Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Land Rover Discovery 3-всичко което знаем за него-+++,-----,техническа информация..

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Land Rover Discovery 3-всичко което знаем за него-+++,-----,техническа информация

Първоначално публикуван от Slick Преглед на мнение
    Една любопитна подробност за печката! Като се запали в пъврите секунди излиза синьо бял пушек закратко откъмто моторя - забавно е (да си видиш как чисто новата кола изпуска кълбета кат Икарус по наклон) - както и реакцията на околните.
    Четох някъде, че при най-ранните модели печката е била с програмируем таймер ,а не автоматична .Така че ,автоматичната можела да се преправи да работи и ръчно...При теб как бяха печките ?
    Виден столичен ихтиолог

Коментар

От: Land Rover Discovery 3-всичко което знаем за него-+++,-----,техническа информация

Печките си бяха автоматични. Джантите по спомен бяха 16ки и не опираха апаратите - но да ме утрепете не помня дали бяха от 5ца. Едно важно нещо- джантите не съм ги търкалял - просто проба - стават ли.

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
        Да, HSE е с печка,която се включва автоматично под 4 градуса. Колкото до ,,ръчните'' блокажи , избираш режим ,,рок кроулинг'' и междинния и задния диф се заключват.
        Mарто-2 въпроса:
        1.Как така се включва под 4 градуса-както си стои на паркинга ли или само когато работи двигателя,или като речеш да палиш,първо се включва печката?

2.Има ли начин да разбереш(т.е. индикация),че са се включили тези блокажи.На моделите с дисплей на централната конзола е ясно,а за другите как е?
        Последно редактирано от Младен Стоянов; 28-09-14, 15:39.
        2023 Honda CRF 300 Rally,2017 Dacia Duster 1,5dci 4x4 леко пипната, 2013 Honda NT700 Deauville,ABS

Коментар

1.Печката се включва само при работещ двигател.На таблото ,там където показва външната температура светва ,,* '' и се чува звуков сигнал.

2. За моделите без дисплей не знам как е. Най-вероятно нямат блокажи. То два блокажа има само HSE, a HSE без дисплей няма...
          Виден столичен ихтиолог

Коментар

Здравейте, имам един въпрос свързан с този модел. Шефа ми си купи този джип преди месец и нещо и вчера ми показа, че свети една лампичка на таблото. Индикацията свети в жълто и представлява джип със стрелки вляво и вдясно и под джипа пак същото, надявам се ме разбрахте. След справка с гугъл и онлайн ръководство за джипа, това е, както разбрах индикация за проблем във въздушните възглавници (suspension). Ако свети жълто се кара джипа, но с редуцирана скорост, а ако свети червено се отива в близкия сервиз - това пише в мануала. Въпросната индикация му светва в жълто след като запали джипа и изминат към 30-40 секунди и така докато го загасиш. Както разбрах от купуването е така.
            Въпросът е дали някой се е сблъсквал с този проблем и какво е решението?

Коментар

Имах този проблем, но с Диско-2 - смяна соленоидите на клапаните на АСЕ системата (два отделни кръга).
              ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Здравейте и аз имам няколко въпроса за Диско 3 HSE, автомат, 2005г..
                1. Колко литра масло събира скоростната кутия, ако някой знае и какво най-добре?
                2. Относно заключването на диференциалите, сега в снегът бая побуксувах докато го изкарам, като включвам режимите на дисплея се появяват средният и задният деферинциал, средният светва в червено като се заключи, но не забелязах задният да светва в червено, та кога се заключва задният и дали има връзка с това дали предните гуми са в изправено положение или не?
                3. За навигацията, дали някой не би споделил с мен диск за източна Европа, по-нов от 2009 г Този който го имам освен, че е стар е и изключително не подробен за България. Имам диск за западна Европа 2011г., ако на някой му трябва споделям.

Коментар

Technical data.pdf ...

И пак няма снимки, нито на D1, нито на D3.
                  Land Rover Discovery:
                  - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
                  Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Мерси, доколкото разбирам от техническата спецификация, маслото на автоматичната скоростна кутия не се сменя, правилно ли разбирам? А снимки, май няма, трябваше да го снимам в снега, беше се заринал до фаровете

Коментар

Решението е твое, от теб зависи.
                      Може де се сменя маслото:
                      Shell ATF M 1375.4/TYK500050

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:TYK500050.jpg
Прегледи:1
Размер:24.5 КБ
ID:5620637

Има к-ти за смяната: http://www.paddockspares.com/parts-a...3/gearbox.html
                      Land Rover Discovery:
                      - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
                      Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Първоначално публикуван от peterz Преглед на мнение
                        Здравейте и аз имам няколко въпроса за Диско 3 HSE, автомат, 2005г..

2. Относно заключването на диференциалите, сега в снегът бая побуксувах докато го изкарам, като включвам режимите на дисплея се появяват средният и задният деферинциал, средният светва в червено като се заключи, но не забелязах задният да светва в червено, та кога се заключва задният и дали има връзка с това дали предните гуми са в изправено положение или не?
                        На какъв режим боксува? Другия път пробвай на ,,Рок кроулинг''
                        Карта и аз търся...ако намеря ще споделя. Европа 2011 оригинал ли е ?
                        Виден столичен ихтиолог

Коментар

На всички режими боксувах (много боксувах , а накрая трябваше и с лопатата да работя ) и на никой не забелязах задният деференциал да светва червено. Не знам дали картата на западна Европа е оригинална, купил съм го с нея, но на диска е писано с фулмастер, но пък съм го купил от Австрия, та надали не е оригинален. За Австрия става, за другите държави не знам доколко е подробна. За маслото на скоростната кутия, то е ясно, че решението е мое, но все пак някакви препоръки (примерно, на толкова и толкова км. е хубаво да се смени или пък ако почне да превключва еди как си.. или пък няма смисъл да се сменя, разлика няма да има), видях че в комплекта има 7 л. масло, толкова ли събира.

Коментар

А може ли да няма блокаж на задния диф?
                            M.P.

Коментар

В тая тема - Range Rover Sport и Land Rover Discovery III - 2.7TDV6, съм дал части от сервизната книга и има отговори на всички въпроси от темата.
                              Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 12-11-14, 14:33.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                                В тая тема - Range Rover Sport и Land Rover Discovery III - 2.7TDV6, съм дал части от сервизната книга и има отговори на всички въпроси от темата.
                                Не четете колеги! Андро всичко ви е написал и обяснил професионално.
                                Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X