Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за блокаж

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Помощ за блокаж

Крайно време е да погледнеш какво става "там долу". Най-удобно е на канал, ако нямаш някой подемник, де. Май не е сериозно.
    Без блокажи си за никъде. :D
    Без лебедка, хептен...

0887 731062 - Цецо

Коментар

Колеги наскоро лампичката за задния блокаж започна да не свети. Примигва от време на време при стръмно изкачване. Иначе бложа сработва. Някой знае ли къде е този кабел.
      Опит е името, с което много хора наричат грешките си.

Коментар

1. Стъргането е от лоста който движи буталцето отдолу в тунела. Легни и виж кое е криво. Едната пръчка е извита за да не закача в кардана. Блокажа като правило не включва веднага, а когато уцели зъбите. Най-лесно е преди зора да мръднеш джипа 1-2 метра със завити колела.
        2. Датчика за лампата на блокажа се намира на самата помпа долу на дифа. Кабелите вървят по шасито и имат муфа отпред в дясно до казанчето на съединителя. Самата лампа също може да се глези.
        Валидно е за двата блокажа.
        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
        Вальо. О888 557Ч7Ч
        Silverado 1.3 i

Коментар

На мен ми прави проблем самата букса (двата електрода, дето излизат от машинката на помпата на моста). Единия се клати и не прави добър контакт, в резултат на което ми се случи без каквито и да било опити за включване на блокаж лампата ми да светва и по някое време да гасне. А пък като го задействаш блокажа, понякога не светва. А всичко дотам съм прегледал и подменил. Друга една помпа имам, взех от нея самия прекъсвач (буксата), тя пък е бетон, електродите не мърдат, обаче самото ключе не работи, пружина, всичко си върви, прочистено, ход има, но не работи, а е залято там пластмасата, та не може и да се разглоби...
          Без лебедка, хептен...

0887 731062 - Цецо

Коментар

здравейте отново днес леганах под джипката оказа се че лостчето е криво и от там стърже,оправихме го,свалихме буталцата който бутат за зацепването изправихме ги и тях (бяха леко криви)сглобихме го пробвах всичко работи. но по-късно дойде голям проблем като тръгнах ,само на задно задвижване предния блокаж се включи в движение(издумка отпред,лампата светна и волана не може да се завърти) спрях опитах се да го изключа от лоста му ,но не можах да издърпам лоста изобщо,а не иска да се отцепи,наложи се да легна отдолу и да развия пробката,след като изхвърли малко масло ,направо се чу как освободи и проблема се оправи,но след това когато се опитах да го вкл. както трябва не искаше да зацепи. знаете ли какво се е случило и дали не съм изкъртил зъбците отпред?

Коментар

Нищо не си изкъртил. Провери си резервоарчето горе да не е запушено и виж пак как ти стоят пружините на цилиндърчетата в тунела. Там е кантар който прехвърля вкл/изкл. Можеш внимателно(най-добре след обилно накисване) да свалиш помпите от мостовете и да прегледаш пружините вътре. Болтовете обикновенно са клеясали и се чупят. Вдигаш едно колело и с отверка местиш муфата ляво-дясно, докато някой бавно върти колелото. Муфата зацепва челно само при съвпадение на зъбите. Изгони въздуха от системата и ще се оправи. Ако колата идва от чужбина тия блокажи може да не са ползвани никога.
              Мойта като я купих, трипътника долу беше счупен (5лв.) и бившия собственик дори не подозираше.
              Успех и ни дръж в течение.
              Вальо. О888 557Ч7Ч
              Silverado 1.3 i

Коментар

За кой ли път благодаря вече, но човек се учи докато е жив
                Днес ги обезвъздушихме и двата блокажа работеха, но по-късно стана това (по-горе описаното) ще го направя, това със свалянето на помпите, но дрУГАТА седмица, че сега съм зает.
                Колкото до джипа в една друга тема ти писах, че е от (бг) БЪЛГАРИЯ, от един наш небезизвестен рали състезател.

Коментар

Да ползвам темата...
                  Помощ за блокаж на 463 `91год.
                  Ситуацията е:
                  1. Не може да включи нито един от трите бутона, докато двигателя работи. Цъкаш ги, не светват. Гасиш мотора, даваш на контакт, и тогава като ги цъкаш светват в оранжево левите им стани. Това нормално ли е? Трябва ли да се гаси мотора, за да включиш блокаж? Мен ми се струва бая ненормално...
                  2. Като са включени блокажите по горната схема, като потеглиш по препятствието да ги пробваш, първо включват, светват червените десни страни на бутончетата, ама в следващия момент като подкараш, всичко светещо по бутоните изгасва, и блокажи няма.

Имате ли идея какво става и кое трябва да се прегледа?
                  Без лебедка, хептен...

0887 731062 - Цецо

Коментар

Никой ли не знае на 463 как работят (или поне как се работи с) блокажите?
                    Без лебедка, хептен...

0887 731062 - Цецо

Коментар

От: До: Помощ за блокаж

При 463 се активира първо средния, после другите.
                      ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

От: До: Помощ за блокаж

Първоначално публикуван от ПЛАМЕН ТЕНЕВ Преглед на мнение
                        При 463 се активира първо средния, после другите.
                        Може ли да се активира средния блокаж при работещ двигател?
                        Без лебедка, хептен...

0887 731062 - Цецо

Коментар

Ми.. то като не работи двигателя за къв чеп ти е блокажа?
                          Вальо. О888 557Ч7Ч
                          Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от The Bear Преглед на мнение
                            Ситуацията е:
                            1. Не може да включи нито един от трите бутона, докато двигателя работи. Цъкаш ги, не светват. Гасиш мотора, даваш на контакт, и тогава като ги цъкаш светват в оранжево левите им стани. Палиш мотора.
                            2. Като са включени блокажите по горната схема и мотора работи, като потеглиш по препятствието да ги пробваш, първо включват, светват червените десни страни на бутончетата, ама в следващия момент като подкараш, всичко светещо по бутоните изгасва, и блокажи няма.
                            Аз ли криво обяснявам (затова съм се допълнил), или вие не четете, не знам .
                            Без лебедка, хептен...

0887 731062 - Цецо

Коментар

Опита ми е малко но това което знам е:
                              Средния блокаж включва в движение до 30 или 40 км/ч, другите след него. Не знам дали преден и заден може в движение.
                              На тия курници вече са наслагали разни системи които преценяват вместо теб. АБСа е едно от тях. ЕПС, ДКМС, БКП и други също участват. Ако имаш човек с диагноза, може да види защо не ще.
                              Ако дойдеш до Пловдив те закачвам в миг.
                              Вальо. О888 557Ч7Ч
                              Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                                Опита ми е малко но това което знам е:
                                Средния блокаж включва в движение до 30 или 40 км/ч, другите след него. Не знам дали преден и заден може в движение.
                                На тия курници вече са наслагали разни системи които преценяват вместо теб. АБСа е едно от тях. ЕПС, ДКМС, БКП и други също участват. Ако имаш човек с диагноза, може да види защо не ще.
                                Ако дойдеш до Пловдив те закачвам в миг.
                                Абе, то не е за мен. Приятелят на един приятел и последния, дойдха преди няколко дни с машината, и с тия проблеми, ма аз 463 отвътре бях виждал само на картинка... Откъде да знам що не работят, някакви копчета... Казах им, че ще питам тук, и те това е. Може да се е оправил досега, каза че щял да ходи до Пирдоп да му го правят.
                                Поздрави!
                                Без лебедка, хептен...

0887 731062 - Цецо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X