Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо 2.5ТДИ на Паджеро е слаб мотор ?!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Защо 2.5ТДИ на Паджеро е слаб мотор ?!

2.5 TDI окомплектовано с автоматична скоростна кутия с 3000 rpm на 4-та (последна предавка) е на 115 км/ч
    HONDA CR-V RD1 126 hp Auto JDM
    Mitsubishi Pajero 2.5 intercooler turbo EX

Коментар

От: Re: Защо 2.5ТДИ на Паджеро е слаб мотор ?!

Първоначално публикуван от tihony Преглед на мнение
      2.5 TDI окомплектовано с автоматична скоростна кутия с 3000 rpm на 4-та (последна предавка) е на 115 км/ч
      Сигурно си с бавни дифове, мисля че има доста по-разтоварени откъм обороти автомати.

Коментар

От: Re: Защо 2.5ТДИ на Паджеро е слаб мотор ?!

аз със 120 съм преди 3000 оборота,малко но все пак преди..
        отделен въпрос е че си падам да карам пахерото така,като искам висока скорост-имам си нисан максима
        куче или вълк?
        в клетка ,или свободен?
        въпрос на личен избор.
        Вихрен Илиев
        0888249888
        blood:[COLOR=red] [B]B[/B][/COLOR] Rh ([COLOR=red][B]-[/B][/COLOR])
        Pajero 2 exeed[SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

От: Защо 2.5ТДИ на Паджеро е слаб мотор ?!

Първоначално публикуван от hibit Преглед на мнение
          Значи да карам 'спокойно' На мен за момента ми е добре. Ще видим зимата като се окопаем като прасе в тикви и като се почне - дръпни тоз, дръпни оня да видим какво ще се случи и как ще се държи
          здравей! не обръщай на такива "състезатели" дето 20 к. с. отгоре се правят на състезатели -аз им викам спортни беларуси. машината е смятана от японец! да дойде тоз дето е писал че по баира не вдига повече от 50 -на вързано джип за джип с пълен товар!!!

Коментар

Имам го. За Фръцльовци не става. За нормални ,уравновесени и мислещи хора е перфектен. Ако Ви трябва джипка с която да привлечете внимание, по-добре НЕ си купувайте Паджеро 2,5 тди. Ако искате докато сте на риба, пикник сред природата, за гъби или да дебнете от колата някое животно за да го снимате-това е вашата кола.

Коментар

Хора, според мен водите безсмислена дискусия!
              Джип - не - това е ВИСОКО ПРОХОДИМ АВТОМОБИЛ!!!!!!
              Това, според мен е сътворено от "глупавите" Японци не да лети по магистрали, а да се движи на места където не можеш да отидеш с лек автомобил!
              2.5 било слабо - защо????
              Кара ли сме на много сбирки и там където минава 2.8 и 3.0, минава и 2.5.
              Проходимостта не е в мотора на джипката, а в оборудването й и най вече в главата на водача на МПС-то!!
              Не знам и дали сте обръщали внимание на спецификацията за Паджеро 2.5, там е дадено с гуми 235/75/15 и алтернативно с 265/70/15 или 31/10.5/15.
              Моето като беше с ниските гуми си беше доста пъргав автомобил и спокойно си вдига ше 140км/ч, но когато му сложих 31-те, нещата коренно се промениха. Стана по тромав, повече харчи, а и ние се мъчим да ги строшим, но те упорстват.

п.п. Петьо, не си доволен от 2.5, ама като чета из форума, често търсиш помощ и за бензинката.

Стари са ни машинките, не става само с каране иска и поддръжка!
              А за магистралите някой паркетник или лек автомобил.
              То не може хем душата в рая, хем ...................!!!!
              Моето като го взех преди две години беше опънато като мрянка, а сега не си личи цвета, и все едно го е дъвкал някой и го е изплюл, но в крайна сметка аз съм го прежалил и го използвам по предназначение.
              Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
              Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

нищо му няма на катърчето...добре си е...както е казано за всеки влак ,има пътници,за всяко предназначение -автомобил
                куче или вълк?
                в клетка ,или свободен?
                въпрос на личен избор.
                Вихрен Илиев
                0888249888
                blood:[COLOR=red] [B]B[/B][/COLOR] Rh ([COLOR=red][B]-[/B][/COLOR])
                Pajero 2 exeed[SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
                  А за магистралите някой паркетник или лек автомобил.
                  На магистралата всякак бих предпочел едно трилитрово, че и 3.5. Това ако не гледаме разхода де. Та ето че има опция и за непаркетник, хем от същата марка. А тераното ми го юркам редовно със 140, пък нищо му няма. А е практически в същата категория, и като тегло, и като аеродинамика (то такова чуда по нашите машини май няма ).

...та, 20-те кончета на 2.8 също не са за пренебрегване, поне според мен. А динамиката ще се повъзвърне ако смените предавателното число на дифовете, за да компенсирате по-големите гуми. Разхода обаче ще си остане същия.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    На магистралата всякак бих предпочел едно трилитрово, че и 3.5. Това ако не гледаме разхода де. Та ето че има опция и за непаркетник, хем от същата марка. А тераното ми го юркам редовно със 140, пък нищо му няма. А е практически в същата категория, и като тегло, и като аеродинамика (то такова чуда по нашите машини май няма ).

...та, 20-те кончета на 2.8 също не са за пренебрегване, поне според мен. А динамиката ще се повъзвърне ако смените предавателното число на дифовете, за да компенсирате по-големите гуми. Разхода обаче ще си остане същия.
                    На магистралата трилитровото не е кой знае какво, а разходът му е приличен. На бензин ми е давало 10,5/100 и 12 газ, което е поносимо
                    3.5 е значително по-динамично от 3.0 и гори даже по-малко.
                    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                      На магистралата трилитровото не е кой знае какво, а разходът му е приличен. На бензин ми е давало 10,5/100 и 12 газ, което е поносимо
                      3.5 е значително по-динамично от 3.0 и гори даже по-малко.
                      Ники, мисълта ми беше че има варианти за непаркетник на магистрала. Другото са подробности.

...а и в разход от паджеро бензинка 10.5/100 при 140км/ч по магистралата не вярвам. Ще трябва да ме возиш някой път.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Според мен за магистрала има 1 торба друга марки и модели автомобили ... за 1-ци случаи в който ще си ползвам горския джип за извънградско немисля, че ще се надбягвам с него За първа зима карам Паджеро и макар че съм с кални гуми който определено не са най добрия вариант за сняг мисля, че се справя доста прилично

Коментар

Със 140 не, но с около 100 - 110 да.

Коментар

Първоначално публикуван от hibit Преглед на мнение
                            Според мен за магистрала има 1 торба друга марки и модели автомобили ... за 1-ци случаи в който ще си ползвам горския джип за извънградско немисля, че ще се надбягвам с него За първа зима карам Паджеро и макар че съм с кални гуми който определено не са най добрия вариант за сняг мисля, че се справя доста прилично
                            За имане - има. Мойто обаче е горско-семейно-всекидневно. Вярно че си падам полянкаджия предимно, ама това е положението. И аз съм му набутал кални 31-ци, а сега ще сменям и предавателни числа.

Със 140 не, но с около 100 - 110 да.
                            Така съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                              Така съм съгласен.
                              Но като искаш да изпревариш - просто го риташ

Коментар

Но като искаш да изпревариш - просто го риташ
                                За 3.5-цата съм съгласен, ама тройката не е нещо изключително. Като си сменя дифовете може да се дръпнем някой път.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X