Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дискавъри-2 td5 не може да стартира двигателя

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Дискавъри-2 td5 не може да стартира двигателя

Здравейте, сблъсках се със следният проблем: след като отказа нафтовата помпа в резервоара, я смених с втора употреба, която отказа на вторият ден.
    Купих нова и я поставих, но стартираше все по-трудно и губеше мощност, а на третият ден отказа да стартира.
    Смених филтър, обезвъздушителен клапан, клапан регулатор налягане, почистих фината цедка и смених прилежащият към нея о-пръстен в регулатора. На входа на регулатора помпата дава плътна струя нафта, но няма как да прикача манометър.
    Но отново не може да стартира на стартер, както и след един километър стръмно спускане на 2-а предавка - никакъв звук, даже и не се изкашля поне един път.
    Отворих червеният куплунг на ECU-то, имаше съвсем малко омазняване - почистих го, както и куплунга в капака на двигателя. Без положителен резултат.
    Мъгла, пълна мъгла!
    Има ли някой идея какви са вероятните причини? Възможно ли е да е проблем в ECU или в компютъра под пасажерското табло? Ако е така, кой може да направи надеждна диагностика?

От: Дискавъри-2 td5 не може да стартира двигателя

Място:Оряхово
    За тоя край на мамковината - идея си нямам. Май ще се наложи да се довлачи тая кола до София...
    Така прогресивно да умират помпите е странно и явно причината не е в тях. Причината да върти и да не пали, може да е в датчика на маховика, но тогава няма да се случва това постепенно умиране... Виждал съм кола, на която ѝ бяха разменени маркучите на входа на регулатора и се държеше горе-долу така, ама дали е такъв случаят мога само да гадая.
    Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

И през моята глава за кратко мина такава мисъл за сметалото на оборотите, но нямам опит с него. Освен да го поръчвам и да пробвам.
      Предполагам, че при мен не е случая с разменените маркучи, защото входящият от помпата е на щипка, а изходящия (към охладителя) щуцер може само да се развива/навива.
      В момента хич не ми се мисли да го клатя това желязо до София.
      А имам идея, дали може да стане - да сваля компа и ECU-то и тях да подкарам към София за диагностика?

Коментар

Само да вметна, че и в Козлодуй и във Враца и Свищов и .. не се сещам още къде ИМА кой и с какво да направи диагностика!!!
        Поне на тия места познавам колегите и знам с какво разполагат като оборудване и ... какво могат. Тоест какво е устройството зад "компа" .....

Мога да помагам ... и от тук, но искам дигностика ...
        После и други неща.
        Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Отлично, само подайте координатите за Козлодуй и Враца!

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
            За тоя край на мамковината - идея си нямам. Май ще се наложи да се довлачи тая кола до София...
            Другата възможност е да "командироваш" до Оряхово Митко dignatov. Ама като знам каква навалица е в сервиза му, ще трябва да си много "убедителен" ...
            "Диагностика на Land Rover и Rover - GSM нула 888 67 44 две две"
            ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Едва ли му се занимава с подобни мътни/мъгливи/неопределени проблеми. Сигурно е нужно много ровене.
              Благодарствено, в момента съм в режим “brainstorm“!

Коментар

Не, че измислих нещо, но моля за подробна информация относно “Fuel cut off switch“ - как работи и се оперира с него, как да му проверя състоянието!
                Не ми се експериментира на празна глава.

Коментар

Възможно ли да се извърши четене на данни/диагностика директно от ECU и BCU, а не от щатният куплунг в купето?

Коментар

Първоначално публикуван от Дамян Преглед на мнение
                    Не, че измислих нещо, но моля за подробна информация относно “Fuel cut off switch“ - как работи и се оперира с него, как да му проверя състоянието!
                    Не ми се експериментира на празна глава.
                    Въпросния 'switch' трябва да е постоянно затворен - просто разкачи буксата и премери с мутицет - ако нещо те съмнява - окъси го от към буксата ...

Чува ли се горивната помпа като дадеш на контакт? Прегледай релетата в бушониерата при двигателя просто да отметнеш че стига напрежение до горивната помпа ...

Друго което се сещам е имобилайзера да е постоянно активен, т.е. да ти мига непрекъснато червения диод в средата на таблото с инструменти, така ли е? Или връзката между ЕКУ на двигателя и БЦУ да е прекъсната - ЕКУто на двигателя очаква активизационен код от БЦУ-то (двете се синхронизират с диагностика) ако не го получи до 2-3 сек след като се подаде контакт - ЕКУто се самодеактивира и резулатата би бил подобне на това дето ти се случва ... може да е от нещо такова ...

може и кутията с бушони в купето да прави мизерии - в нея има един куп мижава електника която корозира и почва да се държи странно и неочаквано ... ако можеш да я свалиш и прегледаш за "видими" поражения евентуално ...

някакви "странни" лампи по таблото светят ли?
                    LR Disco II, Td5

Коментар

Блогодаря за съветите, адаш! Ще прегледам предпазителите. Помпата работи. Имобилайзера е наред. Също и “Fuel cut off switch. По таблото не свети нищо. Не съм тествал само датчика на коляновият вал, защото нямам друг да го сменя поне за теста.

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
                        Само да вметна, че и в Козлодуй и във Враца и Свищов и .. не се сещам още къде ИМА кой и с какво да направи диагностика!!!
                        Поне на тия места познавам колегите и знам с какво разполагат като оборудване и ... какво могат. Тоест какво е устройството зад "компа" ..... ...
                        Тука се споменават поне 3-ма местни спецове ... Никой ли не ти помогна?
                        ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

В Козлодуй могат само да ми разчетат грешките. В Оряхово ми направиха разчитане - такива няма регистрирани, освен разкачването на кабелният сноп на дюзите за почистване. Установи се при теста, че датчика за обороти показвал правилно - на стартер 216 об/мин, а също и при тестване на соленоидите се чува отчетливо цъкане.
                          Никои не ми даде информация за връзка с тези специалисти в региона.

Коментар

Моля, ако някой има възможност, да помогне с екстрактор на дюзите! Ще го върна в рамките на два-три дни с куриерска фирма, за моя сметка.

Коментар

Свалих дюзите с подръчни средства, така че нямам нужда от специален екстрактор.
                              Изглеждаха много добре - минимален, почти никакъв нагар върху разпръсквачите.
                              Медните пръстени свежи, без оцветяване, чисти контактни петна.
                              О-пръстените е трудно да се определи колко са държали, поне бяха чисти и здрави.
                              Забелязах нещо по болтовете на скобите, фиксиращи дюзите - последните 1-2 навивки на резбата /т.е. на повърхността на отвора, които са и най-натоварени/ са с паднала оксидация. Трябва да се сменят и те.
                              Моля, ако има някой опит, за съвет къде да ги изпратя за тестване!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X