Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Паджеро 3.0 v6 проблем

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Паджеро 3.0 v6 проблем

Значи имам следния проблем, тоест те са два и ще съм благодарен ако някой знае нещо по въпроса.

1-е Радиатора в долния край е студен,какво ли не правих как ли не го карах джипа неиска да стане топъл и това е,а в горната част е направо врял.
    Чистих радиатора не е запушен,термостата мерих на 95градуса отваря и на 88затваря. Незнам какъв е проблема,а джипа не загрява стрелката си стой посредата и нито нагоре нито надоло.

2-я Целия двигател е олят с масло,казваха ми тука мой колеги че тези 3.0 много хвърляли гарнитури на горния капак и от там всичко ставало в масло.И като гледам щеката всеки ден намаля осезаемо.

3-ти Акумулатора ми ври сериозен проблем мерих колко зарежда динамото и е 14.5. мисля си за две неща реле регулатор или избила клетка на акумулатора и от там да презарежда другите.

Ще съм много благодарен да чуя мнения по въпросите,макар че съм сигорен че ще чуя неща който знам ,но все пак за успокоение.

От: Паджеро 3.0 v6 проблем

Поведението на радиатора е нормално. Ако двигателят не прегрява - не го пипай.

Маслото - измий двигателя, виж откъде изтича, ремонтирай неплътностите и евентуално картерната вентилация.

14.5 е нормално напрежение. Би могло да е и по-ниско, но японските коли са така. Ако си седи толкова и при по-високи обороти и при продължително пътуване, търси нов акумулатор.

Коментар

Акумулатора го премери и със друг уред. Не би трябвало да кипи при 14.5.

Коментар

Един приятел,ми помага каза ми същото. което и вие освен от ясен,и един приятел има съмнения да е от винтилацията на двг-то. трябва да го измия и ще пиша.

Коментар

Колкото и ефективен да е радиатора, чак "студен" не е нормално. "Настъпи" го по продължително време, спри и опипай маркуча към термостата (пази ръцете от въртящи възли). Трябва да е топъл, ако е студен значи няма циркулация и има проблем.
          Относно течовете и загубата на масло, Ясен ти е казал. Но, освен теч, загубата може да се дължи и на "горене" на масло. Пуши ли синьо от аспуха като я форсираш?

Коментар

Относно "извиращото" масло от двигателя , действително трябва да се измие първо. Изчакай да позасъхне и го запали ,като го държиш 1-2 мин. в 2500-3500 оборота. Тогава най вероятно ще протече. Ако не гориш масло т.е. аспуха не е омаслен ,то със сигурност имаш нужда от смяна на картерен филтър( при лада - метална цедка, при волво хем цедка,хем специален такъв). За да си по сигурен ,след като запалиш джипа и го държиш в обороти , в момента който го загасиш мини отпред до двигателя и се услушай за съскане като от компресор. Това ще е явен знак за повишено картерно налягане,по принцип може и да завъртиш капачката но може и да те изпръска вряло масло.Ако се окаже това имай в предвид ,че маслото пробива през най слабото място и дано то не е фатално...
            0876 0876 89 / salex0666@gmail.com/л.с.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
              Колкото и ефективен да е радиатора, чак "студен" не е нормално.
              Нормално е. Особено при твърдо зацепена муфа в студено време. Показва добър резерв на охладителната система в този режим.
              Последно редактирано от Ясен; 13-09-10, 00:32.

Коментар

Значи радиатора в горната част е врял,а в долната студен,но усезателно студен.Мисля си че като отвори термостата малко или много радиатора трябва да стане леко топъл в долния край.
                [SIGPIC][/SIGPIC]

3.0 v6 24

Коментар

масло не гори почти съм сигорен или поне не много защото вообще не пуши.да се надяваме че е гарнитура на капака.
                  [SIGPIC][/SIGPIC]

3.0 v6 24

Коментар

Кирчо,пак ли ти,бре ?!?! Няма да случиш на кола,еей..Свали промий радиатора и си купи нова капачка за всеки случай.
                    [SIGPIC][/SIGPIC]0877368068 Зарие Дестанофф
                    Всеки ден гледам "Отечествен фронт"...макар,че не го дават всеки ден...хъ-хъ.:|

Коментар

Първоначално публикуван от Kircho-sopot Преглед на мнение
                      Значи радиатора в горната част е врял,а в долната студен,но усезателно студен.Мисля си че като отвори термостата малко или много радиатора трябва да стане леко топъл в долния край.
                      Не е коректно така да кажем нормално, или не. В натоварен режим и в топло време, термостата е напълно отворен и съответно долната част на радиатора, и маркуча към термостата са топли. Обратно, когато двигателя е "разтоварен" термостата е затворен, или частично отворен и тогава и радиатора и маркуча са студени.
                      Затова ти казах да го "натиснеш" хубаво и тогава да гледаш.

Коментар

като го натиска хубаво е топъл долния край,но се претеснявам на място го оставиям 1 част и долната част не става студена.
                        [SIGPIC][/SIGPIC]

3.0 v6 24

Коментар

като го натиска хубаво е топъл долния край,но се претеснявам на място го оставиям 1 част и долната част не става студена.
                          Спри да се "притесняваш".
                          Това вече звучи нормално.

Коментар

Някой може ли да ми даде някаква литература за това паджеро 3.0 6G72.
                            За дизела знам всичко,но това ми е като тъмна индия.

ПС:Май само паджеровод може да ми помогне.
                            [SIGPIC][/SIGPIC]

3.0 v6 24

Коментар

Някой може ли да ми даде някаква литература за това паджеро 3.0 6G72.
                              За дизела знам всичко,но това ми е като тъмна индия.

ПС:Май само паджеровод може да ми помогне.
                              https://htftp.offroad-bulgaria.com/p.../engine-30.pdf
                              LZ5ZI qth HASKOVO
                              Pajero II GLS 3000 V6

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X