Обява

Свий
Няма добавени обяви.

2 въпроса за познавачи на Г

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• 2 въпроса за познавачи на Г

Колеги , моля дайте мнения за следните проблеми с Г 300ГД 460:

1. При по-продължително каране на бавни при по-сериозни баири бавно , но сигурно темперетурата на антифриза се покачва и отива след последната бяла черта преди червения сектор. Аз естествено не смея да си правя експерименти и да оставя да стигне до червеното, но е стигало малко преди него.
    Като информация ще ви кажа , че съм сложил чисто нов оригинален термостат, че радиатора е промит и антифриза е нов, и че при нормално каране на бързи , дори и при дълги баири или на място, температурата си стои малко под или на средата на уреда.

2.Другият проблем, който естествено няма връзка с първия е , че при престой на джипа в изгасено състояние под наклон с муцуната на горе , явно горивната система взима въздух и след продължително помпане успява да запали, а ако имам вазможност да го обърна надолу след такъв случай помпането е еднократно и паленето е моментално. Във всички останали случаи джипа пали перфектно.
    Прегледани са маркучите около помпата и са сменени тези, които изглеждат овехтяли, сменен е и горивният филтър /фин и груб/.

...е, очаквам компетентни мнения на опитни колеги !!!
    I want out !!!

До: 2 въпроса за познавачи на Г

По 1. щом колата грее като работи в обороти, значи перката за принудително охлаждане не се върти с достатъчни обороти! Това значи че вискосъединителя на перката не работи и не предва оборотите на двигателя към нея! Същия ефект, но в по малка степен може да се получава ако въздуховодите между радиатора и перката ги няма!

По 2. подмени всички маркучи през които минава гориво в колата, както и двете клапанчета на подкачващата помпа!
    Път е мястото, през което възнамерявам да премина!
    0884837709
    0878383528

Коментар

Първоначално публикуван от ves1 Преглед на мнение
      По 1. щом колата грее като работи в обороти, значи перката за принудително охлаждане не се върти с достатъчни обороти! Това значи че вискосъединителя на перката не работи и не предва оборотите на двигателя към нея! Същия ефект, но в по малка степен може да се получава ако въздуховодите между радиатора и перката ги няма!

По 2. подмени всички маркучи през които минава гориво в колата, както и двете клапанчета на подкачващата помпа!
      Не помня точно,но мисля,че този двигател нямаще виско.А е постоянно зацепена перката.

Коментар

300Д 5 цилиндровия с сигурност е с виско а по новите също!
        Път е мястото, през което възнамерявам да премина!
        0884837709
        0878383528

Коментар

Първоначално публикуван от ves1 Преглед на мнение
          +1
          ..както и ръчната подкачваща помпа с 2 447 010 038-разликата в действието с оригиналната е огромна.
          клапанчетата 2 447 010 011 са ок.2,50лв(2 клап.,2 пружинки,2 медни дихтунги),ако си със стария тип 2 447 010 044(2 клап.дисковидни+2 зелени 0-пръстена нов материал/зелени)-19лв...Тествай помпата като подадеш сгъстен въздух през изходния нипел-2 бара минимум,крачна помпа с авт.вентил върши работа-преди да монтираш...ако има течове,зачисти вътрешностите старателно и пробвай пак... тече ли през буталната част-ремонт/смяна,разбира се..При напълно херметична система няма да имаш връщано гориво и след месеци седене.При желание можеш да тестваш и налягането при своб. и ускорен св.ход,засмукването и макс. налягане на горивоподаването.А и пружината на байпасния клапан се е уморила след толкова години...е, няма връзка с теча,де. Успех.

