Здравейте , искам да споделя опит който придобих относно скрити течове и загуба на антифриз . Имам мерцедес GLK -Class (X204) 2009 г.Колата е на 290 000 км , купена в Германия където всъщност живея по настоящем . През месец юли бях планирал да пътувам за България ,но ден два преди да тръгна получих на дисплея съобщение, че трябва да долея антифриз. Понеже през февруари колата беше в сервиз ,където смениха водна помпа и маслен охладител , първото нещо което направих беше да отида до сервиза , за да проверерят дали не тече от сменените части. Присъствах на огледа и наистина видях че няма течове не само от сменените части ,но и от никъде другаде. Решиха че след като се върна, ще продължим с търсенето . И така тртъгнах на път . Без подробности , само ще споделя че до България по път съм долял 4 литра антифриз. Какво ли не видях . Един път като отворех капачката на разширителния съд , антифрза се връщаше обратно до максимума. Друг път стоеше на минимума , трети път при престой от няколко часа нивото спадаше. Трябва да кажа обаче,че през цялото време колата държеше стабилно нормална работна температура. Стрелката не мръдна просто ! В България сменихме корпуса гнездото (бях си купил оригинален от мерцедес за всеки случай )на горивния филтър,там по принцип е слабо място и може да видите на снимките на какво прилича пластмасата. Беше на бързо и нямаше време за подробен оглед на останалите места . След смяната положението не се промени много ,но поне забелязах че при престой не губи вече антифриз , а само в движение. Прибрах се обратно , но този път доливах по малко около 2,5 литра. Закарах колата отново на сервиз и от там ми казаха че е ЕГР кулера,но трябваше да чакам около месец за да го сменят . Реших да действам сам . Поръчах всичко необходимо . Направих тест с устройство за налягане и се установи че наистина капе от охладителя. На видеото може да се видят малки капки. Хванах се и една събота смених каквото трябва. Да допълня че при каране на къси разстояния почти нямаше течове , при каране на дълги разстояния осезателно нивото на натифриза намаляваше.И така на следващия ден установих че теча го няма вече . Сутринта нивото си беше същото както го бях оставил т.е.на максимума. През цялото време ми беше трудно да си обясня как и от къде се губи толкова много антифриз , но явно охладителя е имал микро пукнатина и само при опеделено налягане е изтичал антифриз.При търсенето на проблема установих че , двигателното масло е чисто , капачката на отвора за наливане на масло няма кондез, антифриза бистър , няма мехурчета въздух във разширителния съд , не излиза пушек ,пара от ауспуха, миризмата от изходящите газове е като при каране на къси разстояния, малко по тежка , а не точно като на колите
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Скрит теч и загуба на антифриз - открит след дълго търсене !
Свий
X
-
Не ти е мръднала стрелката за температурата защото на всички коли след 2000г таблата са манипулирани в завода за да не се шашка електората.Голф VI,дизел закачена на живи данни,още на 75гр на водата по диагностика,на таблото показваше 90гр,при 105гр по диагностика на табло си беше още на 90гр.И те така.ML W 164cdi
-
Първоначално публикуван от Даниел Цветков Преглед на мнениеНе ти е мръднала стрелката за температурата защото на всички коли след 2000г таблата са манипулирани в завода за да не се шашка електората.Голф VI,дизел закачена на живи данни,още на 75гр на водата по диагностика,на таблото показваше 90гр,при 105гр по диагностика на табло си беше още на 90гр.И те така.Той който трябва го е сметнал на какви температури и как да работи. Ама тука нали все специалисти и все "подобряват".
Ford Maverick II 2.3 XLT
Ford Mondeo MK5
Коментар
-
На Ренегата има панел за температурата, но е абсолютно безсмислен! Отчита през един(!) градус само първата половина от скалата което е 50-70 градуса, след което замръзва и си стои винаги по средата. Добре, че има отделни данни за температура на мотора и там нещата са точни, но този дисплей на главното табло е само за красота - кому е полезна информацията за температурния диапазон 50-70 градуса на мотора?
Honda XL600LM, 1987
Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
Jeep Renegade Trailhawk, 2.0 Multijet 2, 2016
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 3 потребители онлайн. 1 потребители и 2 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар