Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дизел Вито 110Д - имам проблем

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Дизел Вито 110Д - имам проблем

Това с ремъка го оправих,като искам да благодаря на отзовалите се.

Сега искам да попитам друго.Вчера както карах буса,за малко светна лампата за подгряването на свещите /тая с нарисувано реотанче/ и след малко сама угасна.Днес тръгнах да го паля и на контакт тази лампа не светва,т.е. все едно не подгрява свещите и естествено не можа да запали.Това от какво може да е ?И тази верига за подгряването при дизелите минава ли през предпазител ? /имам предвид не само Витото,а дизелите изобщо/.А нямам ел.схема да погледна.

Много ми се събра за черпене....
    Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
    имат право да гласуват на избори.

Коментар

Eлсхемата ще откриеш във файла по-горе(ако имаш проблем да го свалиш,пиши да я пратя)

Релето го дават за шаси 638.074 /164/174 под номер 008 545 00 32 .

Вижда се предпазителя от 80А(пластинков) -2-3 лв. у дилъра.

Беру под този номер:

В каталога по модел(Вито еди-какво си)

Разлика съществена няма(едното е само за 4-цил),пък е и характерно за фирмата да предлага 3 чарка там,където конкуренцията предлага само 1.
      http://www.dieselsend.de/info0281003096.shtml

Та провери около левия калник …

Коментар

Благодаря много,приятелю.Схема все още нямам,защото колкото пъти цъкна на линка ми вади съобщение : We are sorry, but all downloading slots for your country are busy.

Имаш ЛС.

Коментар

Да се отчета и за тая работа с релето.С огромни благодарности на "Torque" - съвсем друго е когато идеш в магазина и знаеш точно какво ти трябва.
          Отидох в един магазин на "Хр.Ботев" и им показах снимката от поста на колегата "Torque".Хората веднага извадиха точно това реле от картинката.И стана интересно - понеже преди 2 дни бях купил комплекта за ремъка,шефът /той е чужденец,а продавачите са българи/ на развален нашенски каза на продавача : Този човек беше тук преди два дни.направете му 20 лева отстъпка.И така вместо 150,го дадоха за 130.Сложиха и една визитка.Изобщо на търговия има да се учим.
          Релето което взех е на "Huco".Оказа се,че имам и една изгоряла свещ - смених и нея.Монтирах релето и колата запали все едно нищо не е ставало.
          Обаче аз - любопитна Мара.Внимателно отворих оригиналното реле /на него си пише "Мерцедес" и е отпечатан каталожният номер,който колегата е дал по-горе./Вътре тъпкано с електроника,но НЯМА предпазител.Веднага го занесох на един електрончик да го види.Оказва се,че оригиналната част няма бушон - вътре има нещо като малък контактор и гръмне ли той,всичко се изхвърля.Та човекът ми обясни,че всъщност заменката с неоригинална част - "Huco" или "Beru" е по-добър вариант,тъй като е с външен бушон,който лесно се сменя,евтин е и веднага се вижда,когато е изгорял.
          Още веднъж,благодаря.
          Поздрави.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X