здравеите проблема ми е следният смених гарнитура на главата на мерцедес 124 200е 102мотор и след сглобяването и зацепването двигателя адски тресе и трудно пали нито пък може да се изфорсира нормално,мислех се че съм го зацепил грешно но сичко е ок белезите на коляновия вал на разпределителния вал и на палеца на делкота съвпадат просто зацепването е ок.Делкото несъм го свалял нито пипал просто незнам откъде е проблема ,а и още нещо като го запалих от главата се чува адско силно виене като на разбит лагер
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
проблем със мерцедес 102 мотор
Свий
Темата е затворена.
X
X
-
До: проблем със мерцедес 102 мотор
Ми както го обясняваш като от зацепването е, НЕ твърдя със 100%, но бих го проверил отново по старовремския начин - 1 цил. на ГМТ, клапаните на компресия, палеца на 1ви цил... абе знаеш какво. Оттам виж кабелите на свещите да не са разменени, откачени датчици.....Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related
-
виж туhttp://automn.ru/mercedes-w124/merce....m_id2-.htmlк и това http://automn.ru/mercedes-w124/merce..._id2-1143.html
Коментар
-
Здравейте отново, проблема ми се реши явно като сам свалял кабелите на четварти цилиндър сам прекъснал кабела и не дава никакав ток на свеща та въпроса ми е каде в софия мога да закупя само един кабел понеже другите са ми като нови и няма смисъл да купувам цял комплект.0 8 76 36 8 542
Коментар
-
Първоначално публикуван от metalgiar Преглед на мнениеЗдравейте отново, проблема ми се реши явно като сам свалял кабелите на четварти цилиндър сам прекъснал кабела и не дава никакав ток на свеща та въпроса ми е каде в софия мога да закупя само един кабел понеже другите са ми като нови и няма смисъл да купувам цял комплект.I want out !!!
Коментар
-
след смяна на кабели, свещи дистрибуторни капачки и прочее проблема се оказа че не затваря изпускателен клапан на трети цилиндър.според вас може ли дасе е прецакал хидравличен повдигач или маистора дето му дадох главата дая шлайфа и припасва да е объркал нещо?казаха ми така дая покарам малко и хидравличния оптегач може дасе оправи , как мислите?0 8 76 36 8 542
Коментар
-
Първоначално публикуван от metalgiar Преглед на мнениеслед смяна на кабели, свещи дистрибуторни капачки и прочее проблема се оказа че не затваря изпускателен клапан на трети цилиндър.според вас може ли дасе е прецакал хидравличен повдигач или маистора дето му дадох главата дая шлайфа и припасва да е объркал нещо?казаха ми така дая покарам малко и хидравличния оптегач може дасе оправи , как мислите?
Нещо хептен му изпуснах края-уж беше кабел,сега клапан не затварял...или си правиш бъзик тук само?Виждал съм ги такЪви в Мерцедес-форума,а и къде ли не...дано да греша,де...!Ако греша-не чакай нещо да се оправи от само себе си-само ще го прецакаш повече!много автомати-слаби резултати!
Коментар
-
здравеи .несъм влезнал да се бъзикам, а ми е дошло до гуша.първият път реших че е кабел понеже маистора се обади и каза че са кабели понеже ги е мерил с осцилосскоп ,аз се зарадвах зех нови кабели и греда, после ми се обади пак че проблема е бил със бобината , съответно нова бобина и пак греда ,сега най накрая ми каза че е отворен клапан,а и между другото и със свещите беше същата история0 8 76 36 8 542
Коментар
-
Първоначално публикуван от metalgiar Преглед на мнениездравеи .несъм влезнал да се бъзикам, а ми е дошло до гуша.първият път реших че е кабел понеже маистора се обади и каза че са кабели понеже ги е мерил с осцилосскоп ,аз се зарадвах зех нови кабели и греда, после ми се обади пак че проблема е бил със бобината , съответно нова бобина и пак греда ,сега най накрая ми каза че е отворен клапан,а и между другото и със свещите беше същата историяНе разбрах като как е разбрал кой точно клапан,на кой точно цилиндър не отварял,и защо не е отстранил проблема,ако го е диагностицирал?!Отиди в сервиза на Петко на ул."Братя Миладинови" и "Стамболийски".Най-добър е Генади-сервиза му е в края на "Ботевградско шосе",но е скъпчия...не,колкото в Балканстар,но все пак...
Последно редактирано от mbenz; 10-11-09, 19:55.много автомати-слаби резултати!
Коментар
-
Пробвай го с мноооого тьнко масло / марвьл мистьри ойл примерно / и ако не отпусне го карай при Генади,Петко можеш да го пропуснеш.
С тоя трик сьм отпускал клапан на Атомик 4,не е Мерцедес,но клапан си е кпалан,няма какво по-кофти да стане.Ако е клапан деTOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
Коментар
-
Така... значи опряхме до клапан. Добре.
Първо за протокола, незатварящ клапан се диагностицира (сравнително) лесно без сваляне на главата.
Второ, за да не затваря клапана хидравличния компенсатор (АКА повдигач) трябва да е блокирал на разпънато/отворено положение и не се сещам кое масло точно ще го оправи, оправията му е замяна с нов; което не е мозъчна хирургия нито много скъпо. Също така е сравнително лесно да се провери и докаже блокирал повдигач.
Или трето - имаме механично повреден водач на клапана или криво стебло на клапана за което също не се сещам кое масло ще помогне. Това също е сравнително лесно да се провери, но за отстраняването на проблема е нужно сваляне на глава.
Така че дерзайте и не се пУашете.
Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related
Коментар
-
Да де Митко ... ама ...никой не си чете дебелите книжки!
В началото ... нещо виело ....
Нали се сещаш, че никой не си е направил труда да изпразни компенсаторите ...
ако бяха го направили нямаше да има "блокирал" ... което пак не е сигурно.
Никой не е мерил копресия!
И никой не знае какво става с обтегача на веригата ...
После .... виело.....Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "
Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."
Коментар
-
Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнениено клапан си е кпалан,няма какво по-кофти да стане.Ако е клапан де
Звуци по нета,тропа,лопа,фучи...........с тьнко масло най-лошото което може да се случи е да се прочисти мотора,тук бутилка струва около 4 $и е достатьчна за поне 4 мотора.От това по-лесно и евтино аз не се сещам.
TOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
Коментар
-
Здравеите, искам да попитам дали някой може да ми услужи със скоба за сваляне на клапани, трябва ми да сваля пружината на 102 мотор.естествено ще оставя депозит за скобата все пак не ме познавате и не става така на доверие, а и човека да е от софия0 8 76 36 8 542
Коментар
-
Извинявам се, че се намесвам, ама ти сам ли си го правиш или майстор, и ако е майстор няма ли си инструменти. Ако ти се занимаваш става друго.Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Вальо. О888 557Ч7Ч
Silverado 1.3 i
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар