Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гуми 33/12.5/15

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: гуми 33/12.5/15

Първоначално публикуван от navar Преглед на мнение
    колеги ,кажете колко е висока 31" и колко 32 " ..в смисъл колко е външния им диаметър..
    31"х25.4=787.4мм. 32"х25.4=812.8мм.
    Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от Sariones Преглед на мнение
      31"х25.4=787.4мм. 32"х25.4=812.8мм.
      На теория е така. Има обаче съществени разлики при различните типове гуми и различните модели, дори при един и същ производител. Разликите могат да бъдат до няколко сантиметра, при един и същ обозначен размер. Най-често регенератите са по-големи от теоретичния си размер, а "шосейните" гуми са по-малки от него. Например зимен Купър Дискавърър 31х10.5х15 е с диаметър 75см, а Инса Турбо Спешъл Трак 33х12.5х15 е 86.5 см.
      Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Моля колегите,които са имали личен опит с този размер да споделят преките си впечатления по отношение на тегло, здравина и модели с оглед на приближаващия зимен сезон. Така мисля ,че ще се пообогати темата с полезна за всички ни информация!

Коментар

Не сме много тия. Особено пък такива дето си ги караме всекидневно. Аз в общи линии съм си казал, каквото има за казване.
          Първоначално публикуван от IVE Преглед на мнение
          ... и модели с оглед на приближаващия зимен сезон.
          Тук удряш малко на камък. Не бих казал, че има кой-знае-какво разнообразие на пазара, особено от към "зимни" модели в такъв размер. Аз бих заложил на "Дуратрак" на Гудиър (и сигурно ще го направя ако се видя с малко свободни пари) - последно, като проверявах бяха около 390 лв/бр. Иначе - АТ на БФГ, но за мен е компромис. Третия вариант е нещо с поръчка отвън.
          Откъм тегло отиваш в диапазона 40-45 кг за гума+джанта. Теглото се отразява най-вече на окачването (трябват си сериозни амортисьори и читави тампони най-вече на горните носачи отпред) и на второ място на "вървенето" (ама това е доста субективно).

Коментар

По отношение на регенератите? Мисля, че и между тях има компромисни варианти от типа на Insa Traction Track или бъркам? Не е задължително да обсъждаме само зимни а и AT видове за всекидневно каране както спомена!

Коментар

По отношение на регенератите? Мисля, че и между тях има компромисни варианти от типа на Insa Traction Track или бъркам? Не е задължително да обсъждаме само зимни а и AT видове за всекидневно каране както спомена!
              Traction Track в този размер няма. Има 265/75/16, което е почти толкова (макар че би трябвало да е 32"). 33" има само от "грубите" шарки - Special Track, например. Освен това регенератите са още с 10-15% по-тежки. АТ-та с регулярен внос в този размер са само BFG. Има ги и 33х10,5/15, което е по-добре за зимата според мен. Изобщо, над 31" нещета са малко тегави у нас.

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
                ......... Изобщо, над 31" нещета са малко тегави у нас.
                Тук би било да се изкаже някой като Goldy, за да ни осветли какво ще е бъдещето на тези размери,шарки и модели.......

Коментар

Тук би било да се изкаже някой като Goldy, за да ни осветли какво ще е бъдещето на тези размери,шарки и модели.......
                  Голди няма да се изкаже, понеже спря да влиза във форума преди има-няма 4 месеца. А и да не беше спрял - пак нямаше да може да каже много за бъдещето, понеже то зависи от вносителите, а техния интерес е другаде, за наше съжаление.
                  П.П. Сетих се за още един "компромисен" вариант на доста прилична цена - Дженерал Грабър АТ2 - 33" беше някъде около 300 лв/бр., но дали има наличност - не знам.

Коментар

Малко update:
                    GoodYear DuraTrak: В Европа все още не се предлага (официално) в този размер. Има го само в Щатите
                    GoodYear Silent Armour (AT/SA) - същата работа
                    Информация от един от големите вносители, където имам вътрешен човек.

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
                      Малко update:
                      GoodYear DuraTrak: В Европа все още не се предлага (официално) в този размер. Има го само в Щатите
                      GoodYear Silent Armour (AT/SA) - същата работа
                      Информация от един от големите вносители, където имам вътрешен човек.
                      Тези модели с какви шарки са, AT/MT или са чисто зимни? Имаме ли някакви цени от вътрешния човек?

Коментар

GoodYear DuraTrac:
                        GoodYear Silent Armour AT/SA:

Duratrac-a е с по агресивна шарка, но все пак не е истинска МТ гума. По-скоро е по средата м/у АТ и МТ.
                        Silent Armour-a си е типично АТ, както си личи и от името му.
                        Цени няма как да има, при положение, че няма официален внос в този размер. Човека обеща, че ще се обади в момента, в който има някакво раздвижване по въпроса.

Коментар

... какво ще е бъдещето на тези размери,шарки и модели.......
                          С големите размери положението си е тегаво от години. Просто търсенето е по-малко. Това още повече важи и за по-агресивните шарки. В свръхцивилизованата и зализана Европа местата, където може да се кара офроуд, са все по-малко, а чиновниците, които си оправдават съществуването с писане на всевъзможни наредби и наредбички - все повече. Поради това някои модели гуми (като Goodyear Wrangler MT/R) изобщо се спират от внос, защото не били отговаряли на евроизискванията за шум.
                          Това е положението. Не сме в Австралия, където хората живеят в офроуда.
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

^^^DuraTrack-a изглеждат като някакъв хибрид между зимна и кална гума, имаш ли някакви преки впечатления от тях.
                            Y61

Коментар

Първоначално публикуван от Сашко Преглед на мнение
                              ^^^DuraTrack-a изглеждат като някакъв хибрид между зимна и кална гума, имаш ли някакви преки впечатления от тях.
                              Преки нямам за съжаление. От прочетеното - отзивите са много добри. Малките размери - до 265/70/15 ги има на склад там, където питах, но не питах за цени.

Коментар

Ето още един компромисен вариант, който се предлага в размер 33х12.5х15

Изглежда ми прилична шарка, но като цена не успях да намеря информация. Марката е KUMHO а модела ROAD VENTURE M/T

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X