Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мотор 220 CDI на G 460?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Мотор 220 CDI на G 460?

Наясно съм какво е въртящ момент при дизел и бензин! Нещо не ми се спори...моя стана добре и върви! Мотора ми по книга беше 285 коня и не се слага на ръчка .....но! А въртящият му момент...сами си го сверете! Кви дизели кви печки!
    driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Преди да си купя сегашния джип много бях загледал Г300Д,но след като го покарах мнението ми е че това нещо ти мре в ръцете, та напълно разбирам колегата в желанието да засили Г-то.Успех с проекта ако го захванеш
      Борис 0888 999 едно едно9
      PATROL Y260 RB30S

Коментар

Електрониката си е нож с две остриета.

Старата концепция е с дублиране. Примерно един датчик за температура за таблото, един за компютъра, един за климатика и т.н.

Новата - един за всичко. Чете се само от едно място и след това по CAN, LIN или друга комуникация данните стигат до всички, които имат нужда от тях.
        Това от своя страна позволява отделните блокове на системата да са в различни хардуерни модули и да си лафят по CAN.
        Примерно е много модерно имобилайзерът да е в таблото. ECU-то пита таблото, таблото казва, че има ключ, разпознал го е и да пали. Ако таблото го няма - не пали.
        Ако му залипсва някой датчик ще започне да мрънка, предполагам има датчици, за които много ще мрънка. Може да започне разни изцепки с аварийни режими и подобни простотии.
        От друга страна CAN-а е плюс - само две жици са. Закача се правилния емулатор и забравя за имобилайзери, табла и т.н.
        Трябва да се намери някой, който им разбира, разполага със съответните софтуери и емулатори за да излъже компютъра. Ако знае какво прави за нула време ще излъже компютъра.
        След това остава да се навържат правилно жиците на компютъра и да се осигурят нужните датчици.

Иначе и аз мисля, че 2.7 CDI със 6 степенна ръчна кутия ще лепне на Г-то чудно. Има въртящ момент в изобилие и то от 1600 до 2800 оборота. Отделно 170 магарета.
        Трябва да видя дали мога да намеря схеми на ел инсталацията на CDI, да видим що за датчици има и колко ще трябва да се лъже.
        Аз не вярвам в чудеса!
        Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
          От друга страна CAN-а е плюс - само две жици са. Закача се правилния емулатор и забравя за имобилайзери, табла и т.н.
          Моя е направен така....
          driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Първоначално публикуван от Гробаря Преглед на мнение
            Моя е направен така....
            Това е правилният път. Иначе някой трябва да направи нов компютър за двигателя.
            Предполагам, че няма градниозни разлики между доработките за да тръгне CDI и твоя мотор.
            Дори при теб би трябвало да е една идея по-сложно заради управлението на запалването.
            Аз не вярвам в чудеса!
            Разчитам на тях!

Коментар

Не е 2.2 CDI , а ОМ613 , т.е. 320CDI:

Трябва да ги има тия компютри вече някъде. В интернет намирам няколко теми на хора с такива компове , но нито производител, нито цена. Едно такова би решило хиляди проблеми:

Сега намирам , че се казва : "Adaptronic system"

А под клипа е написано:
              Ready to be fitted in a Mercedes (Puch) G-class (W460, W461 or W462) or other models (W123, W124, W126 etc)
              Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
              Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
              Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

Първоначално публикуван от Faca Преглед на мнение
                Не е 2.2 CDI , а ОМ613 , т.е. 320CDI:

Трябва да ги има тия компютри вече някъде. В интернет намирам няколко теми на хора с такива компове , но нито производител, нито цена. Едно такова би решило хиляди проблеми:
                Сега намирам , че се казва : "Adaptronic system"
                А под клипа е написано:
                Златен си!
                Това е австралийски проект. Много подобен е на MegaSquirt, но комерсиален
                Идеята е универсално ECU.
                Ето описание:
                http://www.adaptronic.nl/home/ecu-an...sel-ecu-system
                Аз не вярвам в чудеса!
                Разчитам на тях!