Коментар

имам същото G, а и подобен проблем като твоя с горивото.Един месец ме спука от ядове.Майстори много проби сто.Нов инжектор,нови клапанчета и пружина,нови филтри и проблема все стария.Виж сондата от резервоара ако не е подменяна обикновенно там тръбичките загниват защото се задържа кал а и никога не е почиствано.При мен изходящата тръбичка беше загнила и една съвсем малка дупчица по малка и от кърфица ми тровеше живота докато я открия.Като постои колата без да работи двигателя горивото пада и палене "Ъ".Набутах маркуча по на вътре една скоба и край.Виското като завъртиш перката трябва да има съпротивление ако не е здало багажа.Нямам вяра на търговците,не е гаранция че не са ти продали термостат оригинален от турция и старият ти да се окаже по читав.Лично съм го изпитал два пъти.Покарай и без термостат ако пак загрява търси причинита в радиатора или виското то май друго не остана.Успех

Коментар

При по-дълги тежки баири, на първа бавна в максимални обороти е съвсем нормално да позагрее.
              Сега друг е въпроса, какво разбораш под тежки баири?!
              Аз разбирам точно това - 5-10 минути каране на 1-ва бавна в максимални обороти, с два зацепени блокажа и много тежък баир!

Коментар

Колега ,и Аз имах сьщите проблеми оказа се ,че нямам вьзвратен клапан за горивото след като си сложих се оправи. По втория проблем с загряването се оказа че силикона на перката е свьршил купих нов но явно ,че и тои е бил менте и не работи сега си тьрся нов.

Коментар

Първоначално публикуван от nasko76 Преглед на мнение
                  Колега ,и Аз имах сьщите проблеми оказа се ,че нямам вьзвратен клапан за горивото след като си сложих се оправи. По втория проблем с загряването се оказа че силикона на перката е свьршил купих нов но явно ,че и тои е бил менте и не работи сега си тьрся нов.
                  Колега, би ли ми казал къде се намира този възвратен клапан?
                  I want out !!!

Коментар

Първоначално публикуван от yankof Преглед на мнение
                    Колега, би ли ми казал къде се намира този възвратен клапан?
                    Не знам дали Г-то го има заводски,но дори и да няма ,купуваш си един от магазините за авточасти и си решаваш проблема.Струва 7-8 лв.Универсален е така ,че няма значение за бензин или дизел.
                    Гледай при монтажа да го сложиш правилно ,защото пропуска само в едната посока
                    Късмет
                    RAV 4
                    F650GS

Коментар

http://www.ms-motor-service.com/ximages/pg_pi_0033_en_web.pdf
                      Няма фабрично.Но "некои съображения":Клапанът може да ти реши проблема с изтичането на горивото,но например ако имаш нехерметичност на нипела на входа и смуче въздух по време на смукателния/нагнетателен такт,какво става-въздухът влиза в камерата със засмукваното гориво и после хоп-през изходящото клапанче в нагнетателната част и после към филтъра..ама с въздух-т.е. качеството на подаване на гориво пада и оттам буталото трябва да извършва по-голям ход..при това не е задължително да има видим теч на нафта около нипела...Същото нещо се отнася и за остарели/нацепени уплътнения на ръчната подк.помпичка с врътка-свързана е само със смукателната част на помпата(м/у двете фабрични клапанчета).Така че инсталирането на този допълнителен еднопътен клапан само би маскирало евентуален проблем-горивото няма да се стича обратно към резервоара(потребителят щастлив),защото ще бъде спряно от новомонтирания клапан,но качеството на горивоподаването няма да се знае какво е.Може би и затова го няма фабрично.Че ако монтираме подобно клапанче преди горивния филтър на пежо или форд например-голяма утеха ли е,че не връща гориво в резервоара,но при работа подк.помпа в ГНП смуче и въздух?
                      А "оригиналната "конфигурация не оставя много-много място за гадаене..при изрядна помпа няма нужда от такова допълнително клапанче...и сте донейде по-спокоен.
                      Скромният ми съвет е да инспектирате подкачващата помпа..маркучи..тръбички,както са посочили колегите...(и да замерите стойностите на подаване на гориво при желание).

