Колеги преди две седмици за последно ползвах блокажите Днес се наложи в балкана да ползвам задният блокаж-никаква реакция Дърпам лоста но не се включва Някакви идеи къде да се търси проблема
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Помощ за блокаж
Свий
X
-
До: Помощ за блокаж
Първоначално публикуван от ПЛАМЕН ТЕНЕВ Преглед на мнениеТова дето го задейства е помпа. Има ли масло. Да не е замръзнало.
Ако преди е работил изведнъж не се скапва.
Коментар
-
Първоначално публикуван от vesko111 Преглед на мнениеТръбичките назад здрави ли са? Нормално ли се издърпва ръчката?
Коментар
-
Първоначално публикуван от stevancochev Преглед на мнениеНормално със умерена прудност нагоре За тръбичкана няма теч но не съм я преглеждал детаилно
При вдигнат мост, дори и 1/3-та от повърхноста на зъбите на блокажа да ги има ще се включи. Дано да е само замръжнал. Нали знаеш влиза вода чат-пат и като захладнее замръзва по-гаден начин, меша се с маслото и стяга по най-тесните места....TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО
Коментар
-
а може и да има въздухпри нас това се случи преди 2-3 месеца и го обезвъздушихме и сега си работи
другия вариянт е ако си го дърпал рязко някъде да се е изкривило "лостчето" на помпата на моста
Ако няма каде да отидеш , ела на себеси
Коментар
-
Първоначално публикуван от pelivano Преглед на мнениеа може и да има въздухпри нас това се случи преди 2-3 месеца и го обезвъздушихме и сега си работи
другия вариянт е ако си го дърпал рязко някъде да се е изкривило "лостчето" на помпата на моста
...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО
Коментар
-
Така днес отворихме задната помпа лоста които е на помпата се движи в ляво -дясно и ми светва лампата за блокажа Незнам с каква сила трябва да натиска там дето влиза на дясно Този маханизам които е в диференциала и помпата го бута на дясно немърда пробвахме с корава отверка и с лашкане на джипа като заварен е-трядвали да се движи лесно и с каква сила трябва да бута помпата
Коментар
-
Първоначално публикуван от stevancochev Преглед на мнениеТака днес отворихме задната помпа лоста които е на помпата се движи в ляво -дясно и ми светва лампата за блокажа Незнам с каква сила трябва да натиска там дето влиза на дясно Този маханизам които е в диференциала и помпата го бута на дясно немърда пробвахме с корава отверка и с лашкане на джипа като заварен е-трядвали да се движи лесно и с каква сила трябва да бута помпата
На мен пък отзад куплунга на помпичката на моста ми прави ядове. Не може да се стегне лесно - гайката се задържа от гуменото уплътнение и... много трудно се затяга, две напред, едно назад се получава в най-добрия случай. В следствие на това лампичката ми не светва. Сега съм го понатегнал и светва.Без блокажи си за никъде. :D
Без лебедка, хептен...
0887 731062 - Цецо
Коментар
-
От: Помощ за блокаж
Здравейте, да ви попитам от каде се обезвъздушават дифовете, че на мен ми се скъса маркучето преди тръбички и цялата течност от казанчето отиде на земята.
Сега след като го смених, задния не вклюкчва изобщо, а предния само когато си иска (след напомпване няколко пъти и рязко спиране-както е написал колегата Тенев).
Коментар
-
Аз не разбрах точно за какво говориш, ама ако е за помпичките на блокажите, на тях си има пробки за обезвъздушаване, като на спирачките. Припомпваш на лостчето на съответния блокаж и го оставяш в горно положение, долу (под джипа) отвиваш пробката на съответната помпичка (която е закачена на моста до диференциала) малко да изцвръцка и стягаш. После пак припомпваш и го правиш така докато вземе да включва тоя блокаж. Понякога не се получава веднага, нямам обяснение защо, поне при мен беше така. Най-добре да викнеш някой да ти помпа горе, а ти да връткаш отдолу.Без блокажи си за никъде. :D
Без лебедка, хептен...
0887 731062 - Цецо
Коментар
-
и аз предполагах,че ще е от там ама викам си да попитам тук.Благодаря ти за обеснението,но да те попитам и за още нещо-вчера надвечерми се обади един френд,че затънал и да го дърпам( беше в една хубава дълга локва) когато отидох ,преди да вляза в локвата направих следното (бързи-бавни-заден-преден блокаж) предния включи след 4-5 припомпвания този път без рязко спиране и тук стана интересното,когато се опитах да тръгна нещо взе да стърже точно под лостчетата за блокажите ,помислих се че не съм ги издърпал нацяло,но уви продължи да си стърже когато когато джипа тръгва, по-накратко,след доста чудене какво става,бутнах лоста на задния блокаж съвсем малко (надясно към пасажера) и стъргането спря и лампата за включването му примигна.някой има ли идея какво става там долу и дали е сериозно това? Поздрави от Сливен
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар