Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос смяна на двигател на Г клас

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Въпрос смяна на двигател на Г клас

До къде стигна със смяната на двигателите ? Снимки на присадения двигател имаш ли ?На бензин ли ще се кара или мислип за газова уредба?
    B+

Коментар

Имам газова уредба с 2 бутилки по 32 литра от стария двигател, така че ще го карам и на газ и на бензин, само трябва да сменя изпаритела.
      Двигателя е сложен, но не идваше искра и не можахме да го запалим. След малко питане на приятели и хора, които явно разбират повече от нас стигнахме до извода че сме пропуснали нещо, а то е че на оригиналния маховик имало едни пластинки, които подавали някакъв импулс, към някакъв датчик и така идва искрата.
      Проблемът сега е че трябва да смъкваме скоростната кутия, и да заварим тези пластинки от единия маховик, на другия.
      Надявам се този път да стане.
      Скъсих и кардана с няколко сантиметра, остават само да скъся и лостчетата на скоростите към кутията и да сложа колекторите.
      Засега това е, но то май си е доста ...

Коментар

Първоначално публикуван от toshko19 Преглед на мнение
        Имам газова уредба с 2 бутилки по 32 литра от стария двигател, така че ще го карам и на газ и на бензин, само трябва да сменя изпаритела.
        Двигателя е сложен, но не идваше искра и не можахме да го запалим. След малко питане на приятели и хора, които явно разбират повече от нас стигнахме до извода че сме пропуснали нещо, а то е че на оригиналния маховик имало едни пластинки, които подавали някакъв импулс, към някакъв датчик и така идва искрата.
        Проблемът сега е че трябва да смъкваме скоростната кутия, и да заварим тези пластинки от единия маховик, на другия.
        Надявам се този път да стане.
        Скъсих и кардана с няколко сантиметра, остават само да скъся и лостчетата на скоростите към кутията и да сложа колекторите.
        Засега това е, но то май си е доста ...
        Не съм спец по механика но ти сериозно ли искаш да заваряваш нещо си на маховика.......
        На маховика на мерца даже дупките за болтовете така са направени да не може да го обарнеш....... погледни как е балансиран .... обикновено дупчат дупки да отнемат матеряла. То хубаво ще го заватиш ама после как ще го балансираш......
        Предполагам че и дори не балансиран все ще тръгне но ако нямаше нужда от баланс нямаше да му правят...

Коментар

Преди време ми се беше отлепил венеца, и стартера си въртеше и не искаше да пали. Заварих венеца и до сега нямах проблем, още го карам така .
          Надявам се и сега това да се случи.

Коментар

Венеца на автоматика е 1 тенеке - на автоматика е сметнат дебаланса сто там няма как да балансират маслото - ама на обикновен маховик е друго -там си е едно джелязо.....
            Пак казвам -не съм по механиките спец но от опит дет съм разглобявал мерцове винаги маховика е балансиран - правят едни малки дупчици. Ако нямаше нужда нямаше да ги правят.

Коментар

Първоначално публикуван от toshko19 Преглед на мнение
              Преди време ми се беше отлепил венеца, и стартера си въртеше и не искаше да пали. Заварих венеца и до сега нямах проблем, още го карам така .
              Надявам се и сега това да се случи.
              Маховика се балансира комплект с коляновия вал. Удобно е да са балансирани.....
              Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
              Вальо. О888 557Ч7Ч
              Silverado 1.3 i

Коментар

Абе ще го пробвам така, ще видим кво ще се случи, ще пиша.

Кой може да ми го балансира?

Коментар

Уаууу, днес му чух гласа, най-после

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X