Коментар

Първоначално публикуван от Torque Преглед на мнение
                        http://www.ms-motor-service.com/ximages/pg_pi_0033_en_web.pdf
                        Няма фабрично.Но "некои съображения":Клапанът може да ти реши проблема с изтичането на горивото,но например ако имаш нехерметичност на нипела на входа и смуче въздух по време на смукателния/нагнетателен такт,какво става-въздухът влиза в камерата със засмукваното гориво и после хоп-през изходящото клапанче в нагнетателната част и после към филтъра..ама с въздух-т.е. качеството на подаване на гориво пада и оттам буталото трябва да извършва по-голям ход..при това не е задължително да има видим теч на нафта около нипела...Същото нещо се отнася и за остарели/нацепени уплътнения на ръчната подк.помпичка с врътка-свързана е само със смукателната част на помпата(м/у двете фабрични клапанчета).Така че инсталирането на този допълнителен еднопътен клапан само би маскирало евентуален проблем-горивото няма да се стича обратно към резервоара(потребителят щастлив),защото ще бъде спряно от новомонтирания клапан,но качеството на горивоподаването няма да се знае какво е.Може би и затова го няма фабрично.Че ако монтираме подобно клапанче преди горивния филтър на пежо или форд например-голяма утеха ли е,че не връща гориво в резервоара,но при работа подк.помпа в ГНП смуче и въздух?
                        А "оригиналната "конфигурация не оставя много-много място за гадаене..при изрядна помпа няма нужда от такова допълнително клапанче...и сте донейде по-спокоен.
                        Скромният ми съвет е да инспектирате подкачващата помпа..маркучи..тръбички,както са посочили колегите...(и да замерите стойностите на подаване на гориво при желание).
                        Благодаря за съвета колега! Ръчната подк. помпчка съм я сменил с тези новите на BOSCH (не се отвива, само се натиска и сама се връща),маркучите също (без тези прозрачните - изглеждат ОК). Би ли ме насочил към добър майстор, защото аз не бих могъл да направя измерване а стойностите на подаване на гориво...и ако има още нещо засяна.
                        I want out !!!

Коментар

http://web.archive.org/web/200505191...615/07-145.pdf
                          Tук стойностите и начинът на мерене...всеки читав сервиз за дизелово оборудване би трябвало да може да го стори.
                          Така при здрава подк.помпа,здрави маркучи/тръбички и изправен байпасен клапан(стр.3-ако е от старият тип,разглоби го и прегледай пружината и сачмата) ще се радваш на :
                          -подаване на гориво при изискваното налягане(помпените елементи ще бъдат оптим.пълнени при всички режими на работа и температура/вискозитет на нафтицата+намаляване вероятността от кавитация..) и по-малък износ на помпите..
                          -забравяш за досадата "връщане на гориво в резервоара"
                          .
                          А преди това можеш да провериш подкачващата помпа с крачната помпа за гуми(или компресор) за херметичност на клапанчетата или дали тече през буталната част-ще усетиш и колко по-лесно е да натискаш ролковия тласкач при подадено налягане.
                          Байпасният клапан след години започва да отваря на по-ниско налягане(добавете подложка за достигане на мин.стойности..),или смяна.
                          П.С.ако се кара достатъчно дълго без термостат,в един момент ще започне да прегрява.Измери стойностите на съпротивление на температурния датчик при 80 и нагоре градуса...80*C-прибл.65Ohm...90-50Ohm...100C-38Ohm...(+/-5 Ома)
                          Сменете и капачката-много важен и често пренебрегван детайл.Концентрацията на антифриза...посоката на термостата-ако ги е сменял някой друг,де...Че вчера попаднах във форум на "прегрява...майсторите сложиха концентрат ...било по-добре"и т.н.
                          Успех!

Коментар

Много благодаря за подробната информация, при първа възможност ще сезанимая с проблема!
                            I want out !!!

Коментар

Първоначално публикуван от yankof Преглед на мнение
                              ....Би ли ме насочил към добър майстор, защото аз .....
                              Пиши от къде си, по-лесно ще стане насочването към майстора. Най-добре в профила. Не боли.
                              Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                              Вальо. О888 557Ч7Ч
                              Silverado 1.3 i

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X