Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос смяна на двигател на Г клас

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос смяна на двигател на Г клас

Здравейте, приятели
    Имам GE230 1982г. 125 кс, 4 ръчни скорости, понеже моторчето не "издържа" в ръцете ми се налага да слагам друг двигател. Този който намерих е от лек автомобил мерцедес W124
    300 Е бензин 190 кс. автоматик
    Някои може ли да ми каже дали ще може да се сложи на мястото на стария двигател и дали ще пасне на моята механична скоросна кутия?
    Ще има ли някаква промяна във вървенето?
    Благодаря ви!

До: Въпрос смяна на двигател на Г клас

Меко казано ме сьмнвяа да ти паснат скоростите на тоя мотор.За вьрвенето ще вьрви,но как ще ги нагодиш тия скорости с тоя мотор не ми е ясно.
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

Meko kazano az nishto ne razbiram ot tezi neshta, no pochti vsichki s koito sum se konsultiral do sega, kazvat che ne bi triabvalo da ima problem, shtom smeniam benzin s benzin, bi triabvalo da e edin i susht nachina na zahvashtane kum skorostnata kutia

Меко казано аз нищо не разбирам от тези неща,но почти всички с които съм се консултирал до сега,казват, че не би трябвало да има проблем ,щом сменям бензин с бензин,би трябвало да е един и същи начина на захващане към скоростната кутия.
      Последно редактирано от vokel; 09-03-10, 07:38. Причина: латиница

Коментар

Да ама тия дет много знаят и ти разправят че щом е бензин -бензин и всичко ще е ок те послъгват.....
        Единя мотор е 4 цилидъра -другия 6 ....ако 300 е М103 ще е по лесно но ако е 104 смяната граничи с ОГРОМНО сдухване и ако въобще стане.
        Също така кутите на 102 мотор (твоя) и на другите 2 са различни ....така че сега разбираш че не толкова лесно.....

Коментар

Мерцедеса от който мисля да взема "новия" двигател е 300 те и е произведен 1987г. Погледнах в уикипедия, там пише че от 1986 до 1992 г. се прозвежда с двигател 124.030, 300е 3.0 л. м103 I6, а след 1993-1995 300е с номер 124.032, 3,2 л. м104 I6, така че явно моят е 103.
          Намерил съм и картер от друг такъв двигател смъкнат от друга Г класа. В най лошия случай ще му взема неговата стара кутия...
          Казвайте си мнението, че вече ми липсва моето Г
          Благодаря ви!

Коментар

Абе общо взето саденето на друг мотор е наиграване.Не можеш ли да въстановиш твоя?

Коментар

Колега,скоростите ще ти станат,сеедно са си били оттам.Само ше трябват други пети за двигатела.

Коментар

Малко преди нова година, скъсах верига, оправиха ми го, а после претрака нещо изгуби мощност - бутала, колянов вал и незнам си там кво ... Общо взето предпочетох смяната с по-мощен, пред ремонта на по-слабия, изчаках да събера някои лев, да се поогледам наоколо и мисля че сега съм готов. Затова питам толкова много и ви благодаря за съветите!
                Ако пети означават лапите, или ушите на двигателя към купето аз намерих такива от друга г класа, която леко се запали със същия 3.0 литров мотор. От там ще взема и картера.
                Общо взето това е засега
                Наистина ви благодаря за помоща !

Коментар

Минах през този филм с присаждането на 103 мотора на Г,ако имаш въпросчета питай,не се притеснявай, може тук или на лични.
                  ...от друга страна, ако беше така, можеше да бъде и ако беше - щеше. Но не е така и след като не е, няма и да бъде.

Коментар

Със сигурност ще се възползвам от съветите ти и още днес ще те потърся!

Коментар

Благодаря на всички за съветите, но най-вече на Краси от Пирдоп и Младен Кънев от Русе, че ми помагат и ми дават ценни указания.
                      С ваша помощ двигателя е сложен на мястото на стария, старата ми 4 степенна скоростна кутия пасна идеално, сега вече закачам оборудването, проблемът май-ще дойде при закачането на кабелите, така че ако някои може да помага там със схеми, или нещо по електрониката на двигател М103, ще съм му благодарен!
                      Хайде весели празници на всички!

Коментар

Кажи точно от какво е свален двигателя и коя година и получаваш всичкото схема в миг.

ПП. Гледах Аутодата...за 90-93г. 124, 300Е има схема само за климатика. Баси.
                        Последно редактирано от drukman; 02-04-10, 21:17.
                        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                        Вальо. О888 557Ч7Ч
                        Silverado 1.3 i

Коментар

Двигателя е смъкнат от мерцедес 300Е комби, мисля че се води ТЕ-модел, номера на двигателя започва със 103983, колата от която го смъкнах е произведена 1987 г.
                          Благодаря ти!

Коментар

Цъ.
                            Нищо няма. Това механична инжекция ли е?
                            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                            Вальо. О888 557Ч7Ч
                            Silverado 1.3 i

Коментар

Цък:
                              http://www.w124performance.com/servi...ram/matrix.htm

http://www.w124performance.com/servi...am/ETM/ETM.pdf

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X