Обява

Свий
Няма добавени обяви.

двигателно масло за Г

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• двигателно масло за Г

Какво двигателно масло е най добре да се използва за 280 ГЕ - имам в предвид вискозитет. също така минерално или синтетиката е препоръчителна за този двигател. в момента съм с 10/30 и ми се струва че не е подходящо.
    Последно редактирано от митко; 06-05-07, 15:53.
    Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
    http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
    http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Re: двигателно масло за Г

мен също ме вълнува много маслото и след като изчетох доста се спрях на 5w40 макар че препоръчват 5W50 в моя случай с чип...
    10W30(полу синтетика)за нов мотор е добре но с км трябва да се дига на 10W40 й¡и после на 50 така се конпенсира изосването..
    аз лично забелиязвам при мен че ми загрява много като карам на раздатка име плаши сега ше го сменя и ще видя дали има разлика иначе сега съм с полу синтетика 10W40..
    поздрави

Коментар

Re: двигателно масло за Г

Кастрол Magnatech 10W40 полусинтетика.Аз карам с такова.Прочетох ,че го препоръчват за 230ГЕ в немският форум .Смяна на 7000км.
      B+

Коментар

До: двигателно масло за Г

По принцип за този двигател (М 111)като нов е препоръчано масло 10w40 ,ако гори повече масло трябва да се мине на по висок вискозитетен клас 10W50 или 10W60.Не трябва да се ползва 5w- или 0W- защото при студен двигател разхода на масло ще е много голям.Трябва да се има в предвид,че 10W е подходящо за температури до -20 градуса,а 15W до -15.

Коментар

По повод на моторното масло бих искал да кажа следното:
          от числото -20 се изважда първото вискозитетно масло на маслото,например:-20-(+5)-маслото е подходящо до-15С.например масло 5/40.полусинтетиката 10/40 е подходяща за -10С,а минералното 15/40 до-5С външна температура-тва е формулата!
          За Мерцедес се гледа спецификацията по МВ на опаковката-ако липсва не използвайте това масло-не само за Мерцедес!
          Спецификациите във възходящ ред по качество са както следва:
          МВ-229.1;МВ-229.3;МВ-229.31;МВ-229.5 и върхът е МВ-229.51!
          Кой-каквото да разправя от чистата синтетика(или хидро-крекинг поне)по-добро за матората НЯМА!И колкото първото вискозитетно число е по-ниско,толкова по-добре-особенно при студен старт.А,второто число е добре да е 40,или 50.
          Всичко зависи доколко човек е мераклия!
          много автомати-слаби резултати!

Коментар

За ОМ 603.931 така и не намерих съвременно масло препоръчано от Мерцедес. То, че е стар двигател - стар си е. 1990 год., 6 цилиндров, без турбо. Ама защо Мерцедес са го забравили като двигател - не знам. Или аз търся не където трябва. С всичко което налях - повдигачите чукат. А като го купувах от Германия, не знам даже какво ми наляха - работеше като нов.
            Обяснението на един собственик на автосервиз: Кастрол имат два завода. Единия в Германия, другия - в Италия. От там е проблема .
            Така, че трябва да се търси немско производство. Ама по тези геогравски ширини...
            “Който заменя свобода за сигурност, накрая губи и двете”.
            Б.Франклин

Коментар

Първоначално публикуван от митко Преглед на мнение
              Какво двигателно масло е най добре да се използва за 280 ГЕ - имам в предвид вискозитет. също така минерално или синтетиката е препоръчителна за този двигател. в момента съм с 10/30 и ми се струва че не е подходящо.
              Погледни това http://ew5.earlweb.com/recommendatio...2&vehicle=5663
              Дано да съм бил полезен.

Коментар

Първоначално публикуван от haflinger Преглед на мнение
                За ОМ 603.931 така и не намерих съвременно масло препоръчано от Мерцедес. То, че е стар двигател - стар си е. 1990 год., 6 цилиндров, без турбо. Ама защо Мерцедес са го забравили като двигател - не знам. Или аз търся не където трябва. С всичко което налях - повдигачите чукат. А като го купувах от Германия, не знам даже какво ми наляха - работеше като нов.
                Обяснението на един собственик на автосервиз: Кастрол имат два завода. Единия в Германия, другия - в Италия. От там е проблема .
                Така, че трябва да се търси немско производство. Ама по тези геогравски ширини...
                Масла Мерцедес спец. 229.3 или 229.5 списька с одобрените е долу в линка

http://www.whnet.com/4x4/oil.html
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Най добре е КАСТРОЛ 10W40 полу синтетично МАГНЕТИК на 10 -12 000 хлд км доливам по 1 литър мотора добре работи с него но ако е немско и е в 5 литрови туби ,защото има много фалшиво в България
                  0887 526 564/ 0897 933 755 /

Коментар

Момчета кажете едно място където етикета и маслото са еднакви със сигурност. Не знам къде се правят маслата ма знам къде се печатат етикети. .. секакви. Залудо знаеш спесификация като не знаеш кво има в тубата.
                    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                    Вальо. О888 557Ч7Ч
                    Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                      Момчета кажете едно място където етикета и маслото са еднакви със сигурност. Не знам къде се правят маслата ма знам къде се печатат етикети. .. секакви. Залудо знаеш спесификация като не знаеш кво има в тубата.

Реклама,но като ме питаш и на,казвам си.

MB sheet 229.3 approved oils

LUKOIL SYNTEETIK 5W-40

Е на тия ме сьмнява някой да прави ментета.
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Аз често ходя в Германия от та си взимам едно че е много по евтино и е сигорно че там е произведено 5 лтр 10 w40 за 30 евро а 5w40 за 38 евро ,знам и в България кой внася същото на Симеон има магазин момчето се казва Росен -0888634801

Коментар

Първоначално публикуван от haflinger Преглед на мнение
                          За ОМ 603.931 така и не намерих съвременно масло препоръчано от Мерцедес. То, че е стар двигател - стар си е. 1990 год., 6 цилиндров, без турбо. Ама защо Мерцедес са го забравили като двигател - не знам. Или аз търся не където трябва. С всичко което налях - повдигачите чукат. ...
                          Ма чакай сега. Повдигачите чукат на студен двигател при старт или чукат постоянно ? Щото ако е втория случай не ти е виновно маслото
                          А иначе немците не са го забравили , още се намират части за него
                          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                            Ма чакай сега. Повдигачите чукат на студен двигател при старт или чукат постоянно ? Щото ако е втория случай не ти е виновно маслото
                            А иначе немците не са го забравили , още се намират части за него

Чукат докато загрее. После се пооправят. ама един си пее първа цигулка.
                            “Който заменя свобода за сигурност, накрая губи и двете”.
                            Б.Франклин

Коментар

С добавка в маслото ще се оправи този проблем.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X