Обява

Свий
Няма добавени обяви.

двигателно масло за Г

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: двигателно масло за Г

Здравейте колеги,

Някой ще сподели ли колко масло му гори 300 GD?
    Бая масла смених, уж мотора не е сдухан, не го юркам повече от нормалното, а под 1л./1000 км. не пада?!
    Дали това му е нормалния разход, или.....
    “Който заменя свобода за сигурност, накрая губи и двете”.
    Б.Франклин

Коментар

Първоначално публикуван от митко Преглед на мнение
      ...в момента съм с 10/30 и ми се струва че не е подходящо.
      Ако не е ACEA A3/B3 или А3/B4....а e А1/B1 или А5/B5 ,е съвсем неподходящо -и причината не е,че е 10w-30.

Коментар

Значи оригиналния въпрос не е съвсем актуален, но остава , мотора вече е 300ТД а не 280 бензин.
        Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
        http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
        http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

Първоначално публикуван от haflinger Преглед на мнение
          Здравейте колеги,

Някой ще сподели ли колко масло му гори 300 GD?
          Бая масла смених, уж мотора не е сдухан, не го юркам повече от нормалното, а под 1л./1000 км. не пада?!
          Дали това му е нормалния разход, или.....
          Трябва да се използва двигателно маслос SAE - клас (вискозитет), съобразяваики се със срените температури на атмосверата.
          На модел- 270CDI произведен - 2005г. му дават, естественно взависимост от начина на шофиране, двигателя да изразходва не повече от 0.8л. масло на 1000км. Може да бъде по голям когато автомобилът е нов или при често форсиране и каране на високи обороти.
          Това което обичам да правя или не се харесва на жена ми или е забранено със закон

Коментар

Колеги,бихте ли ми казали при загрял мотор на Г280-бензин-83г.кое е нормалното положение на стрелката на маслото на ниски обороти?Или колко атм.трябва да е налягането замерено с отделен манометър.?
            Благодаря предварително!!!

Коментар

Първоначално публикуван от STEF BMW Преглед на мнение
              Колеги,бихте ли ми казали при загрял мотор на Г280-бензин-83г.кое е нормалното положение на стрелката на маслото на ниски обороти?Или колко атм.трябва да е налягането замерено с отделен манометър.?
              Благодаря предварително!!!
              До 0.7 атм. според производителя е нормално(според мен-не е!)Това е за дизелите,които трябва да се има предвид,че на празен ход оборотите са им по-ниски с около 20%!!!Изхождайки от това налягане за дизелите при бензинов мАтор трябва да е поне 1атм.Ако е надолу трябва да се взимат мерки!И още-датчиците за налягане на по-старите цедеси(до 1995г. със сигурност)са механични и с времето е възможно да си променят показанията-задължително надолу!Оригинален струваше около 80лв.За налягането освен всичко друго е от значение и състоянието на масления филтър,типа на маслото,маслената помпа...
              много автомати-слаби резултати!

Коментар

И до 0.5 е нормално.Като ти светне лампата вече не е.Това пише по дебелите книги поне.

Под 1 можеш да го караш с години преди да се наложи отваряне на мотора.Знам,че очите ти са все там ма няма се плашиш,карай смело,като/ако светне имаш проблем,преди това НЕ.
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Айде така и така сме пак на темата, която отворих преди години и за друг автомобил; та я кажете: какво масло за 300ГЕ - двигател 103 987, скорости 722 321 и раздатка ...?

Коментар

М103 мотор бих го карал с 0/40 или 5/40.

Масло на 722.3 или четворка автомат.

Castrol Dexron-III/Mercon ATF F-30341
                    Castrol Transmax M-22257 / 22096
                    Chevron ATF Dexron III F-30108 / 30159
                    Citgo Multi-Purpose ATF D-21571
                    Exxon Superflo ATF Dexron-III F-30111
                    Havoline ATF Mercon/Dexron-III F-30321
                    Pennzoil, ATF D-21380
                    Pennzoil, ATF F-30110
                    Quaker State Dexron-III/Mercon F-30161
                    Sunoco ATF Dexron-III/Mercon F-30176
                    Texaco ATF Mercon/Dexron-III F-30321
                    Unocal Multi-Purpose ATF D-22413 / 22431
                    Valvoline ATF Type D

Скорости 722.3 искат 6.2 литра при смяна на 4,5 и 6 цилиндрови мотори и 7.7 литра на 8 и 12 цилиндровите.8 нм при завиване на капака картера и 14 нм на пробката.

