Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Има ли допълнителен резервоар G 300GD?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Има ли допълнителен резервоар G 300GD?

Първоначално публикуван от yankof Преглед на мнение
    ..... обаче къде да търсим проблема за нивото?
    Жилото вътре по което ходи поплавъка е кантал или нещо подобно с голямо съпротивление. Обикновенна жица не става. Ще премеря на моята стара сонда колко е съпротивлението и ще пиша. Кантала се намира. Намерете оригиналната жичка и премерете колко е дебела. Добре е да се види и колко и е съпротивлението ама трябва добър уред за целта.
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

Коментар

Стандарта за повечето стари "кошери" е 80 - 100 ома ........ това от практика.
      Конкретния случай ..... нямам време да ровя ... да го погледна.
      Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
        Жилото вътре по което ходи поплавъка е кантал или нещо подобно с голямо съпротивление. Обикновенна жица не става. Ще премеря на моята стара сонда колко е съпротивлението и ще пиша. Кантала се намира. Намерете оригиналната жичка и премерете колко е дебела. Добре е да се види и колко и е съпротивлението ама трябва добър уред за целта.
        А от къде мога да намеря такава жица от кантал? ...и за меренето на дебелината....малко трудно, тя е като косъм...
        I want out !!!

Коментар

Намерих от къде да купя кантал, само остава да разбера дебелината на проводника ....
          I want out !!!

Коментар

Премери оригиналната с шублера. Дори и да има малка разлика едва ли ще е фатално. Гледай да е по-тънка.
            Вальо. О888 557Ч7Ч
            Silverado 1.3 i

Коментар

Премери оригиналната с шублера. Дори и да има малка разлика едва ли ще е фатално. Гледай да е по-тънка.
              ...за съжаление оригналната някъде съм я изхвърлил или скрил от себе си и неможах да я открия. Мисля да поръчам 0,2 ; 0,25 ; 0,3 ; 0, 4мм или каквото имат около тези размери. На мен ми се струва ,че е някъде около 0,25мм. Ако имат от всички ще взема да има...
              I want out !!!

Коментар

...за съжаление оригналната някъде съм я изхвърлил ...
                Проверено. Оригиналната е 0.1 мм. За една дължина е 50 Ома. Точно както писа CarTest™, 100 Ома в двете посоки.
                Вальо. О888 557Ч7Ч
                Silverado 1.3 i

Коментар

Проверено. Оригиналната е 0.1 мм. За една дължина е 50 Ома. Точно както писа CarTest™, 100 Ома в двете посоки.
                  Да се еВа в пича, аз поръчах от 0.15 няколко размера нагоре, а даже си викам от много тънко почвам....ама нека има...
                  I want out !!!

Коментар

...на мен защо ми се струва , че жичката е от край до край, т.е., тръгва горе от единият извод , минава отдолу на една пластмаса като конзолка , която дава ширината , по която вървят двете успоредни жици( без да се прекъсват) и отива в другият горен извод...
                    I want out !!!

Коментар

...на мен защо ми се струва , че жичката е от край до край, т.е., тръгва горе от единият извод , минава отдолу на една пластмаса като конзолка , която дава ширината , по която вървят двете успоредни жици( без да се прекъсват) и отива в другият горен извод...
                      Toчно така. Единия край на реотана е на маса. Другия отива до долу, връща се горе и от там в уреда. За това бях написал 50 Ома в едната посока. Общо=100 Ома.
                      Има трета жичка-медна за резервата.Контакта е долу директно на пръчката по средата, която е на маса.
                      Вальо. О888 557Ч7Ч
                      Silverado 1.3 i

Коментар

Toчно така. Единия край на реотана е на маса. Другия отива до долу, връща се горе и от там в уреда. За това бях написал 50 Ома в едната посока. Общо=100 Ома.
                        Има трета жичка-медна за резервата.Контакта е долу директно на пръчката по средата, която е на маса.
                        еее....датс факин' райт, колега, значи без да искам съм го разбрал...
                        I want out !!!

Коментар

Най-накрая се сдобих и с пропоръчаният от колегата drukman размер - кантал 0.10мм и с помощта на един по-спокоен от мен приятел успяхме да запоим и сглобим проклетата сонда, която още доста преди да разбера за какво иде реч беше попднала при едни доста злочестиви "майстори". Тааа...слава Богу, проработи, а диколко вярно ще рабти ще ви информирам.... Оказа се , че имам над 1/2 резервоар с гориво, а аз мислех , че е бая по малко..., явно съм се презапасявал, което пък не е зле...
                          Прикачени файлове
                          I want out !!!

Коментар

От: До: Има ли допълнителен резервоар G 300GD?

Сондата по някакъв начин работи, обаче колко вЕрно показва още никой незнае и стрелката много играе с доста голЕми отклонения, така ли е на всички младежи 460?
                            I want out !!!

Коментар

Не играе. Възможностите са две. Или не сте прекарали кантала добре през четките на поплавъка, или сондата не е с оригиналната капачка от долу и и се клати нивото прекалено.

ПП имаш ли още от тоя кантал. Купих си резервен резервоар заради сондата, а тя се оказа скъсана. Иначе нищо и няма.
                              Вальо. О888 557Ч7Ч
                              Silverado 1.3 i

Коментар

Не играе. Възможностите са две. Или не сте прекарали кантала добре през четките на поплавъка, или сондата не е с оригиналната капачка от долу и и се клати нивото прекалено.

ПП имаш ли още от тоя кантал. Купих си резервен резервоар заради сондата, а тя се оказа скъсана. Иначе нищо и няма.
                                Канталче има достатъчно, пиши как да ти изпратя!
                                I want out !!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X