Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колеги ТЪРСЯ... части за нашите ЛАНД РОВЪРИ

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Колеги ТЪРСЯ... части за нашите ЛАНД РОВЪРИ

Първоначално публикуван от Красимир Канев Преглед на мнение
    Ще е нужно да се обясни по-подробно за кой семеринг става въпрос.Дясен и ляв са единтични но има 2 семеринга отделно е,че има и 2 вида мостове на които едните семеринги са единтични.Единия вид семеринг е този които е на главината и предпазва лагерите те нямат разлика при двата модела задни мостове.Има и друг вид семеринг,който отделя маслото на дифа и греста за лагерите те са различни при двата вида мостове.При единия вид семеринга се намира в главината при лагерите а при другия вид семеринга е вътре в ръкава на дифа.
    Благодаря колега, значи първо ще отворя и после ще купувам.
    Land Rover Discovery II 3,9 V8
    Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Първоначално публикуван от mkenzie Преглед на мнение
      Благодаря колега, значи първо ще отворя и после ще купувам.
      Имам големия семеринг. Вътрешния.
      За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Тарга благодаря за скоростния отговор днес ще погледна от близо и ще пиша после а между другото имате ли представа от къде мога да закупя ремонтен комплект карета за карданите защото почват и те да се обаждат. Става въпрос за кардана с двойното каре.
        Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

За каретата - всички карета по карданите са един размер: 75mm/27mm - примерно GKN U110 - само трябва да внимаваш къде е изведена цифката за гресиране - да не се окаже невъзможно за гресиране без разглабяне :-)
          За сервизирането на двойния джойнт е проблемнно намирането на централното лагерче (потърси в google за "Neapco 7-008ng" или "Precision 617")

успех
          LR Disco II, Td5

Коментар

Първоначално публикуван от damyan_rm Преглед на мнение
            За каретата - всички карета по карданите са един размер: 75mm/27mm - примерно GKN U110 - само трябва да внимаваш къде е изведена цифката за гресиране - да не се окаже невъзможно за гресиране без разглабяне :-)
            За сервизирането на двойния джойнт е проблемнно намирането на централното лагерче (потърси в google за "Neapco 7-008ng" или "Precision 617")

успех
            Благодаря
            Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Първоначално публикуван от bobiander Преглед на мнение
              За Джемини мненията са доста противоречиви, чудя се дали да им имам доверие. Позачетох из чуждите форуми отзивите за Ashcroft не са лоши, там пак са ремонтирани кутии, изпращаш си старата и ти пращат възстановена ( заедно с турбинката която прави налягане в кутията ) и това удоволствие струва 725 паунда без ДДС , като докато си изпратиш твоята кутия, имаш и депозит в размер 750 паунда ! Не е никак евтинко, но цената от 725 паунда и отзивите от тях може и да наклонят везните натам ...
              Някой да си е правил кутия в Джемини ?
              Боби, аз си правих кутията там и
              определено мога да кажа, че съм доволен,
              но има и колеги, които са на друго мнение.
              Ти на твоята какво й причини и какви са симптомите?
              "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Потеглих по Коледа към родните места и по магистралата нещо джипа започна да не върви както трябва но леко леко се прибвах. Тогава разбрах че не включва задна. Върнах се в София след Коледа и го спрях пред сервиза. След нова година ми напълниха кутията с масло защото се оказа че е поизтекло от тръбичката между кутията и нейния радиатор. Но повече джипа не иска и да помръдне. Сега е свалена и се чудя какво да правя. Дали да купувам друга дали да ремонтирам. Иначе поразучих за кутията ZF transmissions , доста популярна кутия , която с леки изменения се монтира от 1980 до 2003 ( кода на моята е ZF 4HP22 EH ) и в Англия ги рециклират на доста места ( освен на най-популярното Ashcroft Transmissions ). Т.е. какво съм й причинил, най-вероятно е прегрята ( това буди въпроса защо датчика за температурата на кутията не е сработил ). Та едната опция е ремонт тук. Ако можеш да ми споделиш какво ти поискаха там и дадоха ли ти някаква гаранция след ремонта, мисля че ще е полезно не само за мен.
                Поздрави и благодаря за инфото че там са се справили.
                И ако знаеш какъв е кода на кутията ти ?

Коментар

Най-добрия вариант е рециклирана от Ашкрофт!!!
                  Тука са ми правили ремонти и след 200 км. пак даде фира.
                  Другия вариант е да си купиш втора употреба от Англия. В ибея има една камара за предлагане. Аз съм си купувал няколко.
                  sigpic

Коментар

Не Боби, не си знам номера
                    При мен поне не искаше да тръгне на "D",
                    но като й боднех 1-ва ръчно тръгваше и
                    след това дърпах лоста на "D" и тя си ги изреждаше нататък.
                    Мисля, че нищо не ти пречи да я закараш в Джемини4
                    и да видиш какво ще ти кажат, пък ако не ти хареса това дето
                    ще го чуеш от тях, Слави ти е казал какво да правиш.
                    Поздрави
                    "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Така за иБей съм го изровил, в момента такава няма. Има една камара но не от моя модел
                      Рециклирането от Ашкрофт е ясно, но го правят и доста други гаражи в Англия, интересното че тук май никой не го прави читаво или поне с такова убеждение оставам.
                      Всеки мънка нещо , обяснява нещо но все с недомлъвки. Лошото на нашите майстори май е че никой не обича да си признава че може да прави едно но не може друго и
                      не иска да върне клиент. До преди малко пак преглеждах документация точно за моята кутия, и какво да видя, след репликата на майстора ми: Ами налях й 6 литра и не иска
                      да тръгне, а по документация събира 9.1 литра какво повече да кажа ....

Много ми похвалиха едни момчета от Пловдив които правят кутии , може да ги пробвам и тях дали ще се справят, ако стане ще споделя координати, ако не ще купя една кутия от
                      Англия.

Коментар

Аз мога ли да си призная, че от автоматични кутий нищо не разбирам? Или е късно вече?

Коментар

Разведряване с малко чувство за хумор не е зле

Коментар

Първоначално публикуван от Красимир Канев Преглед на мнение
                            Ще е нужно да се обясни по-подробно за кой семеринг става въпрос.Дясен и ляв са единтични но има 2 семеринга отделно е,че има и 2 вида мостове на които едните семеринги са единтични.Единия вид семеринг е този които е на главината и предпазва лагерите те нямат разлика при двата модела задни мостове.Има и друг вид семеринг,който отделя маслото на дифа и греста за лагерите те са различни при двата вида мостове.При единия вид семеринга се намира в главината при лагерите а при другия вид семеринга е вътре в ръкава на дифа.
                            Колега нещо не мога да разбера къде им е семеринга на тези мостове, или аз съм много зле или просто не са показани.
                            Прикачени файлове
                            Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Първоначално публикуван от bugatti Преглед на мнение
                              Търсенето пак започна, този път:

Ляв фар + мигач- 300тди
                              Ляв преден калник- 300тди
                              Десен мигач- 300тди
                              Дясно огледало ръчно- 300тди (заедно с основата и стъклото- комплект)

В обявите тук, точно тези детайли вече са разпродадени, а за фар-а в една морга ми поискаха 120лв
                              Дайте предложения къде да търся ако никой тук не предлага

Поздрави

Някаква идея?
                              Bugatti on off road :-D

Коментар

Напомни ми в понеделник.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X