Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мотор 220 CDI на G 460?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Мотор 220 CDI на G 460?

Въртят ми се разни дивашки идеи из главата, та...възможна ли е имплантацията на мотор ОМ611 (2.2 CDI - 125 к.с. от купе W202) на Г 460? Какви трудности евентуално се очакват?
    I want out !!!

От: Мотор 220 CDI на G 460?

От това, което съм чел - CDI-то е с компютър и CAN шина.
    Голяма играчка е да се излъже компютъра да не търси останалите модули по CAN-a, най-вече ABS-a.
    Иначе на коне и въртящ момент го докарва, но не знам 2.2 колко ще може да се ползва като моторна спирачка. Г-то не е леко.

Като мотор не е лош, на лека кола върви добре. Има го и на Спринтер. Празен си хапе каишката. Натоварен също върви добре, но гореше като разпран.
    Аз не вярвам в чудеса!
    Разчитам на тях!

Коментар

Предимството е че е лек двигател но с доста електроника.....прави го с 3000 24 вентила 177 кс.има много такива 460ки направени!
      driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Първоначално публикуван от Гробаря Преглед на мнение
        Предимството е че е лек двигател но с доста електроника.....прави го с 3000 24 вентила 177 кс.има много такива 460ки направени!
        Мисля евентуално да бракувам моята великолепна Це-тка, този мотор гори 6.0 на дълго и 7.5 градско и върви като змей. С едно леко чипосване ще може да се достигнат спокойно 150-60 коня и около 350-60 нютона. То ако ще е мотора 177коня, работата е ясна, взима се цяла кола за 3 бона и после на части ...
        I want out !!!

Коментар

Първоначално публикуван от yankof Преглед на мнение
          150-60 коня и около 350-60 нютона.
          ако е така става....

Коментар

Правено е.Естествено с твоята помпа...няма да стане.Имаше и полско клипче в тубата.Набира като лудо ,харчи около 8/100,което е двойно по малко от 606 мотора.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Antek.jpg
Прегледи:1
Размер:236.7 КБ
ID:5587430
            B+

Коментар

...по принцип, има ли кой да подкастри компютъра? ... и ако се получават нещата, ще стане ли с неговите си ръчни 5 скорости?
              I want out !!!

Коментар

Първоначално публикуван от vokel Преглед на мнение
                Правено е.Естествено с твоята помпа...няма да стане.Имаше и полско клипче в тубата.Набира като лудо ,харчи около 8/100,което е двойно по малко от 606 мотора.

[ATTACH=CONFIG]711081[/ATTACH]
                икономията на гориво е една от идеите...!
                I want out !!!

Коментар

http://www.youtube.com/watch?v=ec9G-...ature=youtu.be

http://www.youtube.com/watch?v=KNle1iuuLkA

Повече в полския форум,доработки и експеременти май беше,но нямам в момента линк на разположение.
                  B+

Коментар

Ако БЕХ писАл W12 темата май щеше да е по-интересна?
                    I want out !!!

Коментар

На Сашо Ковачев Гто е с мотор от Спринтер 313. Става нелошо, но разход от 8/100км не е реален.
                      Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Първоначално публикуван от yankof Преглед на мнение
                        Мисля евентуално да бракувам моята великолепна Це-тка, този мотор гори 6.0 на дълго и 7.5 градско и върви като змей. С едно леко чипосване ще може да се достигнат спокойно 150-60 коня и около 350-60 нютона. То ако ще е мотора 177коня, работата е ясна, взима се цяла кола за 3 бона и после на части ...
                        На 13-15л може и да го успокоиш.
                        А и това Ц, което гори под 10/100 е достойно за музея на техничеките постижения на мерцедес.
                        ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Аз на твое място не бих го мислил ,а направо стрелям. При положение , че го имаш донора и ако е с ръчни скорости няма сила която да те спре. Единствено трябва ''шаро да те дърпа за крачола'' и да знаеш почнеш ли го - ще стане. Относно разхода - не го мисли , колкото толкова, но няма да е 8.

Коментар

Бре защо напоследък новите собственици на Гта се интересуват от разхода на гориво...моето гори 25 бензин и до четвърта върти гуми и вдига пушилка.....а на бавните ......не ми се коментира!

Коментар

Първоначално публикуван от Гробаря Преглед на мнение
                              Бре защо напоследък новите собственици на Гта се интересуват от разхода на гориво...моето гори 25 бензин и до четвърта върти гуми и вдига пушилка.....а на бавните ......не ми се коментира!
                              От 5 години и кусур го имам Г-то, колко да съм нов? ... а и за мен такъв раход от 25 си е чисто разхищение!
                              I want out !!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X