Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Натягане на торсион Паджеро 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: натягане на торсион паджеро 2

Първоначално публикуван от Teofanov Преглед на мнение
    Нека споделя и аз. Става въпрос за Паджеро 2, 1993 г. дълга база. Незнайно защо, болта на десния торсион ми е натегнат на 50%, а този на левя докрай, но противно на очакваното, предницата в лявата си част е по-ниска с 2 см. от дясната. Съответно задницата в дясно е вирната пак с толкова. Освен, че стои на пътя като куцо куче, основателно предполагам, че я някоя втулка, я тампон са заминали, но реших първо да попитам преди да разглобя половината ходова част! Да не говорим, че оттам пък идват и незгодите при лек офроуд и поемането на неравностите. За хард оф, съм подготвил един УАЗ-ик, но защо ли никой от моето семейство не ще да се вози в него, а предпочитат паркетника.
    Или който е сменял/свалял торсионите ги е зацепил "едно към гьотере", или имаш пружина или торсион, дето са си тръгнали. Няма тампон по окачването, който да предизвика чак тоя ефект.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Провери и фланеца, където торсионната щанга се хваща за носача. По всяка вероятност щангите са сваляни и зацепени некоректно. Мисля, че няма да сбъркаш, ако свалиш и двете и ги сравниш.
      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Миналата седмица и аз правих подобна оперция на едно ивеко 35-8 но резултата беше незадоволителен, вдигнах му предницата със 1.5см но возията стана ужасно твърда, имам чуството че амортисиорите нямат ход и днес съм решил да говърна както си беше.
        0 8 76 36 8 542

Коментар

тук идеята е да върнем увисналото окачване в нормално..а не да повдигаме
          куче или вълк?
          в клетка ,или свободен?
          въпрос на личен избор.
          Вихрен Илиев
          0888249888
          blood:[COLOR=red] [B]B[/B][/COLOR] Rh ([COLOR=red][B]-[/B][/COLOR])
          Pajero 2 exeed[SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от Teofanov Преглед на мнение
            Нека споделя и аз. Става въпрос за Паджеро 2, 1993 г. дълга база. Незнайно защо, болта на десния торсион ми е натегнат на 50%, а този на левя докрай, но противно на очакваното, предницата в лявата си част е по-ниска с 2 см. от дясната. Съответно задницата в дясно е вирната пак с толкова. Освен, че стои на пътя като куцо куче, основателно предполагам, че я някоя втулка, я тампон са заминали, но реших първо да попитам преди да разглобя половината ходова част! Да не говорим, че оттам пък идват и незгодите при лек офроуд и поемането на неравностите. За хард оф, съм подготвил един УАЗ-ик, но защо ли никой от моето семейство не ще да се вози в него, а предпочитат паркетника.
            Обикновено е обратно - десният има нужда от повече натягане, особено при по-старички машини. По-близо е до изпускателните тръби и омеква от нагряването. Това си е мой извод, може и да греша. А при теб сигурно има зацепване през зъб, за да има такава разлика.
            И... трябва много да си мразиш семейството, за да го качиш на онова другото нещо.

Коментар

Възнамерявам да го сторя веднага щом остане свободно време. Благодаря за съветите. Ще пиша какво е станало.
              P.S.: А относно "онова другото нещо" е казано и изписано толкова много, че ще си премълча, но до преди време в гаража беше само "то", "то" което издържаше на всякакви ексцеси, които може да понесе една руска машина на средна възраст . Е, разбира се после, в гаража, си лягахме заедно, тя отгоре , а аз разбира се отдолу с набор от ключове в ръка и сълзи от маслени капки под очите !
              Последно редактирано от Teofanov; 04-11-10, 07:45.

Коментар

От: Натягане на торсион Паджеро 2

Проблемът е решен! Вчера най-после сколасах да легна под паджерото и огледам прословутите торсиони. Системата се оказа елементарна. Презацепих левия торсион с 1 зъб и го натегнах горе-долу колкото бе десният (+3 см.). Ефектът бе осезаем.. В момента предницата е хоризонтална, но възнамерявам да го покарам няколко дни да се "понамести" и пак ще меря и натягам, ако е необходимо. Така като гледам ще трябва да мина и през един реглаж на предницата, че нещо започна да ми тегли на дясно?!
                Благодаря на всички за съветите.
                Поздрави!

Коментар

Аз имам пък въздушни възглавници,който при натискане на едно копче(цък) се вдигат и свалят,но някой да каже как могат да се махнат тези тъпи механизми който ми бъркат цялото окачване.Искам само да кажа че ще слагам други пружини отзад лесно ще махна възглавниците но въпроса ми е отпред дали да ги махам или просто да ги оставия ненапомпени.
                  А междодругото някой ако има интерес мога да сваля цялата система и да се сложи на друг джип,за мен това е ненужда екстра.
                  [SIGPIC][/SIGPIC]

3.0 v6 24

Коментар

дай цена за цялата система
                    куче или вълк?
                    в клетка ,или свободен?
                    въпрос на личен избор.
                    Вихрен Илиев
                    0888249888
                    blood:[COLOR=red] [B]B[/B][/COLOR] Rh ([COLOR=red][B]-[/B][/COLOR])
                    Pajero 2 exeed[SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Aз също се интересувам от цената,ако сериозно си решил да я махаш,свиркай. Нямам лични, но става и на поща valyon@abv.bg.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X