Коментар

Тук има нещо подобно.
                  http://www.dek.bg/main.php?action=tu...=ecu&pid=msfaq

Коментар

Е това си е мегата, но с пипната кутийка
                    Играх си с такъв скоро. Масово ги слагат на бензинови вдигатели. Има възможност да си говори с модул за управление на запалването и т.н.
                    Много културно направен и с добра документация. На сайта има схеми, инстртукции, красота
                    За настройките си иска четене и добро познаване на процесите в двигателя.

Бензиновият двигател много повече прощава на грешки в управлението. И да не се управляват като хората инжекторите няма да е пагубно. Ще го усетиш, ще си оправиш програмата.
                    Представи си ефекта да плюеш нафта с 2-3000 бара в горна мъртва точка срещу буталото, защото не си четеш правилно датчика на коляновия вал.
                    Виждал съм ефект от лошо управлявани дюзи на комън рейл...моторът беше на мармалад.
                    Ако ще е CDI си мисля, че е най-удачно да се запази оригиналния моторен компютър и да се лъже, че всичко, което търси си е на мястото.
                    Аз не вярвам в чудеса!
                    Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Гробаря Преглед на мнение
                      Наясно съм какво е въртящ момент при дизел и бензин! Нещо не ми се спори...моя стана добре и върви! Мотора ми по книга беше 285 коня и не се слага на ръчка .....но! А въртящият му момент...сами си го сверете! Кви дизели кви печки!
                      Гробар,помогни на човека.Обясни му как четири месеца Г-то седя при Къдравия за да излъже всичко и да запали,сподели му и на финала какво ти каза Къдравия за този вид трансплантации и не на последно място му кажи в детайли колко струва цялата заигравка да го излъжете да запали .
                      Поне да е наясно какво го чака.
                      П.П: За незнаещите кой е Къдравия - това е един извънземен ел. техник от Шумен.
                      rusev : Най-обичам заводските решения. В една автомобилна фирма има достатъчно високоплатени умни глави. Единствено в offroad-bulgaria.com има повече и по-подготвени специалисти.
                      0898 51 31 46

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                        Aз ще те провокирам малко: - може ли да имаш Г 300Д (тоест един от най истинските джипове и ДВГ) и да искаш да му сложиш ДВГ, който като го изгасиш някъде насред нищото, няма да си сигурен дали ще запали, щото някаква електроника трябва да му каже да запали!?
                        Мдаа. ако се случи такова нещо, то задължително ще бъде някъде много далече в непрогледна, кална и дъждовна или снежна, но... мразовита нощ. В този случай безотказния 5-так би бил безценен !
                        I want out !!!

Коментар

Ние с гайдите сме по печките...
                          I want out !!!

Коментар

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
                            На Сашо Ковачев Гто е с мотор от Спринтер 313. Става нелошо, но разход от 8/100км не е реален.
                            Що не питаш направо Сашо Ковачев ,за да имаш изходна позиция,какво да правиш?
                            B+

Коментар

Първоначално публикуван от vokel Преглед на мнение
                              Що не питаш направо Сашо Ковачев ,за да имаш изходна позиция,какво да правиш?
                              Моите уважения, но не го познавам , ако някой ме насочи...
                              I want out !!!

Коментар

Първоначално публикуван от yankof Преглед на мнение
                                ... В този случай безотказния 5-так би бил безценен !
                                Понятието джип значи не само високо-проходима машина, а и безотказна. Ако пък откаже, да може в полеви условия да се приведе в движение и да те закара до точка Б. В тоя смисъл, ако монтираш тоя, или друг ДВГ управляван с микропроцесор вече няма да имаш "джип". А пък това, че монтажа няма да е оригинален и някой ще реже сензори, изпълнителни механизми, софтуера и т.н., прави от Г-то нещо с което ще те страх да отидеш и до кафето.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X