Айде и да те черпя един линк за трансмисиите на Гегата.

http://www.w124performance.com/docs/...722_repair.pdf

Това ако е тест..............кажи минах ли теста?За раздатка трябва да поровя,че джиповете са ми слаба черта
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Не, не е тест, наистина ми е интересно с какво масло да си карам колицата.
                      0/40 и 5/40 синтетики ли ? Не че мисля да има минерално с такъв вискозитет. А 10/40 минерално дали става. За скоростите имах горе долу идея, мерси все пак. За раздатката не знам изобщо какво е. За дифовете обикновено ползвам синтетика на Quaker State (щото такова имаме в работата ).
                      Нещо да кажеш за тия модерните - роял пърпъл, амсоил, редлайн и тн ?

Коментар

Първоначално публикуван от митко Преглед на мнение
                        Не, не е тест, наистина ми е интересно с какво масло да си карам колицата.
                        0/40 и 5/40 синтетики ли ? Не че мисля да има минерално с такъв вискозитет. А 10/40 минерално дали става. За скоростите имах горе долу идея, мерси все пак. За раздатката не знам изобщо какво е. За дифовете обикновено ползвам синтетика на Quaker State (щото такова имаме в работата ).
                        Нещо да кажеш за тия модерните - роял пърпъл, амсоил, редлайн и тн ?

Синтетика,от нея по-добро няма.Зависи обаче какво искаш от тоя мотор,сьщия ма 3 литра 88 набор го тьркаляме с 20/50 основно и каквото ни попадне като няма в багажника."КОЛАТА" е купена за никакви пари сьс спрял километраж на около 200 000 километра грубо и това е за последните 5 години.Това е колата която се ползва за превоз из Мексико да речем.
                        Що ти го пиша това.Ония ден я карам за проверка на изгорели газове,не кви да е ми Калифорнийски.Колата пьлна с резервни части за другите коли,2 сака с препарати за почистване,кора под мотора от мойта кола,кофи и легени,малко пожарогасители..............бе подвижен гараж.Гледа ме ония виетнамец на станцията с поглед ТВА ПА ЗА КВО МИ ГО ВЛАЧИШ,но като мина проверката без проблеми и сьвсем се опули.
                        Кво му е бе,я ква стойка има
                        Ми много годинки е вьрвял,как мина още се чудя.............

Та логиката ми е,че и с минерал да се кара нищо му няма,но от синтетиката по-добро няма.Няма да се разтече акто моторите от ерата на 123 модела кьдето има някои коркови гарнитури които синтетиката им влияе зле.М103 това не го плаши,само гледай пьрва цифра да му е под 10 да речем за да развьрта лесно зимата и не по-малко от 40 за втора цифра.10/50 да му вземеш все тая,нищо му няма.

За "модерните" какво да кажа,гледам да е одобрено от Мерцедес с последен номер по Мерцедес.Ако мога да намеря масло одобрено за коли след 2005,а мойта да е 1994 примерно си ползвам добеото масло и това е.АМСОЙЛ е много добро масло,може по-добро да е и от МОБИЛ 1,но на Мобила му дават 15 000 мили,аз го сменям на 7 и не се притеснявам дали е добро или не,а и смисьл няма да се оглеждам за АМСОЙЛ дето и него на толкова ще го сменям.

Сега ще поровя за раздатките да видим какво се ползва там,че за коли ми е лесно,имам доста неща на компа,но за Геги трябва да ровя.

Задрьж така
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

Направо се притеснявам,че ще имаш много да ме черпиш ма ше рискувам.

Страница 3 и страница 4 от линка долу.

http://www.mercedestechstore.com/pdf...%201-30-03.pdf

• Every B service check oil level (check cold)
                          • Oil change - 60,000 miles or 5 years since last change
                          • Oil grade - DEAGEAR Synthetic SAE 75W - 90
                          (sheet # 231.1 car / off road vehicles)
                          2.8 liters or 2.9 quarts

МБ 231.1 спецификация можеш да намериш от линка долу.

http://bevo.daimler.com/bevolistenmain.php?session_id=&navigation_path=bevolisten&language_id=1&PHPSESSID=d7b6c364c64e5fa587b83a926a5b3dfd

кликни на самата цифра и виж какво ти вади като масло
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

http://www.mercedestechstore.com/pdf...%202-17-03.pdf

Голям сьм заплес.Ето ти и за окачването,кое кога и на колко се сменя и гресира и какво ползва джуганчето.
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X