Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна на пружини

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Смяна на пружини

Здравейте колеги - имам 460 и са му омекнали пружините - дайте съвет как да ги сваля защото искам да сваля предните и тогава да реша точно какви да купувам. Имам крик , стойки скоби ама не знам как най-лесно се свалят. Ще съм благодарен за помощ по въпроса!

До: Смяна на пружини

Вдигаш на крик и слагаш стойки под рамата; махаш колелата; поставяш крик под моста и леко вдигаш; развиваш болтовете на предните амове от горе и ги махаш (болтовете); отпускаш крика под моста докато пружините се разгънат максимално като внимаваш да не се опънат прекалено много спирачните маркучи; махаш пружините. Време за изпълнение - 30 мин, не повече от 2 бири .
    Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
    http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
    http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

Скоби не му ли трябват?
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Не, или поне на мене не ми трябваха за да сваля старите, а и той казва че са омекнали. Виж, за новите може и да му потрябват ако са с някакъв лифт.

Коментар

Мерси за информацията - до края на седмицата ще опитам да намера време да го измия и да се пробвам - па ще кажа на мене колко време ще ми отнеме - и колко бири а кормилната щанга може ли да не се сваля?

Коментар

За скоби няма място, Бенц. Системата на колегата е добра. Ако пружините са слегнали то и амовете са кенц. Сменяй заедно.
            Какви пружини си купил. Ако не си, внимавай, че има яко набутване. Комплекта е от 350 до 1900лв.
            Ако сложиш на стойки и после вдигаш само на едното колело докато започне да повдига цялата кола и омотаеш пружината с тесен колан от всички страни, може да не развиваш амовете. По трудно е да смачкаш новите пружини.
            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
            Вальо. О888 557Ч7Ч
            Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от vesko111 Преглед на мнение
              а кормилната щанга може ли да не се сваля?
              Да, не е нужно да се разкача.
              За скоби няма място, Бенц. Системата на колегата е добра. Ако пружините са слегнали то и амовете са кенц. Сменяй заедно.
              Абе място има ама и малко с чалъм трябва, че не е много широко. Аз единия комплект нови предни пружини ги сложих без скоби, само с малко зор, но когато взех червените армейски, е тогава вече немаше вариант, само скоби помогнаха.

Коментар

Първоначално публикуван от митко Преглед на мнение
                .... но когато взех червените армейски, е тогава вече немаше вариант, само скоби помогнаха.
                Аз смачках новите на повдигача и ги вързах с колан от тия тесните. Даже амовете не съм махал.

Та от къде ги взе армейските, казваш? Колко?
                Вальо. О888 557Ч7Ч
                Silverado 1.3 i

Коментар

Здравейте - аз снощи опитах без да свалям амортисьори ама не стана - отцепиха се пружините на 2-3 сантиметра и не беше възможно да ги измъкна - а скобите са ми големи . Утре ще пробвам да откача амортисьорите па ще пиша какво съм направил.А за нови пружини още не знам от къде - чух за нови на Раковска за 80 лв бройката ама не съм ги видял. За тунингови се гласа ама не трябва да са много скъпи че имам и други неща за правене. Ако знаете нещо за тунингови - къде и колко - и дали има смисъл - ще ми помогнете много!

Коментар

Без да махаш амовате - само вързани или със скоби, иначе не става. Вързани здраво на смачкано положение.
                    Снимай първо с метъра да се види разликата. Не си махай старите пружини преди да си купил нови.
                    Звънни, че нямаш лични.
                    Вальо. О888 557Ч7Ч
                    Silverado 1.3 i

Коментар

Благодарение на Вальо и аз се здобих със задни пружини SUPLECH. Днес смених задните пружини, по метода на колегата стана много бързо ,само няколко тесни коланчета и дърводелска преса ми отне 2часа за смяната

Коментар

Първоначално публикуван от stoil_69 Преглед на мнение
                        Благодарение на Вальо и аз се здобих със задни пружини SUPLECH. Днес смених задните пружини, по метода на колегата стана много бързо ,само няколко тесни коланчета и дърводелска преса ми отне 2часа за смяната
                        колега а цената каквае че и наште са поомекнали и сигорно ште ги сменяме
                        Ако няма каде да отидеш , ела на себеси

Коментар

гадове,на първо питане х 100лв./бр като ги поръчах казаха х 120лв.

Коментар

за оригинални ни искаха по 280 евро
                            Ако няма каде да отидеш , ела на себеси

Коментар

виж за оригинални в www.ebay.de избор богат

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X