По каталог на производителя на Паджеро 2 гумите са 31/10.5/15.Въпроса ми е може ли без какъвто и да било лифт на Паджеро 2 да се сложат гуми 33/12.5/15 и няма ли да опират в бронята или калниците при завой.На джанти с индекс j-8 кой размер гуми пасват най-добре?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Гуми 33/12.5/15
Свий
X
-
От: гуми 33/12.5/15
Може, ако караш само направо, по равно и при положение, че фабричното окачване е в добро здраве.
За джанта 8-ца, препоръчителният размер е точно 10,5" или 265мм. Може и 11,5". Аз си търкалям 33-ките на сток джанти 7-ци, така че и това може, ама вече зависи от гумата и налягането.Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...
-
Димо, като човек с опит по отношение на 33" гуми какво ще кажеш за размера 33x10.5x15 на оригинална сток джанта 7" и монтажа и в паджеро без лифтнато окачване?Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнениеМоже, ако караш само направо, по равно и при положение, че фабричното окачване е в добро здраве.
За джанта 8-ца, препоръчителният размер е точно 10,5" или 265мм. Може и 11,5". Аз си търкалям 33-ките на сток джанти 7-ци, така че и това може, ама вече зависи от гумата и налягането.
Коментар
-
Пак ще опира отпред при завой и при разкълчване.Първоначално публикуван от IVE Преглед на мнениеДимо, като човек с опит по отношение на 33" гуми какво ще кажеш за размера 33x10.5x15 на оригинална сток джанта 7" и монтажа и в паджеро без лифтнато окачване?Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...
Коментар
-
Значи е безмислено да се губи от широчината на гумата при положение,че не се постига ефект по отношение на опирането......Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнениеПак ще опира отпред при завой и при разкълчване.
Коментар
-
33х10.5 у нас май така или иначе се намира само BFGoodrich. Но пък дава по-нисък разход и за зимата е по-добре да е по-тясна.Първоначално публикуван от IVE Преглед на мнениеЗначи е безмислено да се губи от широчината на гумата при положение,че не се постига ефект по отношение на опирането......Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...
Коментар
-
Точно така, новият MUD TERRAIN KM2 го има този размер, но когато става въпрос за 33" момента с разхода остава някакси на заден план за сметка на други плюсове....Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение33х10.5 у нас май така или иначе се намира само BFGoodrich. Но пък дава по-нисък разход и за зимата е по-добре да е по-тясна.
Коментар
-
Дори днес се продадоха едни такива във форума за 900. Аз не ги харесвам много като гуми, но цената не беше лоша....Първоначално публикуван от IVE Преглед на мнениеТочно така, новият MUD TERRAIN KM2 го има този размер....
Коментар
-
По отношение на разхода, би ли споделил с 33" какъв е градско/извънградско въпреки че е относително според стил на шофиране, пътна обстановка и доста други фактори. И другия ми въпрос е пробвал ли си с 32" дали е нужен лифт на окачването?Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение33х10.5 у нас май така или иначе се намира само BFGoodrich. Но пък дава по-нисък разход и за зимата е по-добре да е по-тясна.
Коментар
-
С Паджеро ли си?Лифтвал ли си го или не?Първоначално публикуван от APIBOR Преглед на мнение32ките не опират при мен
Коментар
-
Колега, ще сме ти благодарни ако качиш някоя снимка!Първоначално публикуван от APIBOR Преглед на мнениеС Паджеро 2 без лифт.
Коментар
-
33/12.5 на джанти ЕТ -15 на къса база опират в предната броня при завой. Опирането е съвсем малко. При премахването на бронята този проблем изчезва. Опират малко в плсатмасата при по-безотговорно каране. Иначе ако се кара внимателно без подскоци няма да има проблем.
Ако става въпрос за 32 - тогава няма никакъв проблем. Става въпрос за 265/70/16, ЕТ 0 или -15. Каквото и да е каране няма никакъв проблем.Георги Гатев
Коментар
-
колеги ,кажете колко е висока 31" и колко 32 " ..в смисъл колко е външния им диаметър..куче или вълк?
в клетка ,или свободен?
въпрос на личен избор.
Вихрен Илиев
0888249888
blood:[COLOR=red] [B]B[/B][/COLOR] Rh ([COLOR=red][B]-[/B][/COLOR])
Pajero 2 exeed[SIGPIC][/SIGPIC]
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар