигурно обаче има с мазането. И износването на вала също. На Паджерото не съм го правил, но на един друг двигател направих експеримента - запалих го без капак на клапаните за да видя дали пръска през всички отворчета за мазане и дали е достатъчно силно.
      По-скоро се питам може ли да се търси обратната връзка - "износена гърбица на изпускателен клапан -> недостатъчно отваряне на клапана -> повишено налягане на горещите газове в цилиндъра -> духната гарнитура" ?
      Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Това съм го правил и не е много приятно след това. Бая чистене ми падна....
        Относно температурите на първия и четвъртия цилиндър мога да кажа (поне при мене), че е много малка. Сложил съм датчик за темп. на водата в задния край на главата.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
          За температурата - може да се ориентираме къде е най топло по разположението на датчика. Слага се на най горещото място.
          При мен е на тялото на термостата. И двата датчика са там. Това ако за водния. Друга странност - втори цилиндър е с най-ниска компресия спрямо другите - с половин бар надолу. Не че е някакъв показател - 30.5 на останалите, и 30 на втори. при норма по книга 25-30 и до 3 разлика.

Ясно че двигателя е друг. Просто споделям мнение че охлаждането и мазането са въпрос конкретна конструкция на двигателя със все охладителната и мазителната му система, ИМХО.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Да споделя и своя опит, на една "разходка" /става въпрос за паджеро 2,8 - 4М40 мотора/ след лек тормоз по един доста дълъг наклон се чу изтракване след проверка на маслото ...малко под минимума, започна се гадаене какво ли е това металическо чукане и се потвърдиха предположенията ми за "качени" биелни лагери, НО не на 4-ти както очаквах/пропусках момента с дългия наклон/ а на 1-ви цилиндър. Така и се прибрах до града с чукане в мотора /голяма глупост от моя страна/. След като замерихме вала, отиде на +50 не само на биелите естествено защото вала беше поддал /изкривен/ и се наложи да се мине на втори ремонт и на основните лагери. И така след като го сглобих се случи следната необяснима за мен /и за доста други/ случка, след около половин час работа, при потегляне от гаража двигателя просто угасна. Всички знаем защо гаснат дизелите-липса на нафта под малягане. Проверка на клапаните-отива им ток и работят но така и на дюзите - нищо. Предположенията ми отидоха към липса на въртене на оста на помпата.
            След демонтажа се оказа превъртяла зъбчатка на помпата около оста, шпонката - замазана. Обаче необяснимо е защо в крайна сметка помпата е блокирала - не помръдва повече от 1-2 градуса. Днес е на помпаджия, давидим какво ли обяснение ще даде той. Разсъжденията ми са в посока дали има връзка с карането оклоло 25 км. с чукаща биела и блоакажа на помпата или е просто съвпадение - дошло и времето както се изразяваме. Споделям всичко това защото вероятно ако бях се прибрал на буксир, нямаше да шлайфам вала и при основните лагери. В крайна сметка установих за себе си, че не е важно дали двигателя гори масло /всичките горят/ важно е да му се долива... .
            P.S. И в кръга на шегата - 2,8 бил здрав мотор - А защо не иска да върви без масло и се чупи...??!!
            0897/833 689 - Николай Божков

Коментар

Първоначално публикуван от nikiib Преглед на мнение
              А защо не иска да върви без масло и се чупи...??!!
              Според неотдавнашна реклама - защото не си му сипал "Универсален модификатор".
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
                По-скоро се питам може ли да се търси обратната връзка - "износена гърбица на изпускателен клапан -> недостатъчно отваряне на клапана -> повишено налягане на горещите газове в цилиндъра -> духната гарнитура" ?
                Не го виждам и това. Най-голямото налягане и температура е веднага след впръскването. Когато отваря клапана, дори и недостатъчно да е, налягането е в пъти по-малко.

Първоначално публикуван от nikiib Преглед на мнение
                Разсъжденията ми са в посока дали има връзка с карането оклоло 25 км. с чукаща биела и блоакажа на помпата или е просто съвпадение - дошло и времето както се изразяваме.
                За мен по-скоро има връзка с ремонта, който сте правили. Щото веднага след него - тряс!

Коментар

Не го виждам и това. Най-голямото налягане и температура е веднага след впръскването. Когато отваря клапана, дори и недостатъчно да е, налягането е в пъти по-малко.
                  Еми тогава остава просто да приемем, че гарнитурите са калпави и не е лошо да се прави една профилактика на главата веднъж на 150000 км, ей така за спокойствие . В крайна сметка нито е толкова сложно, нито е безбожно скъпо, разхвърляно върху такъв пробег.

Коментар

За мен по-скоро има връзка с ремонта, който сте правили. Щото веднага след него - тряс!

Бих се съгласил ако ставаше въпрос за блокаж на турбината да речем /да не дърпам дявола за опашката/, причината щях да търся в прекарани стружки /имаше такива в картера/, НО ГНП-то си е самостоятелен агрегат, който беше зацепен /запали от второрто завъртане и работи "като часовник"/ според белезите си /от схемата в Ауто - дата/ , така че все още въпроса за мен е отворен, докато не се произнесе помпаджията..
                    Последно редактирано от Паджеровод; 14-06-11, 18:56. Причина: оправяне на цитата
                    0897/833 689 - Николай Божков

Коментар

• От: Защо 2.5ТДИ на Паджеро е слаб мотор ?!

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
                      и не е лошо да се прави една профилактика на главата веднъж на 150000 км, ей така за спокойствие .
                      Ще речеш, че ти имам зъб, но пак не съм съгласен (не че има защо да ти пука от това).
                      Едно нещо работи ли добре, не го пипам вече - изстрадана мъдрост.

Коментар

Ще речеш, че ти имам зъб, но пак не съм съгласен (не че има защо да ти пука от това).
                        Нищо бе, нали в спора се ражда истината По принцип си прав, ама аз не се сещам за безболезнен начин за "диагностика" на състоянието на гарнитурата, освен да чакаш да забълбука. А пък като забълбука, може и да не е гарнитурата

Коментар

Точно така! Колата е като лайно. Колкото повече го ровичкаш - толкова повече мирише
                          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Аз също съм на това мнение. Работи ли не пипам. Да не забравяме ,че всеки един монтаж и демонтаж също скъсява живота на една машина , резби , умора,износване на лагерни легла и др.,а всеки може да си представи само от една износена резба какви последици може да се случат.
                            Последно редактирано от traper2504; 28-06-11, 19:17.
                            Сузуки Витара 1,6 и лодка в морето от мечти.

Коментар

Моето паджеро 2.5 ТДИ е над 600 000 км, гори по около 2 литра масло на 1000 км, карам го с каквото има- битова нафта, корабно гориво, хидравлично масло, трансформаторно масло, старо олио и други. Редовно го тормозя по разни хард-разходки, а вече прекара и някое друго любителско състезание и въпреки моите ''грижи'' продължава да се движи. Било слабо- като вземе да ''окуцява'' - една предавка надолу и ''всичката газ''
                              И въпреки ''грижите'' , които полагам прогължава да ми служи вярно.
                              На сърбела майката му е чесането.
                              Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Добре бе колеги имам Паджерка 1ца и съм много доволен.
                                Дали е така защото ми е първият джип незнам?
                                2.5 ТДИ е и като катам по шосето му турса 6та
                                дайте някой полезен съвет, някакви ъпграйдове тва онова

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X