Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подлежи ли на реглаж луфта във волана ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Подлежи ли на реглаж луфта във волана ?

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
    За съжаление при Паджерото не е съвсем така. Има едни недомислени захвати на кормилния прът вътре в колонката които почти на всички са разтропани – даже може да се стигне и до сериозно клатене на волана, понеже едно от лагерчетата се изхлузва. Та тия гадости си тропат при най-малката неравност.
    Хм, имах в предвид при всичко друго в ред. Иначе и тераното си има болежки от сорта - паразитен хебел и щангата между него и кормилната кутия. Най-вече щангата. Изкарва 100000, ама е скъпа, и си ги карат така разбити повечето.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Сега случайно видях, покрай тършуване за друго - луфта на волана на терано 2 го дават като норма 35мм или по-малко. Сигурно и за паджеро би се намерила спецификацията, но тя предполагам ще е пак от тоя порядък.

Тъй че, 50мм май не е крайно зле, но все пак е за реглаж, ако стойностите за паджеро са подобни.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Много благодаря колега .
        Щом не е толкова зле ще си го карам така , поне докато времето се оправи .
        В тоя дъжд въобще не ми се излиза , а пък за ремонти не ми се и мисли
        [SIGPIC]http://www.offroad-bulgaria.com/signaturepics/sigpic68289_4.gif[/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от iansto Преглед на мнение
          В тоя дъжд въобще не ми се излиза , а пък за ремонти не ми се и мисли
          Питай ме ти! На мен днес по повод на гнусотията навън, ми светна ABS-а. Ляв датчик, ама дали е гнус, или датчик, ще се разбере чак като отворя главината, което в това време просто няма как да се случи.

Коментар

За да не ви бърка луфта по кормилния прът, на вдигната предница разклатете гумите. Става най-лесно с двама, като единия клати ляво-дясно, а другия гледа, щото може да е някой шарнир. Освен това, така доста по-лесно се усеща евентуално затягане (все пак е редуктор). В крайни положения луфта по принцип е малко по-голям.
            Върти ми се из главата някакъв допуск от сорта на макс 7 градуса луфт на волана в средно положение, но не гарантирам, че помня точно.
            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

7 градуса са около 30-40мм, ориентировъчно. Значи нормата е горе-долу като на тераното.

Коментар

Номинално 26.6 мм (как го премериха?)
                Максимално 50 мм.
                Всичко това при волан направо, изгасен двигател и усилие върху периферията на волана 5 N.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                  Номинално 26.6 мм (как го премериха?)
                  Максимално 50 мм.
                  22/21 инча, приблизително. Предполагам или са го мерили в инчове, или са го смятали от градуси и са го умножили по радиуса на волана.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X