Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сатен, плюш... ПУХ!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Сатен, плюш... ПУХ!

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

Сега ако кажеш че и 6-та година не си го сменял.....
    И какъв е точно проблема ако не го смениш. При добре работеща охладителна с-ма проблема е точно никакъв.Най-дълго пребиваваща при мен кола е около 6 години, карах си я с антифриза с който я купих.Перката на вентилатора се включи не повече от 2-3 пъти за целият период.А антифриза си беше бистър като сълза.
    не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Първоначално публикуван от jaxan Преглед на мнение
      И какъв е точно проблема ако не го смениш. При добре работеща охладителна с-ма проблема е точно никакъв.Най-дълго пребиваваща при мен кола е около 6 години, карах си я с антифриза с който я купих.Перката на вентилатора се включи не повече от 2-3 пъти за целият период.А антифриза си беше бистър като сълза.
      Проблема е че антифриза си има живот, бистър или не. Обикновения 2 години, G12+ - 5 години. След това за антикорозионните му качества няма никаква гаранция. Все още не замръзва, но къде папка метал, какво му е Ph-то и къде прави отлагания се вижда чак като запуши нещо или някъде протече. Как действат съставките му срещу образуване на мехурчета около перките на помпата например няма как да видиш, нищо че е бистър. А тия мехурчета си папкат перката бавно но славно. Как смазва уплътненията на водната помпа - пак така.

То и маслото така - карал или не, се сменя. Не само на километри, а което се случи по-бързо - някакви километри или някакъв период от време. Иначе се случват чуденки защо на някой турбото изкарало милион километра, пък на някой друг сдало на 100000, и други подобни "екстри".
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Има истина в това което казваш.Най-вероятно си прав,просто до сега не съм имал такива проблеми и затова не съм сменял.......Ще видим може и да сменя.....Благодаря за отговора.
        не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Проблема е че антифриза си има живот, бистър или не. Обикновения 2 години, G12+ - 5 години...
          За марката, спелувана в темата, производителя казва нЕкои други работи, де

For the most part, vehicles 2002 and later specify a cooling flush every 15 years or 150,000 miles
          ама за конкретния екземпляр песента е друга..

Mercedes 2001 and earlier are every 3 years
          това - според брифовете на производителя.
          И все пак - Мерседес са си бамбашка, така че - не си туряйте таралеж в гащите, и приста в радиатора.

Другото е от лукаваго

Ванка - тук е мястото за " Амин " !!!

Коментар

Първоначално публикуван от edoors Преглед на мнение
            Изборът на антифриз на бензиностанция Петрол:
            -Приста, производство на Приста;
            -Петрол,производство на Приста;
            -Верила, производство на Приста...

Е, купих си Верила, пък да видим....
            Това сигурно защото нямаш приятели продаващи качествен антифриз.

А аз пък ви се чудя след оная тема как въобще купувате баш антифриз от тия. H.E.P.U. или от сорта, G12+ е 10-ина - 15кинта бутилката, концентрат. И е доказано добър.
            COOLANT Tipe D/G12+ концентрат на PRISMA при нас е под 9лв.

Коментар

Посипвам си главата с пепел и се надявам тоз мотор да умре, та да го сменя с V6 или V8 и тогава ще си купя от правилния и правилните хора! Естествено, че пак Крум ще е виновен! Никаква Лукавица за него!
              edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Бе чудя се на времето! Как си карах таратайките с един антифриз и нямаше на пазара друг! И стига да не замръзне не съм имал проблем ни с Ph-to ни с отлагания или каквото там! Не .. това не е заяждане, просто се чудя ние ли се разглезихме или .....?!

P.S. А Крум си е виновен по дифолт според Гената де ...
                Георги Танев (0+)
                Land Rover Discovery 1 300 TDi
                Land Rover Club Bulgaria
                0887 930 238, 0878 797 768

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Танев Преглед на мнение
                  Бе чудя се на времето! Как си карах таратайките с един антифриз и нямаше на пазара друг! И стига да не замръзне не съм имал проблем ни с Ph-to ни с отлагания или каквото там! Не .. това не е заяждане, просто се чудя ние ли се разглезихме или .....?!
                  Подкрепям! До сега беше с някакъв безцветен, вероятно домашен бъркоч. Ако не бях позагрявал, за да изхвърли част от него, щеше да си му е екстра...

Коментар

Първоначално публикуван от edoors Преглед на мнение
                    Подкрепям! До сега беше с някакъв безцветен, вероятно домашен бъркоч. Ако не бях позагрявал, за да изхвърли част от него, щеше да си му е екстра...
                    А ти не подкрепяй така лековато! Бягай да купуваш течност за чистачки!!! Че тя има спешъл качества (лековити) дето пазят перата! А на времето шльокавицата дето сипвах зимно време в казана за чистачките им мамата "разгонваше"
                    Георги Танев (0+)
                    Land Rover Club Bulgaria

Коментар

А на времето шльокавицата дето сипвах зимно време в казана за чистачките
                      Разсипник такъв!!
                      088пет722пет99
                      http://www.hydropompi.com/

Коментар

Деда ми пък имаше едно магаренце, с каручката отвсякъде минаваше, даже антифриз не му сипваше през зимата.

Коментар

Първоначално публикуван от REGULATOR Преглед на мнение
                          Разсипник такъв!!
                          Тогава бях млад и не пиех! Сега няма да повторя
                          Георги Танев (0+)
                          Land Rover Club Bulgaria

Коментар

Първоначално публикуван от artefekt Преглед на мнение
                            Деда ми пък имаше едно магаренце, с каручката отвсякъде минаваше, даже антифриз не му сипваше през зимата.
                            За дедА ти не знам, ама това желязо е произведено преди падането на берлинската стена! G12 ли....

Коментар

Жоре, да ти напомня за едно запушено радиаторче на една самара? На която после сменях и големия радиатор, и термостата, със все тръбичката от помпата до него? И като вземе да се източва антифриз, с него изтичаше и 10% от двигателя, а на мястото оставаше трайно кафяво петно.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                                За марката, спелувана в темата, производителя казва нЕкои други работи, де
                                Аха, а преди да минат тия 150000 мили, пише ли през колко време се проверява? И за колко време средностатистическия американец минава въпросните 150000 мили?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X