Здравейте , искам да споделя опит който придобих относно скрити течове и загуба на антифриз . Имам мерцедес GLK -Class (X204) 2009 г.Колата е на 290 000 км , купена в Германия където всъщност живея по настоящем . През месец юли бях планирал да пътувам за България ,но ден два преди да тръгна получих на дисплея съобщение, че трябва да долея антифриз. Понеже през февруари колата беше в сервиз ,където смениха водна помпа и маслен охладител , първото нещо което направих беше да отида до сервиза , за да проверерят дали не тече от сменените части. Присъствах на огледа и наистина видях че няма течове не само от сменените части ,но и от никъде другаде. Решиха че след като се върна, ще продължим с търсенето . И така тртъгнах на път . Без подробности , само ще споделя че до България по път съм долял 4 литра антифриз. Какво ли не видях . Един път като отворех капачката на разширителния съд , антифрза се връщаше обратно до максимума. Друг път стоеше на минимума , трети път при престой от няколко часа нивото спадаше. Трябва да кажа обаче,че през цялото време колата държеше стабилно нормална работна температура. Стрелката не мръдна просто ! В България сменихме корпуса гнездото (бях си купил оригинален от мерцедес за всеки случай )на горивния филтър,там по принцип е слабо място и може да видите на снимките на какво прилича пластмасата. Беше на бързо и нямаше време за подробен оглед на останалите места . След смяната положението не се промени много ,но поне забелязах че при престой не губи вече антифриз , а само в движение. Прибрах се обратно , но този път доливах по малко около 2,5 литра. Закарах колата отново на сервиз и от там ми казаха че е ЕГР кулера,но трябваше да чакам около месец за да го сменят . Реших да действам сам . Поръчах всичко необходимо . Направих тест с устройство за налягане и се установи че наистина капе от охладителя. На видеото може да се видят малки капки. Хванах се и една събота смених каквото трябва. Да допълня че при каране на къси разстояния почти нямаше течове , при каране на дълги разстояния осезателно нивото на натифриза намаляваше.И така на следващия ден установих че теча го няма вече . Сутринта нивото си беше същото както го бях оставил т.е.на максимума. През цялото време ми беше трудно да си обясня как и от къде се губи толкова много антифриз , но явно охладителя е имал микро пукнатина и само при опеделено налягане е изтичал антифриз.При търсенето на проблема установих че , двигателното масло е чисто , капачката на отвора за наливане на масло няма кондез, антифриза бистър , няма мехурчета въздух във разширителния съд , не излиза пушек ,пара от ауспуха, миризмата от изходящите газове е като при каране на къси разстояния, малко по тежка , а не точно като на колите
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Скрит теч и загуба на антифриз - открит след дълго търсене !
Свий
X
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.